Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

T9s sFT Saturday Major 10$

10 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
2,903 Wyświetlenia
hansssolo
PokerStrategist

partypoker - $10+$0|5000/10000 NL - Holdem - 7 players
Hand converted by PokerTracker 4

CO: 152,449 (VPIP: 26.19, PFR: 25.00, 3Bet Preflop: 7.14, Hands: 42)
BTN: 242,946 (VPIP: 16.48, PFR: 17.44, 3Bet Preflop: 16.13, Hands: 93)
Hero (BB): 118,518
UTG: 39,632 (VPIP: 4.55, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 22)
UTG+1: 153,640 (VPIP: 3.85, PFR: 4.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 26)
MP: 96,090 (VPIP: 15.49, PFR: 9.38, 3Bet Preflop: 8.00, Hands: 71)
MP+1: 66,740 (VPIP: 27.27, PFR: 14.29, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 22)

7 players post ante of 1,000, Hero posts BB 10,000

Pre Flop: (pot: 17,000) Hero has T♥ 9♥

fold, fold, fold, fold, CO raises to 20,000, fold, Hero???

Koles o nicku: cashpire; na PP -3,6K, av stack 17$. Do tej pory otwieral: EP (1/8), MP (3/6), CO (2/4), BU (2/3), SB(1/2) i raz ft3b na BU.

Jeśli dobrze pamiętam to bylo 15-16 left, plaska struktura do FT. Nie ma SB, koleś na BU to w miare dobry reg, ale nie szaleje. Nie gram MTT na co dzien, zdobylem ticket i po prostu sobie zagralem turniej o największej gwarantowanej puli.

Dałbym CO coś takiego: 22+, A2s+, K8s+, Q8s+, J8s+, T8s+, 98s, A2o+, K8o+, Q9o+, JTo.
Calling range to już jest zgadywanka. Wczesniej nie 3betowalem w ogole.
Jeśli dałbymu mu calling range: 22+, A8s+, KJs+, A9o+, KQo, to moglbym odwijać się bardzo szeroko.
Z jakim rangem mu się tu odwijać?

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi
wikput
Oldschool Grinder

Moim zdaniem. A nie myślałeś tutaj o callu z tą reka? Juz łapie was ICM, na wielu boardach bedziesz mogl grac x/shove. Jesli on cbetuje jak małpa ( a na 10BB bedzie walil być może jeszce wiecej - dla czystego autprofitu cbeta) to ta linia może być nie tylko bezpieczniejsza, ale nawet bardziej EV+

Odpowiedz
Cytat
McBurak
Elite Grinder

to jest zawsze call pre, jakiekolwiek inne zagranie jest duzym bledem, potem pewnie cos w stylu gs z dwoma over i lepiej mozesz x/shipowac, gutshoty z backdoorami bez overow pewnie tez, bo ludzie na takich stawkach duzo za duzo cbetuja jako populacja

e: oczywiscie na jakichs sensownych boardach, nie bedziesz x/shipowac na KQ3ss czy cos takiego ;s

Odpowiedz
Cytat
wikput
Oldschool Grinder

Moim zdaniem.

Napisane przez McBurak
to jest zawsze call pre, jakiekolwiek inne zagranie jest duzym bledem

Nie zgadzam się z tą opinią, nie jest to błąd a na pewno nie duzy. To zagranie będzie dobre - jednak call jest poprostu lepszy imo.

Odpowiedz
Cytat
hansssolo Autor wątku
hansssolo
PokerStrategist

Z Waszych odpowiedzi wynika, że flatujac nastawiacie się wyłącznie na x/shove. Co w przypadku, gdy trafiamy TP, 2nd i koles uderza 2 razy? Zakładam, że przeciwnik dominuje prawie zawsze moją rękę + każdy board Jhigh jest dla mnie scary, bo trafia w jego open range.

Odpowiedz
Cytat
wikput
Oldschool Grinder

Moim zdaniem. Z madów z 2nd parą+ x/shove, o drawach McBurak juz napisał - wszytskie ręce o potencjale ok 7 outów + x/shove. W tym spocie nie ma 2barella przeciwnika, bo akcja konczy sie na flopie zazwyczaj (oprocz sytuacji gdy on gra x na flope). To jest zresztą kolejna zaleta tego spota - jest to mega prosty spot - realizujesz tylko ten plan.

Odpowiedz
Cytat
McBurak
Elite Grinder

Napisane przez wikput
Moim zdaniem.

Napisane przez McBurak
to jest zawsze call pre, jakiekolwiek inne zagranie jest duzym bledem

Nie zgadzam się z tą opinią, nie jest to błąd a na pewno nie duzy. To zagranie będzie dobre - jednak call jest poprostu lepszy imo.

shove na kolesia w miare przyzwoicie otwierajacego i callujacego jest -ev, fold przy takich oddsach z taka lapka jest wykluczony, zostaje jedno zagranie

Odpowiedz
Cytat
Wronx93
Elite Grinder

Ja tutaj zaleznie od struktury wyplat i wczesniejszej obserwacji gracza gram dżemora albo folda. W tym momencie chodzi o to zeby zachowac stacka z ktorym masz jakies feq i krasc blindy jak masz do tego okazje, a nie pakowac sie w chore spoty na tym etapie turnieju. Jesli uwazasz ze ten gracz ma tutaj raise/folding range vs Twoj reship i struktura wyplat na to pozwala to wciskasz all-in.

Pewnie sa osoby, ktore lubia tutaj callowac i bawic sie w gre postflop, jednak na 10bb kiedy po Twoim callu w pocie masz juz prawie 50k, a w stacku zostaje Ci niecale 100k nie masz duzego pola manewru i bez konkretnych powodow, notatek, tendencji przeciwnika wolalbym omijac tego typu spoty z daleka zalatwiajac sprawe pre.

Odpowiedz
Cytat
wikput
Oldschool Grinder

Moim zdaniem. MCBurak - zanim się wypowiedziałem robiłem obliczenia w ICMizerze i nie wiem jak dla Ciebie wygląda w miare przyzwoite owieranie i callowanie, ale dla róznych tendencji przeciwników ten spot na 12 BB jest praktycznie zawsze profitowy. Jeśli dla Ciebie przyzwoitą grą jest niezbalansowane otwieranie w takich spotach tylko raise/calling rangem to ok, robiłem obliczenia dla typowych graczy, którzy w takiej sytuacji (szczegolnie bez SB) bedą tu jeszce foldowali na 15-16BB.

Widzenie tego spota w kategoriach tylko raise /foldu (Wronx) zupełnie mi się nie podoba.

Odpowiedz
Cytat
Knockout88
Oldschool Grinder

W tym przypadku wypadaloby wiedziec czy CO bedzie mial wogole jakis raise/folding range, wielu graczy w tym przypadku bedzie callowala 100% opena, i wtedy nasz rapush jest tragiczny bo ladujemy sie pod range powiedzmy A7+, 77+. Jezeli zas bedzie raisowal i callowal z rangem ktory napisales u gory to mamy repush z (17.6%) 22+,A3s+,A9o+,KTs+,KJo,Q9s+,J9s+,T9s,98s. Jezeli nie mam tych informacji to dla mnie jest to super reka zeby callnac, reka bardzo dobrze flopuje wiec mozna zagrac call i rozegrac ja po flopie. Chcialem cos napisac o opcjach post flop w tym spocie ale byłoby tego trochę za dużo bo ta reke po flopie mozna rozgrywac przez x/c (kiedy trafimy monstera), x/r (kiedy zlapiemy 1,2 pare), c/f jak i lead all-in(z drawem).

Odpowiedz
Cytat