Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KKTT ss

6 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
546 Wyświetlenia

Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Omaha Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $7.06 (141.2 bb)
BB: $5.70 (114 bb)
UTG: $9.74 (194.8 bb)
MP: $5.26 (105.2 bb)
CO: $4.02 (80.4 bb)
Hero (BTN): $8.11 (162.2 bb)

Preflop: Hero is BTN with K K T T
UTG calls $0.05, MP calls $0.05, CO folds, Hero raises to $0.27, 2 folds, UTG calls $0.22, MP calls $0.22

Flop: ($0.88) T 7 Q (3 players)
UTG checks, MP bets $0.63, Hero calls $0.63, UTG calls $0.63

Turn: ($2.77) 2 (3 players)
UTG checks, MP checks, Hero bets $1.35, UTG folds, MP calls $1.35

River: ($5.47) A (2 players)
MP checks, Hero checks

Results:

Spoiler

$5.47 pot ($0.21 rake)
Final Board: T 7 Q 2 A
MP showed Q 3 Q T and won $5.26 ($3.01 net)
Hero mucked K K T T and lost (-$2.25 net)

Hejka

Chciałem zapytać o ogólną linię czy jest ona akceptowalna.

Przeciwnik: 15/9, WTSD 29, W$SD: 44, AF F/T/R 1,33/5,00/10,0 Agg% 21/31/22
UTG: ryba/calling station

F: jego Cbet F to 45%. Gra dośc mocno. Na co go obstawiam - na jakieś 2 parki, sety. Przy tak niskim CBecie raczej nie spodziewam się aby CBetował tutaj drawów. Mam seta gram call i decide T - taki zamysł.

T: spada 2h i on gra już X. Jego CBet T jest niemal identyczny jak CBet F. Postanawiam, że będąć IP zagram tutaj bet/fold. I właśnie nie wiem czy mój sizing jest tutaj ok czy nie powinien byc wyzszy i czy wogóle miało to sens. On gra Call na R nie gram juz shove tylko give up.

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
Bejkker

Preflop: Ok

Flop: Ty jesteś agresorem preflop, więc on DONKBETUJE, nie cbetuje

Na tacy rozwiązania nie dam, bo nic sie nie naucysz w ten sposób.

Kilka pytań:

1) Na co obstawiasz MP
2) Jakie powody stały za callem a jakie za raisem?
3) Czy po twoim raise, przeciwnik sprawdza z gorszym?
4) Ile masz Bezpiecznych kart na turnie które:
a) Nie zabiją Tobie akcji
b) nadal będziesz miał najlepszą rękę

Turn:

Jaki jest sens w betowaniu, kiedy trafił jeden z obvious drawów?

Zapewniam Cie, jeżeli przysiądziesz do tego, SAM sobie odpowiesz na te pytania, odpowiedź nie musi być poprawna, bo masz się uczyć na SWOICH błędach.

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

1) Obstawiam go na mocny układ z setów zakładam QQ (TT wiadomo CRE), moze jakies 2 parki, mocne FD/SD
2) powody za call. Czy zrzucanie tutaj od razu na F middle seta nie jest weak? Jestem IP wiec zalozylem ze decide T. Pytasz o raise. Rozumiem, ze masz na mysli raise F zamiast call. Hmm no nie wiem nie przemawia do mnie ta opcja :) bo skoro on donkuje w 3way'u to raczej na moj raise nie zrzuci, a z middle steem nie chce sie stakowac, chce po prostu decide T :)
3) po raise tylko QQ i zajebiscie mocne wrapy typu AQJ9 w hearts'ach
4)
a) bardzo mało. Wszystkie hearts, 8+
b) 2-5 ale nie serducho :)

Co do Turna... sugerowałem się tylko jego statystykami. Biorac pod uwage jego Cbet i ze wali rowno do konca 3 steety zasugerowalem sie, ze i po donku zagra 3 streety. Poza tym jego agresja T spora. Spada jak mowisz obv draw i on gra X. Chcialem wywalic tym betem jego QQ. Problem chyba jednak w tym, ze jak teraz na to patrze to poza QQ nie wyrzucam nic. Moze na ship R bym go wyrzucil ale to juz gdybanie.

