Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

turniej 8,80 500cap

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
263 Wyświetlenia
maso1
Poker Player

Witajcie, nie jestem pewny czy dobrze zrobiłem więc proszę Was o radę.

Turniej za $8,80 normal 500cap , w grze zostało 20osób ja na miejscu 12 (ok. 22bb). Otwieram z AKo gdy agresywny ale dosć ogarnięty gość z późnej wsuwa all za ok 30bb. Wcześniej dużo mnie 3betował a teraz od razu wrzuca all. Co on może mieć? Wg mnie niska/średnia para lub AQ+. Czekam na Wasze opinie co do tego czy powinienem go sprawdzić czy spasować i na jaki zakres go obstawiacie. Dzięki :)

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
allinntopsad
PokerStrategist

Siema jakie pytanie taka odpowiedź , nie podałeś statystyk , pozycji nikt nie jest wróżbitą , więc odpowiem na tyle na ile mogę , skoro stosunek jego wsuwk jest dosyć ostro niski do 3-betów , to prawdopodobnie może mieć dużo lepiej na łapie , pozdro

Odpowiedz
Cytat
maso1 Autor wątku
maso1
Poker Player

Statystyk przeciwników nie mam, gram rzadko i radzę sobie bez wspomagaczy :)
Pozycje: ja utg+1 a gość na batonie. Tak jak mówie, przeciwnik wcześniej mnie często 3betował i ogólnie był dość agresywny.

Proszę o Wasze sugestie odnośnie ich zakresu rąk i czy powinienem sprawdzać jego allka czy pasować. DZIĘKI !

Odpowiedz
Cytat

Tu jest to easy call. calluje TT+ , AQs+ , AKo

Odpowiedz
Cytat
maso1 Autor wątku
maso1
Poker Player

Mógłby ktoś jeszcze się wypowiedzieć?

Przeciwnika obstawiałem na AQ+ i niska/średnia para. Pokazał 99 i niestety OUT na semi ft.

Nie wiem czy nie powinienem odpuścić i czekać na lepszą okazję. Miałem dosyć dobry stack.

Proszę o wypowiedzi. DZIĘKI

Odpowiedz
Cytat
chinaski01
Oldschool Grinder

Siema,
Na 22bb latwy r/call z AK.
Co do jego range'u to tak jak piszesz, sa to PP ~77-TT ( JJ+ pewnie 3betuje ) i asy ~AT-AK.

Equity  Wygrana  Podział
UTG    57.93%   49.66%    8.27% { AKo }
UTG+1  42.07%   33.79%    8.27% { TT-77, ATs+, AJo+ }

Prawie 60% to za duzo zeby foldowac.

Pzdr

Odpowiedz
Cytat
maso1 Autor wątku
maso1
Poker Player

Dzieki za pomoc chinaski01

Odpowiedz