PLO20
Hero is with K♦ J♠ A♦ K♥
HERO raises to €0.60 (€31.30), CO folds (€33.91), BTN folds (€37.04), SB raises to €2 (€15.94), folds (€0.00), HERO calls €1.40 (€29.90)
Flop: Q♥ J♦ 5♣ (€4.00, 0 players)
SB bets €4.20 (€11.84), HERO calls €4.20 (€25.70)
Turn: 8♣ (€12.40, 0 players)
SB goes all-in €11.84 (€0.00), HERO calls €11.84 (€13.86)
River: A♠ (€36.08, 0 players, 1 all-in)
Final Pot: €36.08
HERO shows two pairs Aces and Jacks
K♦ J♠ A♦ K♥
SB shows a pair of Jacks
J♣ 10:diamond: 3♣ 4♣
HERO wins €34.48 ( won +€16.44 )
SB lost -€18.04
Konwerter jakis dziwny, bo tak naprawde bylo nas 6-ciu w rozdaniu.
Tak czy siak... Pan SB, mozliwe, ze by byl na tilcie ( kilka rozdan wczesniej mial ~50€) + tak sobie go czesciej 3-betowalem jak reszte i czulem, ze w tym rozdaniu chce mi wreszcie 'pokazac' ze nie da soba pomiatac.
Na flopie gram calla, bo mysle, ze tam realnie moze miec tylko QJ** z ukladow ktore mnie bija (oczywiscie moze miec tam cala chmare innych ukladow ale jakos tak czulem ze mam sprawdzic), mam J, wiec mniejsze prawdopodobienstwo. Nigdy nie betowal, za pule - sadze, ze chce miec po prostu wieksze foldin equity, jak juz wczesniej wspomnialem, przegral w niedlugim czasie jakies 150bb i zaczal sie luzowac. Nawet jak ma 2-wie pary nie jest tragicznie, co nie znaczy, ze jest dobrze. Prawdopodobnie gdyby nie J na rece zagralbym fold.
Na turn uzupelnia sie jakis tam draw, ale mysle, ze na flopie duza czesc jego zakresu stanowilo cos w stylu 1 para lub nawet air, jak juz wczesniej wspomnialem caly czas biore pod uwage, ze moze byc na tilcie + mam to uczucie (nawet jesli jest nieracjonalne), ze moja reka moze byc tu najlepsza.
Nie, nie jest to moje standardowe rozegranie overpair na takim boardzie.
Ok/za odwaznie? Kiedy podejrzewamy przeciwnika o bycie na tilcie reraise flopa jest lepszym wyjsciem?