Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] KKTJ ds nl2

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
366 Wyświetlenia
herekPL
PokerStrategist

PokerStars Pot-Limit Omaha, $0.02 BB (6 handed) - Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

MP ($9.20)
CO ($1)
Hero (Button) ($3.77)
SB ($4.54)
BB ($5)
UTG ($3.31)

Preflop: Hero is Button with K, 10, J, K
UTG calls $0.02, MP bets $0.06, CO (poster) calls $0.04, Hero raises to $0.24, SB calls $0.23, BB calls $0.22, 1 fold, MP calls $0.18, CO (poster) calls $0.18

Flop: ($1.22) 4, 5, 6 (5 players)
SB checks, BB checks, MP checks, CO bets $0.76 (All-In), Hero?????

Chyba nie ma co tutaj świrować na takim flopie z over+2nd nutz FD nie będąc w HU?
Nie chce callować tutaj, a wrzucać też nie? Czy raczej źle myślę. Odrzuciło mnie to, że w tkaim family pocie jakiś gracz może mieć AXc lub 2 pary, bo niskie limity mają to do siebie , że ludie tam ogladają flopa/turna z any4

4 odpowiedzi

Fold jest tutaj dobry. Potrzebujesz 38% equity gdybyscie zostali w hu. W przypadku izolacji na pewno wyrzucisz tu 2 pary i nienutsowy fd z ktorymi chcialbys walczyc o side pota.

W zakresie donk beta są:
Ac*c**, 7856, i wszystkie sety przeciwko ktorym masz srednio 32% equity

herekPL Autor wątku
herekPL
PokerStrategist

zrzuciłem, ale się zastanawiałem. Odrzucał mnie family pot i nie nitz FD. Z KKAX bym tu raisował i wrzucał any turn

wtedy masz tylko 36% vs *c*c** a on prawie zawsze będzie miał lepiej niż random fd. No chyba że chodziło ci o KcKAc*

MrBocian
Poker Player

Fold jest dobry, przede wszystkim dlatego, że Twój draw do koloru jest nienutsowy. Z nutsowym draw po wrzuceniu izolującego AI, miałbyś pewność, że co by się nie działo to prawie zawsze będziesz miał przynajmniej 30-40% equity. Tutaj takiej pewności nie masz - wystarczy że grasz przeciwko stritowi i NFD i jesteś praktycznie drawing dead.

Gdyby pula była HU to oczywiście sprawdzamy, bo mamy odds i wystarczające equity vs zakres shorta.

Ale tutaj to jest fold. Well played.

pzdr