Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KQT9ss PLO10

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
555 Wyświetlenia
hans101
Elite Grinder

Grabbed by Holdem Manager
PL Omaha $0.10(BB) Replayer
SB ($25.38)
BB ($12.21)
UTG ($8.72)
CO ($9.51)
Hero ($15.95)

Dealt to Hero Q♣ T♣ 9♠ K♣

UTG raises to $0.35, fold, Hero calls $0.35, fold, BB raises to $1.45, UTG calls $1.10, Hero calls $1.10

FLOP ($4.40) T♠ 8♦ 7♣

BB bets $3.13, UTG calls $3.13, Hero raises to $14.50 (AI), BB calls $7.63 (AI), UTG calls $4.14 (AI)

TURN ($33.19) T♠ 8♦ 7♣ 3♠

RIVER ($33.19) T♠ 8♦ 7♣ 3♠ 7♠

BB 33/25/12 po 74h
UtG 71/8/4 226h

UTG nie chciałem 3betowac bo ma niepełny stack i nie będe mógł sprawdzić 4beta.
Flopa trafiamy średnio i myśle że wystarczy na ship i może zrzucenie jednego gracza.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
Edziorrr
PokerStrategist

sam sobie oceń :facepalm: :ayfkm: :nh

Odpowiedz
Cytat
Paddre
PokerStrategist

Napisane przez Edziorrr
sam sobie oceń :facepalm: :ayfkm: :nh

:nh chocaz dżadż też się mylić może ;)

As played

preflop po 'planach' wygląda ok, callując openraisa musisz callować tego 3beta gdyż jesteś ostatni w akcji.

na flopie masz wprawdzie TP+GS, ale spójrz na akcje na stole. board jest stritowy, jest cbet, call 3bet, i nie widzę sensu w raisowaniu tego spotu. Co tu calluje cbeta? zwłaszcza w 3wayu nawet jeśli cbet moze byc blefem, to UTG callujący cbeta musi tu mieć w miarę dobry draw. Nie ma możliwych FD, więc jedyny sensowny range UTG to TJQ, 9QK, czasem JQ. Dlatego call traci sens, gdyż tylko J daje Ci strita, który splituje z większością, 6 daje Ci w sumie mocnego strita gdy na flopie nie ma żadnego, reszta kart jest dla Ciebie blankiem.

Weź pod uwagę, że przeciw 9J masz tylko 2 outy czyli niespełna 10%, dlatego raisowanie czy stackowanie flopa jest według mnie ev-. Przeciw TPTK masz tylko 10 outów, a w pozostałych sytuacjach często będziesz w plecy.

Odpowiedz
Cytat
variat
Oldschool Grinder

no utg po tych statach ma tak silny range i bogaty w AA, ze call mi sie podoba. na duza czesc graczy 3bet, natomiast na typa 7pfr po 250 rekach wole call. 3% to jest AA, wiec on z calego PFR ma prawiue raz na dwa AA. Jesli dodamy do tego nieeeco ciasniejszy range (nieco, bo fisz pewnie za bardzo pozycji nie rozroznia) z utg, to mysle, ze on tam bardzo czesto ma AA albo jakies dominujace Cie rece typu AKQJ

Flop pierwsza kwestia, to nie uwazam zebys kiedykolwiek mial tam FE. No agresor jak cbetuje tego flopa w dwoch graczy, to nigdy dla mnie nie gra bet/fold. drugi gracz inwestuje taka czesc stacka, ze sytuacja jest podobna - na flopie grasz pot equity.

Na szybko na oko widze tutaj fold, ale Ty mozesz spokojnie otworzyc propokertoolsa i zobaczyc, jak ta sytuacja wyglada. Po 1 BB nie cbetuje na tym boardzie jakiegos AA czy KK. on tutaj juz moze miec nutsa, a w najgorszym wypadku ma dla mnie 2 pary albo reke podobna do Ciebie. call drugiego gracza rowniez nie wrozy dobrze, bo ja tak czesto zobacze wlasnie nutsa, a nie 2 pary, bo te moglby shipowac.

Odpowiedz
Cytat