Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KTT4ss PLO2

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
256 Wyświetlenia
gwkk1

iPoker - $0.02 PL Hi (6 max) - Omaha Hi - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: $8.50
SB: $4.96
BB: $2.59
Hero (UTG): $8.27
MP: $4.74
CO: $4.15

SB posts SB $0.01, BB posts BB $0.02

Pre Flop: (pot: $0.03) Hero has 4♦ K♦ T♦ T♣

Hero raises to $0.07, fold, CO calls $0.07, fold, SB calls $0.06, BB calls $0.05

Flop: ($0.28, 4 players) 8♦ Q♦ 3♦
SB checks, BB checks, Hero checks, CO checks

Turn: ($0.28, 4 players) 4♣
SB checks, BB bets $0.02, Hero raises to $0.12, fold, fold, BB raises to $0.64, Hero calls $0.52

River: ($1.56, 2 players) 6♥
BB bets $1.56, Hero raises to $6.24, BB calls $0.32

Spoiler

BB shows 5♦ Q♣ J♦ K♠ (Flush, Queen High) (Pre 51%, Flop 3%, Turn 0%)
Hero shows 4♦ K♦ T♦ T♣ (Flush, King High) (Pre 49%, Flop 97%, Turn 100%)
Hero wins $4.97

nut flush raisuje na flopie
nie wiem o co chodzi z tym donkiem na turnie - powinienem brac pod uwage slowplay nut flusha na tych stawkach przy takim becie na river? mam second flusha, nie obstawiałbym u niego nutflusha po checku na flopie

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
Paddre

Nie wiem czy nie za luźne otwarcie z UTG, ręka ma ograniczony potencjał postflop a nie masz pozycji.

Na takim flopie ja cbetuje, i robil bym to z każdą praktycznie ręką którą otwierałem preflop. Masz value od setów które callują prawie zawsze, a nut flush Cie przebije więc sfoldujesz. Czekając flopa nie wiesz z czym masz do czynienia, bo przeciwnik moze mieć smialo nutsy które chciał grać check/raise, a także każdemu setowi dajesz darmową kartę na skompletowanie fulla.

Według mnie cbet flop, bet niesparowany turn, a river bym dopiero się zastanawiał. Na raise ofc fold, bo raisuje tutaj tylko nut flush.

Odpowiedz
Cytat
variat

Panowie bez przesady :D KTT4ss z UTG? No nie wiem czy znajdzicie gracza, ktory gra niewiadomo jak luzno i otworzy ta reke. Ja to SNAP folduje 110% czasu z MP. Najczesciej (prawie zawsze) folduje z CO, a otworze dopiero z BU.

Paddre w 4way pocie cbetoanie z air mono boardu nie jest raczej dobrym pomyslem. w HU i 3way ten board moglbym cbeotwac, ale w 4way mysle, ze juz mam za male FE zeby ten cbet byl autoprofitowy.

Tutaj masz easy cbet for value od nizszych flushy i setow.

z 2nd nut flushem grasz po prostu bet bet bet dopoki nie dostaniesz raise od nizszych flushy. Jesli on nie ch.r cie nigdzie i nie donknie rivera, to najczesciej ma gorsza reke wiec betujesz for value.

Ja na turnie wole zrzucic na jego 3bet. To jest spot, ktorego nigdy nie mialem i nie jestem w stanie podac perfekcyjnej decyzji. Intuicyjnie jego linia wyglada mi na beznadziejnie rozegranego nut flusha. Twoj raise majac za soba 2ch graczy wyglada mocno, a on repuje tutaj nut flusha i blockera. Jesli chcialby blefowac na blockera to nie mindonkowalby raczej za 1bb. Callujac turna musisz zawsze callowac rivera.

Nie ma sensu dorzucasz reszty na river, bo jego bet go polaryzuje na nutsa i air, ktore sfolduje na river i tak.

Odpowiedz
Cytat
Paddre

Napisane przez variat
z 2nd nut flushem grasz po prostu bet bet bet dopoki nie dostaniesz raise od nizszych flushy.

ofc u mean "wyższych" :)

No i ja turna również bym foldował, ciężko bawić się w zgaduj zgadula czyja jest pula gdy przeciwnik randomowo klika w guziki :D od flopa mamy kolejno check, minbet i raise :D A nawet cale rozdanie to: call, check, minbet, potraise, potbet, call :fdrink

Odpowiedz
Cytat