Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AK52ds PLO10

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
212 Wyświetlenia
Radiell

Grabbed by Holdem Manager
PL Omaha $0.10(BB) Replayer
SB ($7.06)
BB ($10)
CO ($6.95)
Hero ($10.32)

Dealt to Hero A♠ 2♣ 5♠ K♣

fold, Hero raises to $0.30, SB calls $0.25, fold

FLOP ($0.70) 9♦ 5♦ 2♥

SB bets $0.30, Hero calls $0.30

TURN ($1.30) 9♦ 5♦ 2♥ A♥

SB bets $0.70, Hero calls $0.70

RIVER ($2.70) 9♦ 5♦ 2♥ A♥ A♦

SB bets $1.40, Hero raises to $4, SB folds

Hero shows A♠ 2♣ 5♠ K♣

Hero wins $5.27

Villian - 35/15 vpip/pfr 60rąk

Flop - Przeciwnik donkuje i teraz pytanie czy jest jakikolwiek sens grać raise?? Bo z czym on może tak donkowąć -> Drawy, ale też made handy tyle że blokuje 5 i 2 może mieć jakieś 99xx/92xx/95xx. Moja ręka nie ma też żadnego dodatkowego equity.
Więc wydaje mi się że call>raise Co o tym myślicie?

Turn - Przeciwnik znowu betuje troszkę ponad 1/2, ja łapię Asa i znowu pytanie czy call czy raise?

River - Uzupełnia się FD a ja łapie fulla przeciwnik znowu betuje i teraz pytanie jaki sizing jest tutaj optymalny?? Bo tak jak ma jakieś 99xx to wiadomo dostane stack, z gorszymi made handami gra bet/fold, ale jeżeli on złapał jakiegoś flusha to wydaje mi się że zrzuci go na każdy większy raise, i może minraise byłby tu ok?

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi

pre std

flop - call jest spoko, mamy parę, pozycję, jego sizing wskazuje raczej na drawy niż made hands, a nie sądze by na raise to wyrzucił ( w jego range może być coś w stylu para+draw)

turn - tu zawsze zagram raise/fold - on takim sizingiem nie moze miec made hands tylko drawy, a jeśli dostanę reraise to jednak częściej będzie to coś w stylu Top2+FD, set+FD.

river - std i obowiązkowo notka co on zagrał poprzez 3 barele takimi sizingami zwlaszcza jak na RIVER nie spadl zaden draw

edit co do rivera to min raise mi sie nie podoba:
- jesli dostal flusha to fisz nie zrzuci
- jeśli ma fula to i tak zapłaci,

także nawet zagrałbym do ok 5,5$ i mysle ze czesto dostane call od flusha

Odpowiedz
Cytat
kejsper

Hej,

Preflop standard.

Flop - nie widze tutaj sensu w raise - najczesciej przeciwnik zagra tutaj call, bedziemy robili duzego pota i nie mamy duzo turnow/riverow korzystnych dla nas.

Na turnie wg mnie obowiazkowo raise - jest tutaj mnostwo drawow, ktore beda Ciebie callowac, maja sporo equity ale jestes tutaj faworytem. Musisz sie przed tym chronic/wyciagac value.

Na river - bet wiekszy tak jak mowi Tomkx - wszedl fd z flopa, ktory czesto bedzie w range przeciwnika. Jesli zagral w tragiczny sposob 99, 55 czy 22 to prawdopodobnie bedzie callowal do wiekszego beta. 4,8-5,6 w zaleznosci od jego WSD (>30 betuje wiecej).

pzdr
Kejsper

Odpowiedz
Cytat