Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

turniej heads-up hyper-turbo 10.20$

8 Posty
6 Użytkownicy
3 Reakcje
2,273 Wyświetlenia
tomekwi6
Elite Grinder

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/17383139_97F0356705

Z jakim zakresem gracie 4-bet na unka? Ewentualnie z czym sprawdzacie 3-beta i jak rozgrywacie po flopie?

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
Filipo91
PokerStrategist

ja bym tak nie jechał w przebitke . callnal bym i zobaczył flopa . Jak nic nie ma to bym zrzucił . Tak bym zagrał z AJ ( to tylko A high ) on ci pokazuje układ bo on ma gotowy a ty musisz złapać na boardzie asa , bo J cie nie ratuje . Wiec call na jego bet i patrze flopa jak trafie A to kontynuuje przebijanie go

Zakres : QQ,KK,AA,AK, w porywach AQ .
Sprawdzenie :QQ,KK,AA,AK ( jak rozgrywac agresywnie)

Odpowiedz
Cytat
Kaczy93
PokerStrategist

Napisane przez Filipo91
(...)Tak bym zagrał z AJ ( to tylko A high ) on ci pokazuje układ bo on ma gotowy a ty musisz złapać na boardzie asa , bo J cie nie ratuje . Wiec call na jego bet i patrze flopa jak trafie A to kontynuuje przebijanie go

Napisałeś to tak jak byś widział jego karty przed stackowaniem :)

@tomekwi6

Gram tutaj ewentualnie call, ponieważ taki niski 3-bet świadczy o wciąganiu, ale fold też jest solid :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Filipo91
PokerStrategist

Napisane przez Kaczy93

Napisane przez Filipo91
(...)Tak bym zagrał z AJ ( to tylko A high ) on ci pokazuje układ bo on ma gotowy a ty musisz złapać na boardzie asa , bo J cie nie ratuje . Wiec call na jego bet i patrze flopa jak trafie A to kontynuuje przebijanie go

@tomekwi6

Gram tutaj ewentualnie call, ponieważ taki niski 3-bet świadczy o wciąganiu, ale fold też jest solid :f_thumbsup:

Może źle sie wyraziłem ale miałem na mysli że AJ to tylko A high a przeciwnik ma pare a ty z AJ musi złapać Asa tylko i wyłacznie

Odpowiedz
Cytat
djalbert182
Oldschool Grinder

Napisane przez Filipo91

Napisane przez Kaczy93

Napisane przez Filipo91

@tomekwi6

Może źle sie wyraziłem ale miałem na mysli że AJ to tylko A high a przeciwnik ma pare a ty z AJ musi złapać Asa tylko i wyłacznie

Skad wiesz, że ma parę?
z AJ w heads-up się stakuję, często widzę u rywali słabsze układy, ale z drugiej strony to dopiero początek i mimo, że hyper-turbo to można było jeszcze poczekać. Close decision dla mnie, z doświadczenia, zakres unka do przebijania na heads-up na tym etapie jest taki:

Equity  Wygrana  Podział
MP2    53.95%   49.77%    4.17% { 22+, A5s+, KQs, ATo+, KQo }
MP3    46.05%   41.88%    4.17% { AdJh }

Biorać pod uwage, ze kilka rąk z zakresu mógł zrzucić po twoim push to tak 50/50 wychodzi, pytanie czy to dla ciebie wystarczająco żeby tutaj pushowac. Zależy chyba od przyjętej strategii long-runowej :).

Odpowiedz
Cytat
kamil13151
PokerStrategist

Napisane przez Filipo91
ja bym tak nie jechał w przebitke . callnal bym i zobaczył flopa . Jak nic nie ma to bym zrzucił . Tak bym zagrał z AJ ( to tylko A high ) on ci pokazuje układ bo on ma gotowy a ty musisz złapać na boardzie asa , bo J cie nie ratuje . Wiec call na jego bet i patrze flopa jak trafie A to kontynuuje przebijanie go

Świetny przykład result oriented lub braku wiedzy o HU :f_thumbsup:
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego, że w promocji nie chodzi oto by napisać opinię na temat każdej możliwej ręki (z każdej odmiany). W promocji liczą się tylko konstruktywne posty. Za spam uczestnik może zostać wykluczony.

Tomek, przed podjęciem decyzji szybko bym przejrzał jego sharkscope i na tym oparł mój ruch.

Odpowiedz
Cytat
Pegi21
PokerStrategist

Napisane przez kamil13151

Napisane przez Filipo91

Świetny przykład result oriented lub braku wiedzy o HU :f_thumbsup:
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego, że w promocji nie chodzi oto by napisać opinię na temat każdej możliwej ręki (z każdej odmiany). W promocji liczą się tylko konstruktywne posty. Za spam uczestnik może zostać wykluczony.

Tomek, przed podjęciem decyzji szybko bym przejrzał jego sharkscope i na tym oparł mój ruch.

to dla ciebie jest spam? :mdr: nie wiem w jakimś świecie ty żyjesz? wypowiedział opinie na temat, a wg ciebie spamem jest nawet to że ktoś napisał range rywala calling range oraz co robić na flopie. zostawię to bez komentarza :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
kamil13151
PokerStrategist

Żyję w świecie HU, napisał range, który jest nierealny i każda osoba, która gra HU to potwierdzi. Tak, dla mnie to jest spam, bo nie ma podstaw do napisania opinii.

W tej promocji nie chodzi by ocenić byle jak najwięcej rąk, tylko najwięcej w sposób konstruktywny, a do tego trzeba posiadać minimum zaplecza pokerowego danej odmiany.

Odpowiedz
Cytat