Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

8JKA ds plo5

14 Posty
8 Użytkownicy
2 Reakcje
5,753 Wyświetlenia
maciejass83

Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Omaha Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $8.49 (169.8 bb)
BB: $5.22 (104.4 bb)
UTG: $11.40 (228 bb)
MP: $2.68 (53.6 bb)
CO: $2.14 (42.8 bb)
Hero (BTN): $5.15 (103 bb)

Preflop: Hero is BTN with 8 A J K
UTG raises to $0.10, MP folds, CO calls $0.10, Hero calls $0.10, 2 folds

Flop: ($0.37) K T 7 (3 players)
UTG bets $0.36, CO folds, Hero calls $0.36

Turn: ($1.09) K (2 players)
UTG bets $1.05, Hero calls $1.05

River: ($3.19) 7 (2 players)
UTG bets $3.07, Hero folds

Results:

Spoiler

$3.19 pot ($0.12 rake)
Final Board: K T 7 K 7
UTG mucked and won $3.07 ($1.56 net)
Hero mucked 8 A J K and lost (-$1.51 net)

VP:44, PFR: 22, 3bet:0, wts:31, cbet f:80%, C bet turna:100%

Preflop chyba call jest ok. Mam nutsowy potencjał i pozycje, wiec mozna wpuszczac blindy do rozdania. Na Flopie trafian TPTK+gutshota+BDFD wiec call. Na turnie łapie tripsa gosciu dalej wali za pot wiec call. Na river zrzuciłem, tylko nie wiem, czy nie za tight. Ogólnie koles mocno reprezentuje fulla z KT, z nicym innym by tak nie grał. Otwierał z wczesnej pozycji wiec dosc czesto trafil ten board. Jak to gracie. Callujecie river? Czy moze jakos inaczej grac juz od flopa?

Odpowiedz
Cytat
13 odpowiedzi
marciar1

Moje pytanie; skoro na flopie obstawiasz go na 2 pary to po co callujesz turna, masz tylko 6 outow. Jeśli to obstawiasz na coś innego to czemu foldujesz River?

Odpowiedz
Cytat
OloPK

Easy 3bet preflop. No ale dałeś call, na tym flopie ze wzgledu na duzo cbet vilaina mozna dac call bo masz backdory gs i TPTK, na tym turnie shove, nie widze tu mozliwosci callowania, skoro callujesz to po to zeby spasowac na wszystkim co nie bedzie A, K lub J na riverze to palisz tu kase bo zakładając teoretycznie, że on nie blokuje Ci outów to w najlepszym przypadku masz 14% a callowałeś za ~33% puli . Po takim zagraniu jakie zrobiłeś easy tu calluje ten river, bo widze tu pełno blefów, gdyż sam wygladasz na jakiegos nietrafionego wrapa.

Odpowiedz
Cytat
maciejass83 Autor wątku
maciejass83

Napisane przez marciar1
Moje pytanie; skoro na flopie obstawiasz go na 2 pary to po co callujesz turna, masz tylko 6 outow. Jeśli to obstawiasz na coś innego to czemu foldujesz River?

Na flopie nie obstawiałem go na dwie pary. Bardziej stawiałem cos na AAxx i jakies wrapy np TJQK. Na turnie zlapałem tripsa i chciałem złapac jescze jednego beta od AA. Na river mialem callowac tylko, ze koles walnal za pota i albo blefowal,albo mial fulla. Abym wyszedl na zero callujac, musialby blefowac 1 na 3?

Odpowiedz
Cytat
marciar1

Napisane przez maciejass83

Napisane przez marciar1

Na flopie nie obstawiałem go na dwie pary. Bardziej stawiałem cos na AAxx i jakies wrapy np TJQK. Na turnie zlapałem tripsa i chciałem złapac jescze jednego beta od AA. Na river mialem callowac tylko, ze koles walnal za pota i albo blefowal,albo mial fulla. Abym wyszedl na zero callujac, musialby blefowac 1 na 3?

To Twoje myślenie sprawia, że sam nie wiesz co zagrać... jesli go obstawiasz na asy to czemu nie sprawdzasz river? Nie rozumiem tego, to po co go na cokolwiek obstawiac i szukac zakresu skoro i tak się tego nie trzymasz?

