Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AA92 plo20

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
275 Wyświetlenia
Kanecki

IPoker, $0.10/$0.20 Pot Limit Omaha Cash, 5 Players

SB: $8 (40 bb)
BB: $27.94 (139.7 bb)
Hero (MP): $49.22 (246.1 bb)
CO: $23.74 (118.7 bb)
BTN: $24.80 (124 bb)

Preflop: Hero is MP with 9 2 A A
Hero raises to $0.70, CO calls $0.70, BTN calls $0.70, SB folds, BB calls $0.50

Flop: ($2.90) 6 4 9 (4 players)
BB checks, Hero bets $1.74, CO folds, BTN raises to $8.12, BB folds, Hero calls $6.38

Turn: ($19.14) Q (2 players)
Hero checks, BTN checks

River: ($19.14) 7 (2 players)
Hero checks, BTN checks

BB:
VPIP: 70 , PFR: 30 , AF: 2,0 , 3bet: 13 , h: 235

CO:
VPIP: 25 , PFR: 16 , AF: 4,0 , 3bet: 5,2 , h: 152

BU:
http://scr.hu/1tjs/f2q5v

pre - standard
Po tym jak naoglądałem się jak ludzie w multiway potach przerzucają się stackami wydygałem się trochę, i nie wiedziałem czy grać ch/c, bo już widzę sety które się stackuja czy grać normalnego cbeta, no ale na te sety, mam trzydzieści parę % i zawsze mogę sprawdzić, bo na ai wydaje mi się, że mam za słabo.
Na turnie czekam, bo jakbym zagrał to wyglądałbym na trafiony kolor, a po checku przeciwnika na river powinienem grać, tylko nie wiem za ile. Jakbym zagrał za 7$ to wygladałbym nutsowato i powinienem po prostu wrzucić stacka?

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
kejsper

Hej,

Flop: cbetujesz wg mnie za malo - w 4betowanym pocie przeciwnicy czesto beda tutaj mieli pare+oesd, pare+fd, fd+over karty, wrapy - chcesz wyciagnac jak najwiecej value, jesli uda Ci sie czesc z nich sfoldowac to nie bedzie zle bo maja na Ciebie troche equity i bedzie Ci sie dosc ciezko gralo na dalszych streetach. Mysle, ze 2,2 byloby ok.

Po raisie powinnismy sie zastanowic nad rangem przeciwnikow i jednoczesnie nad naszym perceived rangem. Betujesz tutaj z UTG, zapewne grasz tight wiec jedyne co tutaj mozesz trafic to flush draw i bardzo rzadko wrapa. W zasadzie nigdy nie masz tutaj setow.

BTN obserwuje co sie dzieje na stole (wyglada dosc agro-regowo wiec moze myslec :) ) - CO folduje, agro fish na BB nie leaduje wiec prawdopodobnie zagra tutaj x/fold ew x/call Ty cbetujesz bardzo slabo na wet boardzie a jednoczesnie bardzo rzadko trafiasz taki board. To wszystko moze powodowac, ze jego raising range bedzie tutaj szerszy. Dodatkowo nie ma on tutaj wielu setow - blokujesz 99, nie ma wielu rak z 66 ktore on bedzie gral w multiway potach (przynajmniej nie powinien ;) ). Moze tutaj miec wrapy - nie chcial ich sqzowac bo bal sie zeby nie byc zdominowanym. Dlatego wydaje mi sie, ze czesciej bedzie mial on tutaj drawy niz sety.

Callujesz co nie moze byc bledem bo jak sam napisales masz oddsy.

Na turnie uzupelnia sie Twoj draw. Zauwaz na co oceni Cie przeciwnik jesli grasz niski cbet/call (dodajac Twoj postrzegany range - wysokie karty z UTG) - oczywiscie! bedzie to flush draw - nie ma wielu wiecej rak, ktore mozesz zagrac w taki sposob. Teraz musimy wrocic do okreslenia range'u przeciwnika na flopie - podzielilismy to na rece typu 2 pary/sety i wrapy(byc moze z fd).

Masz opcje zagrac x/call albo bet. Betujac wywalasz wszystkie wrapy, prawdopodobnie 2 pary a calluja Cie sety i flushe. Jesli grasz x prawdopodobnie zabetuje flush (choc zapewne zagra tutaj xbehind dla pot control latwo oceniajac Twoj range). Dochodzi do sytuacji jak u Ciebie i co sie dzieje? Jesli board sie sparuje musisz grac x/fold. Jesli spadnie blank musisz betowac i dostaniesz call od flushy a wszystkie inne rece sfolduja. Mozesz tez probowac gry x/call na blanku ale do niczego to nie doprowadzi (zabetuje flush reszta bedzie chciala dojsc do showdownu).

Sam widzisz, ze betujac turn "wygladasz flushowo" ale juz po swojej akcji na flopie wygladales na flush draw. Chcesz tutaj dostac value od setow dopoki maja one outy. Jesli grasz vs flush to nie ma znaczenia czy zabetujesz turn/river albo zagrasz x/call na ktorymkolwiek ze streetow.

Podsumowujac - powinienes tutaj grac stack off na turnie :)

pzdr
Kejsper

Odpowiedz
Cytat
enader

ja bym radził ci to wrzucać na flopie bo musiałby tam mieć same sety żeby ci się to nie opłacało:

Ah2s9hAd 61.45%
(99,44,66, kk: hh,QQ : hh, JJ78: hh, 6789, 96: hh ):40% 38.55%

Ah2s9hAd 54.21%
(99,44,66, kk: hh, 6789, 96: hh ):40% 45.79%

Ah2s9hAd 58.01%
(99,66,kk: hh, 6789: hh ):40% 41.99%

po callu wyglądasz dokładnie na to co masz i przez to na flushowej karcie będzie foldował wrapy, a może nawet te niskie flesze

Odpowiedz
Cytat
Bejkker

Na tej strukturze, po takiej akcji, wruzcam na flopie

Odpowiedz
Cytat