Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AT87ds plo10 zadanie

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
308 Wyświetlenia
smack91
BlackMember

villain - http://scr.hu/0ufb/urznf

Grabbed by Holdem Manager
PL Omaha $0.10(BB) Replayer
SB ($7.20)
BB ($10)
UTG ($11.54)
UTG+1 ($11.62)
CO ($22.01)
Hero ($10.59)

Dealt to Hero 8♦ T♠ A♠ 7♦

fold, UTG+1 calls $0.10, CO raises to $0.45, Hero raises to $1.60, fold, BB calls $1.50, fold, CO calls $1.15

FLOP ($4.95) T♣ 5♠ Q♠

BB checks, CO bets $2.40, Hero raises to $8.99 (AI), BB folds, CO calls $6.59

3bet for value ip na takiego retarda wydaję mi się standardem.
na flopie chyba nie ma sensu tego callować i push będzie tutaj najrozsądniejszy, racja?

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi

Napisane przez smack91

3bet for value ip na takiego retarda wydaję mi się standardem.
na flopie chyba nie ma sensu tego callować i push będzie tutaj najrozsądniejszy, racja?

moim zdaniem nie jest to 3b for value a raczej dla izolacji już bardziej, chociaż ja na takich graczy wolę rozgrywać to pasywnie i po prostu grać po flopie jak trafię - i tak nie odpuszczą, a zmniejszam wariancję, szczególnie tyczy się to gry gdy jestem IP.

Flop raise bez sensu, nie widzę FE - kolo ma donkbet 17% co w porównaniu z pozostałymi statysykami wyglada bardzo tight :) i wali za pot w 3way.

Lepszym zagraniem jest tu wciąganie BB do rozdania ponieważ mamy NFD i czym więcej osób w rozdaniu tym lepsze oddsy i implied oddsy, nasze SV równiez jest bardzo słabe i rzadko wygramy mając 2nd parę.

z tych 2 powodów ja calluje flop i decyzje podejmuję na turnie.

Odpowiedz
Cytat
kejsper
Legacy Member

Hej,

Napisane przez TOMKX
Flop raise bez sensu, nie widzę FE - kolo ma donkbet 17% co w porównaniu z pozostałymi statysykami wyglada bardzo tight :) i wali za pot w 3way.

Preflop jak dla mnie jest ok, bedziesz mogl atakowac wiecej boardow postflop, izolujesz sobie super-loose gracza i masz nutsowy potencjal.

Na flopie nie jest tak jak pisze Tomkx - on gra za pol pota co wyglada na jakis draw, ja tutaj z 2nd pair + nut fd stackuje bo powinienem tutaj miec value spot a do tego jeszcze moge miec folding eq.

Mi sie podoba i gram tak samo.

pzdr,
Kejsper

Odpowiedz
Cytat
ultrac
Oldschool Grinder

Gratulacje!
Udało Ci się dotrzeć już prawie do samego końca!

Więc wiesz już jak szukać pokerowych informacji na forum, poznałeś zasady obowiązujące wszystkich kamratów, oraz wiesz jak analizować z innymi ciężkie pokerowe spoty.

Twoja droga nie była łatwa! Ostatni krok jest już jednak formalnością _smile:

Spoiler

Cofnij się do samego początku.

Ach! No tak! Są już precyzyjne informacje.

Wiadomo już, że skrzynia odsłoni się, tam gdzie na forum kamraci wypoczywają po grindzie - bawiąc się i grając! Data?

Siódmego grudnia około godziny 16.55-17.00 (co za szczęście! los sprzyja też graczom turniejowym!).

Zapamiętaj kod i postaraj się ją otworzyć przed innymi!

Powodzenia!
:pokerface:

Odpowiedz
Cytat