Odpowiedz
Cytat
maciejass83 Autor wątku
maciejass83

Jakbym wiedział co grac to bym nie wrzucal rozdania. Pisalem,ze stawiam go na asy i jakiś wrapy w stylu JTQK.

Odpowiedz
Cytat
Janosikgdy

Raise pre, call river. Ja sie zgadzam marciarem.

Odpowiedz
Cytat
maciejass83 Autor wątku
maciejass83

No

Napisane przez Janosikgdy
Raise pre, call river. Ja sie zgadzam marciarem.

No i git. Dzieki.

Odpowiedz
Cytat
marciar1

Jakbym wiedział co grac to bym nie wrzucal rozdania. Pisalem,ze stawiam go na asy i jakiś wrapy w stylu JTQK.

Ja nie chce być chamski czy cos, ale tu chodzi o myślenie, w spocie itd. Dlatego napisałem te pytania bo ja staram się tak grać. Btw dzieki temu, że wrzuciłeś to rozdanie, poprawiłem swoją grę:)

Odpowiedz
Cytat
maciejass83 Autor wątku
maciejass83

Napisane przez marciar1

Ja nie chce być chamski czy cos, ale tu chodzi o myślenie, w spocie itd. Dlatego napisałem te pytania bo ja staram się tak grać. Btw dzieki temu, że wrzuciłeś to rozdanie, poprawiłem swoją grę:)

To tym bardziej git :f_drink:.

Odpowiedz
Cytat
zychuwdt

Sam 3betuje pre. Flop bet/broke na tego gościa.

As played nie zgadzam się, że na river to jest easy call.
Co byście myśleli gdybyście byli na miejscu tego gościa. Strzelacie z air na river? Strzelacię flop/turn w 3way z air (lub słabymi układami)? Jak wygląda calling range hero na flop/turn?
Imo z punktu widzenia tego gościa na pewno masz showdown value (po turn call) z tym, że minimum to jak dla mnie słabe AA (w sumie jedyna ręka, którą betem river zrzuca bezproblemowo). Ja tu gołych wrapów nie widzę(bez mocnych blockerów) a on praktycznie zawsze na river takie układy bije. Mamy tutaj takie WA/WB, natomiast nie widzę, żeby ktoś dobrego K na river zrzucił w takiej sytuacji po becie -> blef nie wydaje mi się tu za bardzo profitowy z jego perspektywy (chyba, że wiesz, że jest szalony ;)). Na jego miejscu grałbym niżej river ze wszystkim co mogę vbetować i ch/revaluate z resztą.
Tak mocna polaryzacja na tym boardzie (river) nie ma dla mnie większego sensu, bo on air praktycznie nigdy nie ma ;)

Podsumowując, jeśli uważasz, że jest to gracz słaby i nie ogarniający to call jest i tak w mojej opinii uzasadniony. Nie zrozumcie mnie źle, sam bym pewnie miał problemy ze zrzutką tego na river :f_biggrin:
Inaczej to dla mnie wygląda na wcześniejszych streetach. Mamy tyle bd, że luźniejszego gościa mógłbym być skłonny do raise'u na flopie. IP błędów na turn/river nie popełnimy, a jak dostaniemy re-raise to no cóż, z tą ręką mamy na tyle equity, że nawet raise możemy callnąć (vs same sety mamy ~31%) ;)

Odpowiedz
Cytat
luffykind

NL 5 = easy call :), wcale sie nie zdzwie jak gosc ma tam KT, KQ i VB bo mysli ze sprawdzi go TT, 7x, KJ, albo gorzej wali bo ma grubo i nie bardzo sie zastanawia co go sprawdzi.

Odpowiedz
Cytat
Pawez0

rozdanie sprzed 3 lat

Odpowiedz
Cytat
mqrcin

No i co z tego, że sprzed 3 lat...
Skoro ludzie to nadal czytają to nadal czerpią wiedzę i dyskusja nadal może trwać

Bo niby po jakim czasie nie można już odpowiedzieć? Tydzień? Miesiąc? Rok? Gdzie jest magiczna granica?

Odpowiedz
Cytat