Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Aa67

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
227 Wyświetlenia
Janosikgdy
Oldschool Grinder

PokerStars - $0.02 PL Hi (6 max) - Omaha Hi - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: 15 BB (VPIP: 38.89, PFR: 5.56, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 18)
SB: 29 BB (VPIP: 85.94, PFR: 42.19, 3Bet Preflop: 4.55, Hands: 64)
Hero (BB): 100 BB
UTG: 157.5 BB (VPIP: 55.56, PFR: 5.56, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 18)
MP: 112 BB (VPIP: 38.16, PFR: 25.00, 3Bet Preflop: 4.00, Hands: 76)
CO: 193 BB (VPIP: 58.82, PFR: 35.29, 3Bet Preflop: 20.00, Hands: 17)

SB posts SB 0.5 BB, Hero posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has 6♥ 7♦ A♠ A♣

fold, fold, CO raises to 3.5 BB, fold, SB calls 3 BB, Hero raises to 14 BB, CO calls 10.5 BB, fold

Flop: (31.5 BB, 2 players) K♣ T♣ A♦
Hero checks, CO bets 13 BB, Hero calls 13 BB

Turn: (57.5 BB, 2 players) 3♥
Hero checks, CO bets 28 BB, Hero calls 28 BB

River: (113.5 BB, 2 players) 9♥
Hero checks, CO bets 44 BB, Hero calls 44 BB

Totalnie nie umiem grać setów na takich boardach.

Gram to c/c pod fulla gdyż w taki board łatwo się zachaczyć, a nie chcę budować puli ze średnia ręką.

Pytania:

1) jak to rozgrywać do rivera, agresywnie czy pasywnie. Jak agresywnie to co robić w razie raise?

2) as played co robić na river?

matematyka: potrzebuję 28% na call na river.

Taki dałem range który jest trochę naciągany (nie wiem czy z dwoma parami z asem też by betował river), Range trochę na wyrost a i tak na calla nie mam

Board: K♣T♣A♦ 3♥ 9♥
       Equity    Wins    Ties
MP2    27.40%  27.40%   0.00% { 6h7dAsAc }
MP3    72.60%  72.60%   0.00% { QJ, AK, AT }

Ile % on na river może tutaj blefować z busted fd, o ile ma to w zakresie?

I ostatnie pytanie, jak to rozgrywać gdyby board był rainbow, oraz w jaki sposób by to wpłyneło na powyższe wyliczenia (zgaduję że mielibyśmy jeszcze niższe equity przez mniejszą frekwencje blefów)

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
kejsper
Legacy Member

Jello,

Rozdanie wczesniej ladnie flatowales AA93ss a tutaj sqzujesz AA67r w puli, ktora zapowiada sie 3way. Dla mnie tam zawsze bedzie po prostu flat call i czekanie na swoje outy. Utrudniasz w ten sposob zycie przeciwnikom bo Twoj calling range zawiera reke jak AA i do tego masz tam nut blokery do 2 flushow.

Zawsze na takim boardzie bede cbetowal - przeciwnik ma tam dosc szeroki calling range - 2 pary, para+gs+fd, nizsze sety. Ogolnie sporo rak z ktorymi wygrywasz i nie chcesz dac za darmow drawowac. Przegrywasz w tej chwili tylko z jedna reka i jesli dostaniesz od niej raise to nie ma takiego az wielkiego problemu bo powinienes miec tam ok equity na stack off na flopie.

Jesli chodzi o czestotliwosc flush drawow u niego to musisz zwrocic uwage, ze blokujesz tam nut flusha wiec automatycznie zmniejsza sie ilosc kombinacji tego typu reki. Choc z kolei patrzac na statystyki przeciwnika (60/35/20) raczej bedzie on mial wszystkie mozliwe flush drawy w tym spocie :)

Takze moim planem na to rozdanie byloby po prostu betowanie flopa i turna.

As played - jego bety na flopie i turnie sa mega niskie wiec wydaje mi sie, ze czesciej tam miec nie bedzie niz bedzie i pewnie skusilbym sie na call na river ale to kwestia czutki. No i pozniej niesmak, ze zostalismy tak zvaluebetowani :)

Ogolnie rzecz biorac na boardzie rainbow tez bede tam betowal flop i turn dlatego, ze takiego przeciwnika nigdy nie zrzucisz reki w stylu 2pary+gs, para+gs+2xbdfd, itd takze trzeba tutaj wyciagac max value.

pzdr

Odpowiedz
Cytat