http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/17383139_97F0356705
Z jakim zakresem gracie 4-bet na unka? Ewentualnie z czym sprawdzacie 3-beta i jak rozgrywacie po flopie?
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/17383139_97F0356705
Z jakim zakresem gracie 4-bet na unka? Ewentualnie z czym sprawdzacie 3-beta i jak rozgrywacie po flopie?
ja bym tak nie jechał w przebitke . callnal bym i zobaczył flopa . Jak nic nie ma to bym zrzucił . Tak bym zagrał z AJ ( to tylko A high ) on ci pokazuje układ bo on ma gotowy a ty musisz złapać na boardzie asa , bo J cie nie ratuje . Wiec call na jego bet i patrze flopa jak trafie A to kontynuuje przebijanie go
Zakres : QQ,KK,AA,AK, w porywach AQ .
Sprawdzenie :QQ,KK,AA,AK ( jak rozgrywac agresywnie)
Napisane przez Filipo91
(...)Tak bym zagrał z AJ ( to tylko A high ) on ci pokazuje układ bo on ma gotowy a ty musisz złapać na boardzie asa , bo J cie nie ratuje . Wiec call na jego bet i patrze flopa jak trafie A to kontynuuje przebijanie goZakres : QQ,KK,AA,AK, w porywach AQ .
Napisałeś to tak jak byś widział jego karty przed stackowaniem
Gram tutaj ewentualnie call, ponieważ taki niski 3-bet świadczy o wciąganiu, ale fold też jest solid
Napisane przez Kaczy93
Napisane przez Filipo91
(...)Tak bym zagrał z AJ ( to tylko A high ) on ci pokazuje układ bo on ma gotowy a ty musisz złapać na boardzie asa , bo J cie nie ratuje . Wiec call na jego bet i patrze flopa jak trafie A to kontynuuje przebijanie goZakres : QQ,KK,AA,AK, w porywach AQ .
Sprawdzenie :QQ,KK,AA,AK ( jak rozgrywac agresywnie)Napisałeś to tak jak byś widział jego karty przed stackowaniem
![]()
Gram tutaj ewentualnie call, ponieważ taki niski 3-bet świadczy o wciąganiu, ale fold też jest solid
![]()
Może źle sie wyraziłem ale miałem na mysli że AJ to tylko A high a przeciwnik ma pare a ty z AJ musi złapać Asa tylko i wyłacznie
Napisane przez Filipo91
Napisane przez Kaczy93
Napisane przez Filipo91
Sprawdzenie :QQ,KK,AA,AK ( jak rozgrywac agresywnie)Napisałeś to tak jak byś widział jego karty przed stackowaniem
![]()
![]()
Może źle sie wyraziłem ale miałem na mysli że AJ to tylko A high a przeciwnik ma pare a ty z AJ musi złapać Asa tylko i wyłacznie
Skad wiesz, że ma parę?
z AJ w heads-up się stakuję, często widzę u rywali słabsze układy, ale z drugiej strony to dopiero początek i mimo, że hyper-turbo to można było jeszcze poczekać. Close decision dla mnie, z doświadczenia, zakres unka do przebijania na heads-up na tym etapie jest taki:
Equity Wygrana Podział
MP2 53.95% 49.77% 4.17% { 22+, A5s+, KQs, ATo+, KQo }
MP3 46.05% 41.88% 4.17% { AdJh }
Biorać pod uwage, ze kilka rąk z zakresu mógł zrzucić po twoim push to tak 50/50 wychodzi, pytanie czy to dla ciebie wystarczająco żeby tutaj pushowac. Zależy chyba od przyjętej strategii long-runowej :).
Napisane przez Filipo91
ja bym tak nie jechał w przebitke . callnal bym i zobaczył flopa . Jak nic nie ma to bym zrzucił . Tak bym zagrał z AJ ( to tylko A high ) on ci pokazuje układ bo on ma gotowy a ty musisz złapać na boardzie asa , bo J cie nie ratuje . Wiec call na jego bet i patrze flopa jak trafie A to kontynuuje przebijanie goZakres : QQ,KK,AA,AK, w porywach AQ .
Świetny przykład result oriented lub braku wiedzy o HU
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego, że w promocji nie chodzi oto by napisać opinię na temat każdej możliwej ręki (z każdej odmiany). W promocji liczą się tylko konstruktywne posty. Za spam uczestnik może zostać wykluczony.
Tomek, przed podjęciem decyzji szybko bym przejrzał jego sharkscope i na tym oparł mój ruch.
Napisane przez kamil13151
Napisane przez Filipo91
ja bym tak nie jechał w przebitke . callnal bym i zobaczył flopa . Jak nic nie ma to bym zrzucił . Tak bym zagrał z AJ ( to tylko A high ) on ci pokazuje układ bo on ma gotowy a ty musisz złapać na boardzie asa , bo J cie nie ratuje . Wiec call na jego bet i patrze flopa jak trafie A to kontynuuje przebijanie goZakres : QQ,KK,AA,AK, w porywach AQ .
Sprawdzenie :QQ,KK,AA,AK ( jak rozgrywac agresywnie)Świetny przykład result oriented lub braku wiedzy o HU
![]()
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego, że w promocji nie chodzi oto by napisać opinię na temat każdej możliwej ręki (z każdej odmiany). W promocji liczą się tylko konstruktywne posty. Za spam uczestnik może zostać wykluczony.Tomek, przed podjęciem decyzji szybko bym przejrzał jego sharkscope i na tym oparł mój ruch.
to dla ciebie jest spam?
nie wiem w jakimś świecie ty żyjesz? wypowiedział opinie na temat, a wg ciebie spamem jest nawet to że ktoś napisał range rywala calling range oraz co robić na flopie. zostawię to bez komentarza
Żyję w świecie HU, napisał range, który jest nierealny i każda osoba, która gra HU to potwierdzi. Tak, dla mnie to jest spam, bo nie ma podstaw do napisania opinii.
W tej promocji nie chodzi by ocenić byle jak najwięcej rąk, tylko najwięcej w sposób konstruktywny, a do tego trzeba posiadać minimum zaplecza pokerowego danej odmiany.