Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AKJ6ss PLO4

8 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
341 Wyświetlenia

Grabbed by Holdem Manager
PL Omaha $0.04(BB) Replayer
SB ($3.39)
Hero ($4.14)
CO ($4.11)
BTN ($5.88)

Dealt to Hero J♠ A♥ K♥ 6♦

fold, BTN raises to $0.14, fold, Hero raises to $0.44, BTN calls $0.30

FLOP ($0.90) 9♥ T♥ 5♣

Hero bets $0.57, BTN calls $0.57

TURN ($2.04) 9♥ T♥ 5♣ K♦

Hero checks, BTN bets $1.53, Hero raises to $3.13 (AI), BTN calls $1.60

BTN 18/13 1900 hands
z BTN Raise 1st 36%
cbet 49
AFq 28%

Rozdanie ciężko omówić bo po analizie zagrałem wszystko źle.

BTN po callu 3beta obstawiam na karty typu rundowny i wysokie broadways. AA wyrzucam bo nie 4betował.
Po flopie w jego zakresie widzę AQJ, BBBx, JQ, 78QK, 789 z kombinacjami do FD.
Na turnie combodraws ma mniej bo by je stackował na flopie.
AQJ, 9TQ + FD, 87TJ + FD, JQ - mam nadal ok 56%

Po moim checku myślę, że będzie betował tylko QJ, QJ+FD - reszta bierze free cards.

Błędy:

Preflop - powinien być call.
Flop check/call mi się bardziej podoba - mam perspektywiczną rękę i nie chcę dostac raise.
Turn - bet/stackoff licząc na FE od 2 parek i rąk typu 87**, sprawdza mnie tylko QJ na które mam 25%.

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
hans101
Elite Grinder

Pre-gram call bo na tak tighta nie ma najmniejszego sensu 3betowac z danglerem
Flop-bet/broke-gdzie na flopie zwiekszam sizing 0.7 i wtedy na turn mamy troszke ponad psb.
Turn-pot/call

Odpowiedz
Cytat
pomurz
PokerStrategist

Preflop bym tylko callował a flopa raczej donkbetował. Gdyby więcej cbetował to x/r też by mi się podobał.

Odpowiedz
Cytat
variat
Oldschool Grinder

Ja pf zdecydowanie call. Zeby 3betowac ABBD ss musialbym miec naprawde jakiegos hiper agro kolesia i to tez na pozycji bym to wolil robic

Na flopie zdecydowanie wiekszy cbet, jakos 0.65,0.7$. Ten wyglada bardzo weak i ja niec chce wyindukowac zadnej potrzebnej akcji.

Jak to ch/c? Czemu mialbys chciec grac ch/c z reka, ktora nie ma prawie w ogole showdown value? Bije Cie any JJ, QQ, KK, any pair w tym momencie i dobrze by bylo to wszystko wyrzucic.

Na flopie alternatywa jest ch/r, bo to jest board, gdzie duzo ch/f, wiec przeciwnicy beda bardzo szereoko stealowac poty.

cala reka to jest:

a) ch/r flop
b) wiekszy cbet flop i ship turn

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez variat
Jak to ch/c? Czemu mialbys chciec grac ch/c z reka, ktora nie ma prawie w ogole showdown value? Bije Cie any JJ, QQ, KK, any pair w tym momencie i dobrze by bylo to wszystko wyrzucic.

Ręke założyłem w nasz middle range i uznałem, że wolę check/call zagrać bo mam sporo dobrych turnów do nuts lub dających mi dodatkowe equity, jak np; gutshot.

Nie chciałem grać bet/fold bo uznałem, że reka jest za słaba na bet/call.

Nie rozumiem po co betować na Flopie w odniesieniu do middle range

Odpowiedz
Cytat
variat
Oldschool Grinder

Tomkx jest tu pare bledow myslowych u Ciebie:

a) Ta reka to jest easy stackoff na flopie, bo na jego range masz tutaj ponad 40% equity, a pewnie nawet 45%, bo on bedzie stackowal pair + fd, jakies JQ + fd, dwie pary i na to wszystko masz swietne equity.

b) middle range z ktorym chcemy grac np. checkbehind to reka, ktora jest za slaba na bet/stackoff natomiast za dobra na bet/fold i po 1 ma jakies showdown value, a po drugie ma dobre karty w turnie

nut fd + nut gs w 3b pocie to jest absolutny monster nie do zrzucenia nawet na duzo glebszych stackach. Pytanie tylko jak wrzucic stacka?

Ja tutaj moge grac ch/r, bo na tym boardzie bede duzo ch/f, wiec przeciwnik powinien stealowac pota z bardzo szerokim rangem i jestes bardzo dobrze zbalansowany. Tak samo moge czasami ch/r z jakims AA z nut fd. To jest koncept, ktory poruszalem na moim pierwszym treningu (masz dalej prezentacje w temacie z treningiem, wiuec mozesz zerknac 0 'ch/r z silnymi rekoma w 3b pocie')

Jak bedziesz mial jeszcze jakies pytania, to wal

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez variat

nut fd + nut gs w 3b pocie to jest absolutny monster nie do zrzucenia nawet na duzo glebszych stackach.

OK, to rozumiem, a jesli pula nie była by 3-betowana, to również bet/stackoff ?

Napisane przez variat

b) middle range z ktorym chcemy grac np. checkbehind to reka, ktora jest za slaba na bet/stackoff natomiast za dobra na bet/fold i po 1 ma jakies showdown value, a po drugie ma dobre karty w turnie

czy do tego rozdania możesz podac jakis przyklad reki (podobnej) którą można zagrać ch/c w 3bet pot, czy przy takim SPR nie ma mowy o takim zagraniu?

Odpowiedz
Cytat
variat
Oldschool Grinder

OK, to rozumiem, a jesli pula nie była by 3-betowana, to również bet/stackoff ?

W puli single raisowanej SPR byloby na tyle duze, ze na pewno nie jest to easy stackoff. Na pewno nie mozna bet/foldowac 12 nutsowych outow, natomiast czy bet/call czy bet/3bet uzaleznilbym od gracza. Jesli gosc raisuje Cie tam i nigdy nie folduje na 3beta, to nie ma sensu wrzucac stacka, bo nigdy nie bedziesz mial wiecej niz 50% equity. Jesli natomiast grasz vs bardzo agro gosc, ktory duzo blef raisuje i semiblef raisuje, to moge 3bet/stackowac, bo mamy FE.

czy do tego rozdania możesz podac jakis przyklad reki (podobnej) którą można zagrać ch/c w 3bet pot, czy przy takim SPR nie ma mowy o takim zagraniu?

Ja tak naprawde w ogole nie mam ch/c range'u w 3bpocie jako agresor z preflopa. Mysle, ze w ogole mozesz zapomniec o wlaczaniu takiej lini do repertuary swoich zagran.

Odpowiedz
Cytat