Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AKJ6 ds z SB PLO25 rush

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
220 Wyświetlenia
kongobongo
PokerStrategist

Full Tilt Pot-Limit Omaha, $0.25 BB (6 handed) - Full Tilt Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

BB ($43.22)
UTG ($25)
MP ($15.11)
CO ($25.10)
Button ($20.08)
Hero (SB) ($34.90)

Preflop: Hero is SB with J, K, 6, A
3 folds, Button bets $0.55, Hero raises to $1.90, 1 fold, Button calls $1.35

Flop: ($4.05) J, 2, 10 (2 players)
Hero bets $2.50, Button calls $2.50

Turn: ($9.05) 2 (2 players)
Hero checks, Button checks

River: ($9.05) K (2 players)
Hero checks, Button bets $3.25, Hero folds

Total pot: $9.05 | Rake: $0.45

Results below:

Spoiler

Button didn't show
Outcome: Button won $8.60

Buton - 57/26/3.8 (77hands)
AF flop 3/ turn 11/ riv 1

Rozegranie tej ręki jest dosyć ciasne. Nie wiem czy mimo pary na turn nie powinienem cbetować. Ewentualnie b/f ?
Riv wydaje mi się, że bylem z tyłu i ten mały bet byl wyciągającym value betem ale czy mimo to nie powinienm callować?

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
mat2000
PokerStrategist

Pre gram tak samo.
Na flopie gram za 3,2-3,4.
Turn. Ja będę dalej barrelował. Zakładam (może błędnie - ostatnio chyba tendencja się zmienia), że wszystkie sety i dwie pary będzie raisował na flopie, dla tego ta 2 raczenie nie poprawia jego ręki. Spokojnie mogę repowac tu, mase rąk których on się wystraszy. Gram b/f.
As played river w zależności od przeciwnika i sizingów gram ch/c ch/f lub ch/r :P Po becie nie widzę gorszej ręki która nas sprawdzi. Rozkład agresji na poszczególnych streetach (trochę mało rąk, ale mimo tego ja się zasugeruję) wskazuje na typowego floatera. W związku z tym jego check w turnie mówi, że może mieć 2 rodzaje rąk: air (ręce które bijemy) i nutsy (jak napisałem wyżej nie sądzę, żeby było ich dużo, więc moim zdaniem jest check tutaj to słabość). K poprawia trochę jego range - może mieć strita. Sizing wskazuje na block beta, więc ja bardzo często (jeżeli ma dośc niskie wtsd i wysokie wsd) będę tu po prostu raisował.
Ch/c wydaje mi się godny rozważenia ze wzgledu na (pozorną?) tendencję do floatowania (ta statystyka by tu pomogła). Nasza linia też wyglada słabo - strita i KJ powinniśmy betować. Dlatego ch/c i ch/f są blisko imo.

Odpowiedz
Cytat
kongobongo Autor wątku
kongobongo
PokerStrategist

cb turn on call co wówczas na riv?

c/f bo gra tak tylko z Fullami? Do jego bet za pota na riv na pewno fold ale do 1/3 pota???

Odpowiedz
Cytat
miszczunio85
Oldschool Grinder

Czesc!

Preflop i flop gram tak samo z ta roznica, ze na flopie gram troche wiecej. Fisz jesli sie jakos zachaczyl to powinien sprawdzic wiekszy cbet, z drugiej strony nie chce betowac zbyt duzo, poniewaz chce zeby callowaly mnie zdominowane drawy. Betuje wiec 2,75, maksymalnie 3.

W turnie dalej nalezy betowac dla wartosci i dla protekcji, mysle ze czesto zrzuci juz gole straight drawy, poniewaz board jest sparowany i leza 2 FD.

Na river z reguly zagram call przy tak dobrych oddsach, jednak decyzja jest zalezna od wielu czynnikow, od przeciwnika i jego statystyk, od dynamiki, od softu na jakim gram. Ja teraz gram na Ipoker i tam na pewno zagram call, bo zauwazylem, ze ludzie tam zdecydowanie pomniejszaja sizing jak blefuja na river.

Pozdro

Odpowiedz
Cytat