Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

7755ds PLO10 Zoom

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
282 Wyświetlenia
kisiellodz
Elite Grinder

Poker Stars $10.00 Pot Limit Omaha Hi - 6 players - View hand 1755697
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BTN: $5.87 - VPIP: 25, PFR: 25, 3B: 0, AF: 0.0, Hands: 4
SB: $9.21 - VPIP: 64, PFR: 27, 3B: 17, AF: 0.6, Hands: 11
BB: $4.65 - VPIP: 0, PFR: 0, 3B: 0, AF: 0.0, Hands: 8
UTG: $10.93 - VPIP: 50, PFR: 50, 3B: 0, AF: 0.0, Hands: 4
MP: $11.01 - VPIP: 25, PFR: 0, 3B: 0, AF: 0.0, Hands: 12
Hero (CO): $10.00 - VPIP: 19, PFR: 14, 3B: 5, AF: 5.1, Hands: 4957

Pre Flop: ($0.15) Hero is CO with 7 :spade: 5 :spade: 7 :heart: 5 :heart:
UTG raises to $0.35, 1 fold, Hero calls $0.35, 1 fold, SB raises to $1.50, 1 fold, UTG calls $1.15, Hero calls $1.15

Flop: ($4.60) 7 :diamond: A :club: 6 :club: (3 players)
SB checks, UTG checks, Hero bets $3.10, SB calls $3.10, UTG folds

Turn: ($10.80) T :diamond: (2 players)
SB checks, Hero bets $5.40, SB calls $4.61 all in

River: ($20.02) K :heart: (2 players - 1 is all in)

Preflop lepiej call czy 3bet z taką ręką? Jeśli 3bet to sprawdzam ewentualny 4bet?

Na flopie chyba powinienem zagrać wyżej na dość mokrym boardzie i przy dwóch przeciwnikach - tak 3,9-4,0$ byłoby ok?

Na turnie przy takim SPR to już jest wrzutka na każdej karcie, czy przy jakieś 8 :club: można to jeszcze foldnąć?

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
snite
Oldschool Grinder

Dla mnie preflop/flop ok. Nie widze powodu, dla ktorego mielibysmy odpalac 4beta. na flopie i tak solidnie zabetowales, ew. troche wiecej minimalnie, bo i tak na turnie masz fajny stack do wrzucenia.

No i teraz na kazdym clubie dla mnie ciekawa sprawa :P

Nie mamy raczej po co betowac, bo nie wyciagniemy od gorszego value, a jak juz to bardzo rzadko. Wiec ch/f albo ch/c, na random flusha (kiedy ten sie skompletuje) na turnie mamy 22% wg Equilaba, potrzebujemy na call 23%. Uwzgledniajac jeszcze to, ze zaplacimy rake, to ja wole ch/f.

Odpowiedz
Cytat
variat
Oldschool Grinder

zdecydowanie wiekszy cbet flop, dobierania sizingow w takich spotach bedzie robilo Ci winrate. w ostatnim rozdaniu majac reke, ktore nie boi sie ani jednego turna, walnales 3bet pota, a tutaj na boardzie, gdzie masa kart moze polepszyc im range, betujesz tak malo.

naprawde nie rozumiem pytania o turn. kurde, Kisiellodz otworz kalkulator, tak jak to zrobilem teraz, policz ile equity potrzebujesz, nastepnie ilosc outow pomnoz x2.5 bo mniej wiecej tyle % equity daje jeden out z turna do rivera i zobacz czy na turnie mozesz foldowac.

Odpowiedz
Cytat
enader
BlackMember

ja taką rękę zawsze gram 3bet albo fold, ponieważ o wiele lepiej ci będzie ją grac z jednym przeciwnikiem, niż z kilkoma gdy masz zdominowane sety i kolory, flop mocno betuje, a na turnie wrzucam stacka

Odpowiedz
Cytat
kisiellodz Autor wątku
kisiellodz
Elite Grinder

Napisane przez variat
naprawde nie rozumiem pytania o turn. kurde, Kisiellodz otworz kalkulator, tak jak to zrobilem teraz, policz ile equity potrzebujesz, nastepnie ilosc outow pomnoz x2.5 bo mniej wiecej tyle % equity daje jeden out z turna do rivera i zobacz czy na turnie mozesz foldowac.

Mógłbyś to trochę bardziej szczegółowo opisać jak mam to liczyć? Bo szczerze mówiąc nie robiłem tego nigdy i nie umiem tego zrobić.
Wyszło mi, że potrzebuję 23% equity na turnie, ale nie wiem czy dobrze to liczę. A z tym mnożeniem outów przez 2,5 to już nie ogarniam.

Odpowiedz
Cytat
variat
Oldschool Grinder

No to kurde Kisiellodz mow odrazu, ze cos jest niejasne, to odrazu Ci ktos wyjasni i bedzie z gorki.

inwestycja \ inwestycka + potencjalny zysk (czyli w skrocie wielkosc koncowego pota] * 1OO% = equity, jakie potrzebujesz miec zeby call ten byl conajmniej break even.

przyklad. 1

pula 5$, koles betuje 2$. equity jakie potrzebujesz zeby call byl w tym momencie conjamniej break even to

2$ \ 9$ * 1OO% = okolo 22%

Co do 2.5 to po prostu kazdy 1 out, ktory poprawia Twoja reke z turna do rivera, to jest okolo 2.5% equity.

przyklad. 2

masz na turnie flushdraw czyli 9 outow. to znaczy, ze Twoja reka ulepszy sie mniej wiecej w 9 * 2.5% przypadkow, czyli 22.5%

majac seta masz na na river 1O outow, poprawiajacych Twoja reke, to znaczy ze okolo 25%, a potrzebujesz 23%. to znaczy, ze nawet jesli uzupelnia sie flush czy strit to nie mozesz tego foldowac.

A swoja droga sizing flop jest zly i gdybs betowal wiecej, to na turnie nie trzebaby by\lo nawet sie bawic w liczenie :P

Odpowiedz
Cytat

Mozna 3betowac mozna callowac. 3b zeby miec pule HU IP i czesto bedziemy mogli zabrac cbetem dead money. Call zeby grac na flopie IP z dosyc mocna reka. 3bet czy nie, uzalezniam od tego jakich graczy mam za soba i jakiego na UTG. W tej sytuacji raczej bym to callowal, na SB siedzi gosc ktory lubi sobie PRF uderzyc a pozniej gra dosyc pasywnie. Na niego jak trafimy jakikolwiek set nie ma zadnych podstaw zeby bac sie overseta.

Na flopie gram wiekszy bet, bo po callu od SB nagle okaze sie ze dostane jeszcze calla od UTG (po oddsach) z jakims oesd : ).

Any turn stack off, za duzo equity bedziesz mial, zeby foldowac

Odpowiedz
Cytat