Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

8765ss

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
202 Wyświetlenia
Andrzej1960

PokerStars - $0.02 PL Hi FAST (6 max) - Omaha Hi - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: 25.5 BB
Hero (SB): 101 BB
BB: 99.5 BB
UTG: 160 BB
MP: 173.5 BB
CO: 103.5 BB

Hero posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has 7♦ 5♦ 6♠ 5♥

UTG raises to 2 BB, MP calls 2 BB, CO calls 2 BB, fold, Hero calls 1.5 BB, BB calls 1 BB

Flop: (10 BB, 5 players) 8♠ 5♣ Q♣
Hero bets 6 BB, fold, UTG raises to 12 BB, fold, fold, Hero raises to 35 BB, UTG calls 23 BB

Turn: (80 BB, 2 players) 6♦
Hero checks, UTG checks

River: (80 BB, 2 players) 3♠
Hero checks, UTG checks

Hero shows 7♦ 5♦ 6♠ 5♥ (Three of a Kind, Fives) (Pre 46%, Flop 74%, Turn 90%)
UTG mucks 8♦ J♣ A♠ Q♠ (Two Pair, Queens and Eights) (Pre 54%, Flop 26%, Turn 10%)
Hero wins 77 BB

zdecydowalem sie na donk flop poniewaz pula jest multiway nie zawsze zobacze tu cbeta a nie chce dawac free card stad donk na jego raise nie wiem czy powinienem przejsc juz w pasywny tryb a moze foldowac za nim bylo jeszzce 2 graczy tak wiec jego raise oznaczal raczej sile tak wiec sam nie wiem co bylo najlepsze w tej sytuacji

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
variat

ja na pf mimo dobrej ceny wole folda, bo mamy raczej wieksze reverese implied oddsy niz implied oddsy (mozemy wiecej przegrac niz wygrac). Nigdy nie zlapiesz strit vs strit + set najczesciej bedzie najnizszy, a na dodatek jestes na SB i otwierasz akcje postflop.

na flopie na pewno gram donkbeta wlasnie dlatego, ze w puli multiway nikt nie bedzie luzno cbetowal tego boardu i czesto pojda checki, a przeciwnicy zrealizuje equity z mnostwem gorszych rak (drawy do strita, do fd).

Na minraise ja tez 3betuje. Czasami pokaze nam wyzszego seta, ale mamy jeszcze oesd, wiec i tak bedziemy mieli calkiem niezle equity. Dodatkowo nie boje sie trudnej gry w turnie, bo SPR bedzie na tyle male, ze wrzucimy na kazdej karcie.

As played easy wrzutka w turnie. Uzupelnia sie tylko 97 i 74, a dalej sa tam jakies top two, rece typu TP + nut fd itd.

Odpowiedz
Cytat