Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

MTT 3$ 3xEntry Turbo PLO / FT / QQ56ss

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
466 Wyświetlenia
piotr88m
PokerStrategist

Stół finałowy 4000/8000bb
Za mało danych o graczach... większości to "festiwal limpowania"

Może Criket grał ostrożnie i uważnie.

SB: Criket7777 (39,831)
HERO (BB): m88piotr (108,000)
CO: Fortunia (123,464)
BTN: oppzz (97,705)

PreFLop CO Fold/ BTN raise to 16000/ SB FOLD/ HERO Call.

HERO Q :club: Q :spade: 5 :club: 6 :diamond:

FLOP 3 :club: 4 :club: 2 :spade: / POT (36 000)
HERO check, BTN 21600, HERO bet to 92000, BTN Call ALL IN

TURN 6 :club:
RIVER J :spade:

BTN SHOW A :club: 10 :club: K :spade: A :heart:

Pytanie polega na tym czy dobrze że go postawiłem już na ALL IN na Flopie czy jednak trzeba było go sprawdzić i zobaczyć TURN, po którym na pewno bym się wycofał. Bo tak czułem że gra na Flush'a, i może mieć wysoką parę bo dawno nie otwierał tylko limpował.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
smack91
BlackMember

powinieneś mu zajrzeć w karty i się upewnić że ma flusha :D :D

tak naprawdę to pre przy ~14bb raczej call>3bet. gdyby to były QQ56ds to byłbym w stanie stakować. tutaj jednak gram call i oglądam flopa - trafiam seta/two pairs/strita/overpair+fd/overpair+oesd = stakuje, inaczej raczej c/f.

w tym przypadku oczywiście bardzo łatwy i najszybszy z możliwych c/push. masz nutsa z redrawem, wystarczające na stackoff na 200bb+ raczej a co dopiero na 14 czy tam 13 bb.

tak że post flop nie wymaga dyskusji, pytanie jedynie czy chcemy i czy możemy to profitowo 3b/c pre.

Odpowiedz
Cytat
piotr88m Autor wątku
piotr88m
PokerStrategist

Pre nie bardzo. Bo samo że otworzył te kartę... a nie robił tego dość długo. Więc z BB tylko go call. A kradzieży go oduczyłem. Bo parę rozdań wcześnie byłem krótki i zrobiłem mu all in na jego otwarcie :D. Więc zaczął mnie szanować :) W sumie to na nim się podwoiłem :)

Odpowiedz
Cytat
RockyRaccoon
BlackMember

Napisane przez smack91
powinieneś mu zajrzeć w karty i się upewnić że ma flusha :D :D

tak naprawdę to pre przy ~14bb raczej call>3bet. gdyby to były QQ56ds to byłbym w stanie stakować. tutaj jednak gram call i oglądam flopa - trafiam seta/two pairs/strita/overpair+fd/overpair+oesd = stakuje, inaczej raczej c/f.

w tym przypadku oczywiście bardzo łatwy i najszybszy z możliwych c/push. masz nutsa z redrawem, wystarczające na stackoff na 200bb+ raczej a co dopiero na 14 czy tam 13 bb.

tak że post flop nie wymaga dyskusji, pytanie jedynie czy chcemy i czy możemy to profitowo 3b/c pre.

+1

piotr88m, trochę widzisz potwory pod łóżkiem z tym x/c x/f turn :D

Co do 3bet pre to ofc zależy od villaina, ale ja generalnie w turkach polecam minimalizować wariancje i nie puszować 55% equity edge preflop o ile nie mamy info, że koleś dużo pasuje vs 3bet. Postflop przeciętny gracz w takim turku będzie popełniał dużo błędów, dlatego ja generalnie preferuję call pre, postflop standard.

W tym przypadku z racji FT dużą rolę gra ICM, więc tym bardziej wolę call > 3bet, ponieważ mamy 2gi stack i bardzo opłaca się poczekać na all in od SB.

Odpowiedz
Cytat