Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 7Kaa Plo2

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
415 Wyświetlenia
aliatic

MansionPoker $0.01/$0.02 Pot Limit Omaha - 8 players - View hand 789343
The Official DeucesCracked.com Hand History Converter

UTG: $2.54
MP1: $7.19
MP2: $6.40
MP3: $1.00
CO: $1.13
BTN: $6.53
SB: $4.51
BB: $5.15

Pre Flop: ($0.03) Hero is UTG with 7♦ K♦ A♥ A♦
Hero raises to $0.07 , 2 fold, MP3 calls $0.07, 2 fold, SB calls $0.07, 1 fold

Flop: ($0.23) 4♦ 10:diamond: 7♠ (3 players)
SB check, Hero bet $0.14, MP3 calls $0.14, CO folds, SB raises to $0.79, Hero calls $0.65, MP3 raises to $0.79 (All-in), SB calls $0.14, Hero calls $0.14

Turn: ($3.02) 4♣ (2 players)
SB bets $1.54, Hero folds

River: ($3.02) J♠ (2 players)

Final Pot: $3.02

na flopie raczej za wiele zrobic nie moglem. na flopie postanowilem sprawdzic, gdyz moze udaloby sie uzbierac seta Asow lub kolor. na turnie natomiast po dlugich namyslach postanowilem spasowac. szczegolnie po tym, jak koles zabetowal za reszte mojej kasy. pozostaje pytanie czy zrzucac, czy isc na calego i zobaczyc river szczegolnie biorac pod uwage, ze na tym limicie raczej zbyt wielu normalnych graczy to nie ma ;)

4 odpowiedzi
Juzwabeznogi

Ja tu wrzucam all in na flopie. Kurcze po tym turnie to jest to prawdopodobne że przeciwnik miał seta, ale tu dużo od jego statów zależy i readów. Bez tego to chyba zrzucam, ale to będzie bardzo close.

Swoją drogą jeżeli zaczynasz dopiero przygodę z PLO to polecam zagranie czasem z AA xx z wczesnych pozycji limp/raise, bo wrzucasz najwięcej do puli kiedy masz przewagę, a decyzje na flopie są łatwiejsze. Pozdro :)

aliatic Autor wątku
aliatic

najpierw call pre-flop odpadal, gdyz na tym limicie sporo ludzi przed flopem robi po prostu call. no i nie moglem pozwolic, aby cala 8 graczy weszla i zobaczyla flopa. gdyz szansa, ze ktos podbije limperow, byla naprawde niewielka. mowie to z doswiadczenia gry na tym stoliku, gdyz tak wczesniej ta gra wygladala.

poza tym, o jakim my tu statach mowimy? to jest jeden z najnizszych limitow, jak nie najnizszy. jest tu tylu kolesi z zerowym doswiadczeniem, ze az glowa boli. jak widze, ze koles wchodzi do gry i juz w pierwszym swoim rozdaniu wchodzi all-in, a pozniej pokazuje dupne karty, to sie tylko zastanawiam czemu ja na takich caly czas nie trafiam :D

Juzwabeznogi

Napisane przez aliatic
najpierw call pre-flop odpadal, gdyz na tym limicie sporo ludzi przed flopem robi po prostu call. no i nie moglem pozwolic, aby cala 8 graczy weszla i zobaczyla flopa. gdyz szansa, ze ktos podbije limperow, byla naprawde niewielka. mowie to z doswiadczenia gry na tym stoliku, gdyz tak wczesniej ta gra wygladala.

No tak może też być :) Ale warto mieć jednak na uwadzę zwłaszcza jeśli jest jakiś koleś który podbija każdą niepodbitą rękę. Ogólnie to wspomniałem o tym jako o alternatywie.

poza tym, o jakim my tu statach mowimy? to jest jeden z najnizszych limitow, jak nie najnizszy. jest tu tylu kolesi z zerowym doswiadczeniem, ze az glowa boli. jak widze, ze koles wchodzi do gry i juz w pierwszym swoim rozdaniu wchodzi all-in, a pozniej pokazuje dupne karty, to sie tylko zastanawiam czemu ja na takich caly czas nie trafiam :D

Tu się nie zgodzę z podejściem że to PLO 2 i tu sami debile grają więc nie ma po co statów używać. Sam grałem kiedyś na PLO 2 i tak nie jest (grałem SH, ale to myśle że nie ma znaczenia). Są też w miarę solidni gracze którym BR nie pozwala na granie wyżej i wierz mi są też regularsi którzy w zasadzie grajają tylko tam, bo mają dobry winrate i mogą multitablować . Przykład :

http://www.pokertableratings.com/stars-player-search/guraookami

Staty to ważna rzecz i uważam że każdy gracz powinnien je analizować nawet na PLO2 (sam zacząłem niedawno :) ) choćby po to, żeby nabrać nawyku na wyższy limit. Ja gram PLO 10 teraz i staty wiele razy mi pomogły w podjęciu decyzji :)

Pozdro :)

MrBocian

Wow, ten koleś z PTR miażdży, wygląda na to, że ostatnio postanowił shotować PLO5, odważniak...

Jeżeli chodzi o rozegranie ręki, to przydałyby się jakieś ready. Bez readów, na sucho, proponuję tutaj wrzucać stacka i nie przejmować się turnem i riverem - na tyle często będziesz grał przeciwko dwóm parom i zdominowanym drawom, że w długim okresie powinno być to +EV na tych stawkach.

Jeśli jednak przeciwnik sprawiał wrażenie solidnego lub po prostu grał ciasno lub pasywnie, lepiej grać call, bo szansa na seta jest większa niż u przypadkowego gracza.

Jeżeli wybierasz call na flopie, to po to aby zrzucać takie turny. Pula jest chroniona przez shorta na allinie i przeciwnik betuje - wygląda to bardzo silnie, wierzymy w tego seta i się zrzucamy z bólem...'

Reasumując - albo gramy push flopa, albo wybieramy flat call z opcją spasowania nieprzyjaznego turna - oba rozegrania są podobnie dobre i wypadałoby znać przeciwnika, aby wybrać z nich to lepsze.

Jeszcze jedna uwaga: nie polecam grania limp/3bet z Asami, bo można się do tego zagrania przyzwyczaić i na wyższych limitach ludzie będą Cię znacznie łatwiej obstawiali na rękę po open limpie. Lepiej zawsze grać open raise lub fold.

pzdr