Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AA65ss, PLO5

5 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
269 Wyświetlenia
Borek00733

PokerStars Pot-Limit Omaha, $0.05 BB (5 handed) - PokerStars Converter Tool from http://flopturnriver.com/

saw flop | saw showdown

SB ($4.37)
BB ($10.66)
UTG ($5)
Hero (MP) ($6.68)
Button ($6.54)

Preflop: Hero is MP with 6♥, 5♥, A♦, A♥
1 fold, Hero raises to $0.17, Button calls $0.17, 2 folds

Flop: ($0.41) 6♣, A♠, 9♥ (2 players)
Hero bets $0.30, Button calls $0.30

Turn: ($1.01) 7♦ (2 players)
Hero checks, Button bets $0.65, Hero calls $0.65

River: ($2.31) 7♣ (2 players)
Hero bets $1.65, Button calls $1.65

Total pot: $5.61 | Rake: $0.22

Spoiler

Button didn't show
Hero had 6♥, 5♥, A♦, A♥ (full house, Aces over sevens).
Outcome: Hero won $5.39

BTN - 70/28/0 po 62h; Fold to CBet - 50%

PF i flop std.

Na turnie spada karta uzupełniająca oesd, postanawiam grać c/c i na blank river również c/c. Nie jestem pewny czy b/f nie jest lepszą linią, ale myślę, że oba zagrania są dobre.

Grając check przeciwnik może betować gorsze układy, a jeśli ma strita to ja nadal mam outy na fulla.
Z drugiej strony często może zagrać check back, ze względu na to, że większość rąk z jego rangu będzie zbyt słaba na bet i tracę wtedy value.

Mimo wszystko następnym razem zagrałbym chyba b/f

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
kejsper

Hej,

Na flopie gram za 0,35$ bo przeciwnik i tak nie sfolduje tutaj zadnej reki, ktora bedzie callowal do naszego cbeta za 3/4 pota.

Na turnie uzupelnia sie gut shot a nie OESD do tego mysle, ze czesto taki przeciwnik moze grac swoje wrapy agresywnie na flopie (sfolduje tutaj lepsze rece np Axxx) dlatego w jego range jest wg mnie mniej wrapow i bardzo malo gut shotow, ktore sie uzupelnily. Jego call na flopie czesto moze oznaczac np pare+oesd i w tym przypadku najczesciej zagra tutaj zawsze call do naszego beta (na turnie ma 2 pary+oesd, 2 pary +gs, itd) a jednoczesnie jesli zagramy check bedzie wybieral opcje check back (ma showdown value, ma dobre karty na river, boi sie 2 wyzszych par u Ciebie). Dlatego x/call w tym spocie jest wg mnie sporym bledem i traceniem duzej ilosci value.

Na river idac naszym readem (7 daje mu 2 pary, pare+oesd albo cos podobnego) mamy 2 opcje do wyboru bet albo x/raise. Jesli przeciwnik ma 7x to obojetnie za ile zagramy zawsze bedzie callowal naszego beta, strit tez raczej powininien tutaj callowac a inne rece beda foldowaly. Dlatego decydujac sie na bet bede gral za jakies 1,9-2,1$. Ciekawa opcja jest x/raise dlatego, ze idac za naszym hand readingiem na flopie i turnie przeciwnik czesto bedzie mial tutaj przynajmniej tripsa i moze miec ciezka decyzje zeby zrzucic go do naszego niskiego raise'a (szczegolnie przeciwnik 70/30 ;) ).

ps. mam nadzieje, ze sie nie zamotalem tutaj i wszystko jest zrozumiale :)

pzdr
Kejsper

Odpowiedz
Cytat
Borek00733 Autor wątku
Borek00733

Faktycznie gs a nie oesd i rzeczywiście zagrałem zbyt ostrożnie.

A co, gdy na turnie dostaniemy raise?

Odpowiedz
Cytat
kejsper

Napisane przez Borek00733
A co, gdy na turnie dostaniemy raise?

wydaje mi sie, ze przeciwnik nie bedzie latwo bluff raisowal takich boardow i jesli nie bedziemy mieli oddsow na call to musimy foldowac.

Odpowiedz
Cytat
Borek00733 Autor wątku
Borek00733
Odpowiedz
Cytat