Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Akkj

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
234 Wyświetlenia
NotNever

PLO20

Hero is with K♦ J♠ A♦ K♥
HERO raises to €0.60 (€31.30), CO folds (€33.91), BTN folds (€37.04), SB raises to €2 (€15.94), folds (€0.00), HERO calls €1.40 (€29.90)

Flop: Q♥ J♦ 5♣ (€4.00, 0 players)
SB bets €4.20 (€11.84), HERO calls €4.20 (€25.70)

Turn: 8♣ (€12.40, 0 players)
SB goes all-in €11.84 (€0.00), HERO calls €11.84 (€13.86)

River: A♠ (€36.08, 0 players, 1 all-in)

Final Pot: €36.08
HERO shows two pairs Aces and Jacks
K♦ J♠ A♦ K♥
SB shows a pair of Jacks
J♣ 10:diamond: 3♣ 4♣

HERO wins €34.48 ( won +€16.44 )

SB lost -€18.04

Konwerter jakis dziwny, bo tak naprawde bylo nas 6-ciu w rozdaniu.

Tak czy siak... Pan SB, mozliwe, ze by byl na tilcie ( kilka rozdan wczesniej mial ~50€) + tak sobie go czesciej 3-betowalem jak reszte i czulem, ze w tym rozdaniu chce mi wreszcie 'pokazac' ze nie da soba pomiatac.

Na flopie gram calla, bo mysle, ze tam realnie moze miec tylko QJ** z ukladow ktore mnie bija (oczywiscie moze miec tam cala chmare innych ukladow ale jakos tak czulem ze mam sprawdzic), mam J, wiec mniejsze prawdopodobienstwo. Nigdy nie betowal, za pule - sadze, ze chce miec po prostu wieksze foldin equity, jak juz wczesniej wspomnialem, przegral w niedlugim czasie jakies 150bb i zaczal sie luzowac. Nawet jak ma 2-wie pary nie jest tragicznie, co nie znaczy, ze jest dobrze. Prawdopodobnie gdyby nie J na rece zagralbym fold.

Na turn uzupelnia sie jakis tam draw, ale mysle, ze na flopie duza czesc jego zakresu stanowilo cos w stylu 1 para lub nawet air, jak juz wczesniej wspomnialem caly czas biore pod uwage, ze moze byc na tilcie + mam to uczucie (nawet jesli jest nieracjonalne), ze moja reka moze byc tu najlepsza.

Nie, nie jest to moje standardowe rozegranie overpair na takim boardzie.

Ok/za odwaznie? Kiedy podejrzewamy przeciwnika o bycie na tilcie reraise flopa jest lepszym wyjsciem?

2 odpowiedzi
Juzwabeznogi

Ja tu gram 4 bet preflop. Ok jest szansa, że przeciwnik ma tu AA xx, ale dosyć mała bo Ty masz asa. A nawet jak ma to dużo nie ryzykujesz, bo facet ma 15 ojro w stacku tylko. Zawsze masz outy w postaci króli, nut flusha oraz jakichś stritów. Tak jak zagrałeś to ciężko powiedzieć co tu robić na flopie. Nie wiemy czy ma te asy, może mieć set dam, dwie pary, wrapa typu A K Q T, a może mieć air. Ciezka decyzja szczerze powiedziawszy, ale ja bym jednak skłaniał się do folda na flopie, jeżeli tak zagrałeś preflop. Chociaż myślę , że to jest bardzo close decyzja, bo przeciwnik po becie ma już stosunkowo niewiele. Hmh ja bym grał fold flopa jednak, ale sam jestem ciekawy jak powinno się zagrać :) Pozdro

MrBocian

Zdecydowanie 4bet preflop, zwłaszcza że bije Cię tylko jedna ręka, którą blokujesz swoim Asem. Poza tym przeciwnik nie ma pełnego stacka - easy 4bet, naprawdę.

Jeśli uznajesz, że jego zakres jest szeroki i nie ma tutaj AAxx, to skoro nie 4betowałeś pf (co było bez sensu), to na flopie masz najprawdopodobniej najlepszą rękę, więc wrzucaj stacka już teraz, bo jedyne karty poprawiająca Twoją rękę to A J lub T a jak nie spadną to na turnie zgadujesz na czym stoisz.

As played ja turna zrzucam, jest duża szansa że masz tu bardzo mało outs, bo np on tu ma strita lub dwie pary z FD (para+FD to chyba jednak dolna część jego zakresu, miałeś farta). Ale jeśli to sprawdzasz, to ZDECYDOWANIE lepiej byłoby wrzucić stacka gdzieś wcześniej - preflop lub na flopie.

Dziwne rozegranie, fartowne, niezbyt dobre. Bywa ;)

pzdr