Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

7654ss

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
262 Wyświetlenia

PokerStars - $0.25 PL Hi (6 max) - Omaha Hi - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

MP: $23.85
CO: $42.30
Hero (BTN): $25.00
SB: $27.54
BB: $13.15
UTG: $13.15

SB posts SB $0.10, BB posts BB $0.25

Pre Flop: (pot: $0.35) Hero has 7♦ 4♠ 5♥ 6♠

fold, MP raises to $0.85, fold, Hero calls $0.85, fold, fold

Flop: ($2.05, 2 players) A♠ 6♥ 6♣
MP bets $1.50, Hero calls $1.50

Turn: ($5.05, 2 players) 3♥
MP checks, Hero bets $3.10, MP raises to $12.00, Hero raises to $22.65 and is all-in, MP calls $9.50 and is all-in

Dopiero dosiadłem się do stołu i nie mam readów na rywali.
Pytanie pierwsze czy call nie jest zbyt loose? Nie znając blindów może się zrobić 3way albo 4way i moja ręka jest zła. Lepiej raise lub fold?

Na turnie przeciwnik gra c/r i właściwie czy mogę tu wyrzucić? Najbardziej oczywiste są u niego AA lub A6. Teraz jak myślę on nie powinien tak grać np z jakimiś wysokimi A z NFD. Niestety wpycham staka licząc na A u niego. To pewnie overplay z mojej strony.

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
Fil1987

Hej,

Preflop: drastycznie słabe zagranie; masz rękę skoordynowaną, która gra dobrze jedynie w puli HU, przy SPR<5; Nawet jeśli gracze na blindach są bardzo tight to dajesz im takie oddsy, że przynajmniej 1 z nich będzie callował. Jeśli MP jest ultra loose to nawet nie mamy high card value, żeby to spokojnie rozgrywać/

3betujesz zatem, żeby zmniejszyć SPR, zagwarantować sobie pozycję postflop i przejąć inicjatywę.

F: myślę, że WP

T: tutaj przyznam się szczerze, że też bym się sfilmił... możemy być drawing dead, a możliwe, że go od razu dominujemy; nawet jeśli ma wyższego tripsa to masz mocnego wrapa i nie wiem czy możesz tak swobodnie tutaj uciekać...

Odpowiedz
Cytat
0rdon

3bet pre na pewno jest lepszy od call.

Flop - izi call.
Turn - izi fold - nie widzę ręki, która tak gra i Cie nie bije, jak dla mnie jesteś drawing dead, bo wątpie żeby on tak grał kiedykolwiek gołe 6x.

Odpowiedz
Cytat
variat

preflop tak jak powiedzieli koledzy 3betujesz spokojnie ta reke. range z MP jest dosc tight, wiec on najczesciej bedzie mial wyzsze karty i traficie inne boardy = nie bedziesz zdominowany + masz pozycje, skoordynowana fajna reke i easy call 4beta

Turn najlatwiejszy na swiecie fold -> pozdrow jego AA albo A6, bo juz wiele razy na poczatku przygody z omaha tak splacilem im uklady. ta linia to po prostu zawsze jest ful u przeciwnika. Wygrywanie na micro polega na dobrym foldowaniu i valuebetowaniu. Jesli przeciwnik repuje nieprawdopobnego nutsa to on go po prostu ma :)

Fil, to, ze mamy wrapa nic nie zmeinia, bo i tak musimy te same outy trafic jak ma lepszego tripsa. To tak tylko jako ciekawostka, bo on tutaj prawie zawsze ma fula

Odpowiedz
Cytat
Fil1987

Mimo że nie mój hand to dzięki za tok rozumowania ;) łatam kolejną dziurę postflop (jakby cokolwiek tam było u mnie solid :D)

Pozdr

Odpowiedz
Cytat