Odpowiedz
Cytat
Bejkker

1) Ok więc tak, on tutaj donkuje rzeczy w stylu QQ,QT,Q7,77,T7 (limpował preflop), każdy fd+gs, nfd+gs, nfd, wrapy, wrapy z parką itd także jak widzisz, jedynie poza QQ i super combodrawów jesteś AHEAD na jego range.

2) Tutaj odpoweidź będzie związana z pytaniem 4. Jak sam zauważyłeś bardzo dużo kart zabija twoją akcję na turnie, na niewielu masz najlepszą rękę, a też nie masz gwarancji, że on zabeuje w turnie. Konsekwencją tego może być że pójdzie u niego x/c, on realizuje eq-> nie trafia i nie płaci. Zapewniam Cie ze kazdy inny draw na flopie sprawdza, fiszki sie nie odkleją od tych rąk, od top two, 77, top bottom , nfd+ itd itd

Wniosek? Raisując pompujesz pulę z najlepszą prawie ręką (oprocz QQ), ale całościwoo robisz to for value i jesteś z przodu na cały jego range i nie będziesz miał ciężkich decyzji na turnie.

3) Patrz punkt 1 i 2

4) Wszystko spoko, to teraz przemyśl czy call jest taki fajny, czy jednak wolisz raise

Turn: Zaden fish nie zrzuci Tobie QQ tutaj, a odpalając 2 beczki nie wiesz czy na pewno zrzucasz te QQ, czy przypadkiem on tez nie ma middle flusha i będize callowal do konca, wiec bet nie ma wiekszego sensu moim zdaniem. Jedyny sens w betowaniu jest taki zeby zrzucic str8 draws, ale ze posiadasz 2x KK to kombinatorycznie mocno blokuejsz kombinacje wrapowe, więc o to bym sie tka nie obawiał.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No ok, biorać pod uwagę ilość tych złych kart na T to raise jest zdecydowanie lepszy. Raise/stackoff. Czyli co? Mam rozumieć, że zawsze mająć "prawie" najlepszą rękę czyli sytuację kiedy większość układów jednak biję - gram raise i stackoff? (mowa o 100bb deep). Zawsze mam schizę, że on tam może mieć jakieś gotowe układy plus jakieś mocne drawy i 20outów na mnie

Odpowiedz
Cytat
kejsper

Hej,

Napisane przez alien82
No ok, biorać pod uwagę ilość tych złych kart na T to raise jest zdecydowanie lepszy. Raise/stackoff. Czyli co? Mam rozumieć, że zawsze mająć "prawie" najlepszą rękę czyli sytuację kiedy większość układów jednak biję - gram raise i stackoff? (mowa o 100bb deep). Zawsze mam schizę, że on tam może mieć jakieś gotowe układy plus jakieś mocne drawy i 20outów na mnie

Wydaje mi sie, ze Bejkker bardzo duzo Ci wyjasnil wiec ja tutaj sprostuje - to nie jest tak, ze majac "prawie najlepsza reke" masz zawsze raisowac i stackowac - tutaj bardziej chodzi o board. Mysle, ze nie ma problemu zeby zagrac call 1 street na QT2r bo duzo mniej kart zabija Ci akcje.

Im wiecej drawow na boardzie tym bardziej musisz chronic swoje made handy bo na turnie i riverze spada mnostwo kart uzupelniajacych te drawy i nie wiesz kiedy mozesz valuebetowac a kiedy sam siebie valuebetujesz.

I jesli chodzi o turn to decyzja o atakowaniu flusha na tym boardzie bardzo mi sie nie podoba ze wzgledu na to, ze nie posiadasz zadnych blokerow do tego flusha -> przeciwnicy czesciej go beda mieli.

pzdr

Odpowiedz
Cytat