Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KKQ8ds PLo10

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
352 Wyświetlenia
Radiell

Grabbed by Holdem Manager
PL Omaha $0.10(BB) Replayer
SB ($23.91)
BB ($22.46)
UTG ($15.90)
Hero ($22.15)
BTN ($17.02)

Hero antes $0.02
BTN antes $0.02
SB antes $0.02
BB antes $0.02
UTG antes $0.02

Dealt to Hero K♥ 8♠ Q♥ K♠

UTG calls $0.10, Hero raises to $0.50, BTN calls $0.50, fold, BB calls $0.40, UTG calls $0.40

FLOP ($2.15) T♥ 6♠ J♠

BB checks, UTG checks, Hero bets $1.40, BTN folds, BB calls $1.40, UTG calls $1.40

TURN ($6.35) T♥ 6♠ J♠ A♣

BB checks, UTG checks, Hero bets $5.20, BB folds, UTG calls $5.20

RIVER ($16.75) T♥ 6♠ J♠ A♣ 6♣

UTG bets $8.78 (AI), Hero ???

Wszyscy przy stoliku to fishe
UTG - 57/2/1 vpip/pfr/AF - 70rąk

Pre - mam wystarczająco silną rękę żeby izolować fisha który limpuje.

Flop - jestem w multiway pocie, mam 2nd FD+OP+Oesd+BDFD, cbet wydaje mi się tutaj ok ze względu że mam fishy w pocie i napewno callną mnie gorsze ręce/drawy, co z sizingiem?

Turn - Trafiam strita, wydaje mi się że powinienem betować więcej, za pot.

River - Board się paruje i pasywny fish wrzuca resztę stacka. I co teraz?? Potrzebuję 26% na call
KQxx fish by wrzucał na Turnie (poza tym mocno blokuje KQxx)
JJxx by grało raise na flopie
Busted FD - wątpie aby pasywny fish blefował
Wydaje mi się że jego range to coś w stylu T6xx, J6xx, może TTxx, jakiś A6xx z FD.

W skrócie, po jego callu na T ja widzę w jego rangu głównie 2pair i jakieś FD+parka.

Co o tym myślicie?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
pomurz

Preflop i flop imo spoko, sizing na flopie też ok. Do turna się nie zgodzę. Czemu byś chciał betować jeszcze wyżej? Żeby wyrzucić wszystko słabsze co może sprawdzić? Masz nutsa z redrawem do 2nd flusha, przeciwnicy nie mają setów prawie nigdy więc nie masz za bardzo przed czym się bronić oprócz nut FD, które czasami mogły by grać agresywnie flopa i nie będzie ich tak dużo. Ja bym myślał nad obniżeniem sizingu, żeby jak najwięcej słabszych rąk mnie callowało. As+fd, 2P, P+GS itp.

River jest interesujący bo UTG na 99% nie ma seta (bo by grał z nim x/r albo donkbet flopa), tak samo 2P myślę, że częściej niż rzadziej by donkbetował dla protekcji nie spodziewając się luźnego cbeta od Ciebie w 4way pocie. Za to będzie miał tam dużo busto stritdrawów/flushdrawów. Wydaje mi się, że mimo wszystko będziesz tam miał opłacalny call.

Odpowiedz
Cytat
whiler

tylko, że mamy tutaj gościa 52/2 z af 1, więc raczej nie cappowałbym jego rangu na river z powodu braku agresji i nie chronienia made hands + nie jestem w stanie sobie przypomnieć czy kiedykolwiek ktoś taki blefował mi na river z missed draws

Odpowiedz
Cytat
pomurz

To już zależy od tego jak mu się kształtuje agresja na poszczególnych streetach. Nie można założyć, że gość a af=1 nie blefuje w ogóle. Rozpisałem jaką akcję podejmuję na podstawie jego rangeu, jeśli w którymś momencie nadinterpretuję i z oberwacji hero wynikało by, że rywal może mieć tam sety/2p i nie będzie ich protektował to call na river już nie będzie dochodowy.

Odpowiedz
Cytat
Radiell Autor wątku
Radiell

Ja akurat zaobserwowałem pewną tendencję na tych stawkach, a mianowicie prawie każdy raisuje sety na flopie (nie ważne czy top czy bottom set) ale natomiast mało kto raisuje 2pair po prostu większość rozgrywa je pasywnie a w szczególności fishe.

Dlatego też widzę wiele 2pair w jego range.

Odpowiedz
Cytat

Siema,

Zacznę od sizingów.

Na flopie Twój bet mi się podoba, ale z uwagi na fishy pewnie zagrałbym nieco mocniej, aby ściągnąć value od dowolnej ręki która ma T lub J teraz. Ja wcale nie mam aż tak dużego monstera jeżeli do rivera mój układ się nie polepszy. Stół natomiast jest bardzo drawowaty.

Na turnie mogę grać nieco za niżej. Ręce typu 987 i tak zrzucą, coś typu AJ+GS calluja, dobre drawy callną także na pewno chcę betować mocno. Mam monstera ale po prostu bardzo często mam też tutaj ostatniego streeta value od niektórych rąk.

Odnośnie rivera to dla mnie cięzki spot bo jedyne ręce które są basto to Q9 z pikami, może 987 z pikami. On nie zamienia lub tak nie gra ogólnie NFD, na K Ty masz, on nie raisował turna więc nie ma KQ, zostaje z busto drawów tylko Q9 w pikach które i tak nie musi blefować. Natomiast bardzo często fishe donkują tutaj z trafionym fullem a ręce J6, T6, A6 są jak najbardziej w range rywala. Decyzję wiec uzależnię od softu na jakim gram lub jeżeli mam to na readach. Ze swojej strony zwrócę jedynie uwagę, że paradoksalnie aż tak dużo basto drawów tutaj nie ma które są gorsze od pary A.

Pozdro

Odpowiedz
Cytat