rozdanie
jak oceniacie range tego gracza w tym konkretnym spocie? na river mam 19% na call.
Nie wiem jak się gra turnieje, ale po Twojej linii na T mamy taki spr, że jesteśmy commited, dlatego zastanawiam się w jakim celu grasz XC na T zostawiając 3k do pota 10k ?
Tez ekspertem od turniejów bynajmniej nie jestem, ale ten turn wydaje mi się fatalnie rozegrany. Jeśli ma Drawa to dajesz mu dobrać po jego cenie, a na river już praktycznie nie zablefuje, tym bardziej mając tak małe feq. Nie rozumiem po co zostawiłeś sobie takie resztki jeśli i tak sprawdzasz na chyba najgorszym riverze jaki mógł spać. T9 dostało, flush dostał. Turn wydaje mi się spazzem, i nie jestem pewien, bo gram cashe, ale sizing squeeza wydaje mi się zbyt niski
Napisane przez molekpl
Nie wiem jak się gra turnieje, ale po Twojej linii na T mamy taki spr, że jesteśmy commited, dlatego zastanawiam się w jakim celu grasz XC na T zostawiając 3k do pota 10k ?
a jak ma jakiś durny bluff w postaci TT, to go z tego nie wyrzucę na turn? nie znam przecież gościa.
Napisane przez RogerMorales
Tez ekspertem od turniejów bynajmniej nie jestem, ale ten turn wydaje mi się fatalnie rozegrany. Jeśli ma Drawa to dajesz mu dobrać po jego cenie, a na river już praktycznie nie zablefuje, tym bardziej mając tak małe feq. Nie rozumiem po co zostawiłeś sobie takie resztki jeśli i tak sprawdzasz na chyba najgorszym riverze jaki mógł spać. T9 dostało, flush dostał. Turn wydaje mi się spazzem, i nie jestem pewien, bo gram cashe, ale sizing squeeza wydaje mi się zbyt niski
problem w tym, że ja tam nie widzę dużo fd, ale dużo już widziałem podczas turniejów dziwnie rozgrywanych AK, slowplayowanych AA-KK, średnich par zamienianych w bluff. dlatego chodzi mi kto się podejmie sprawdzając gościa w sharkscope przypisanie mu konkretnego zakresu w equilabie. squezz nisko, bo chcę dać oddsy na sprawdzenie i rozgrywać post, a nie prowokować jakieś dziwne wrzutki, po których będę miał problem, żeby sprawdzić.
Prędzej zobaczysz Sasina zwracającego 70 baniek za wybory kopertowe niż TT, które będą blefowaly w tym spocie. Sam napisałeś, ze na river potrzebujesz 19% na calla. Myślisz, ze ktokolwiek będzie tam dosuwal river bez feq z blefem? Jego blefowanie kończy się na turnie, Twoja gra tez powinna się kończyć na tej ulicy. Przy tym SPR to jest albo fold albo AI. Na turnie on jeszcze ma blefy, na river nie, wiec nie widzę żadnego argumentu przemawiającego za callem
Prędzej zobaczysz Sasina zwracającego 70 baniek za wybory kopertowe niż TT, które będą blefowaly w tym spocie. Sam napisałeś, ze na river potrzebujesz 19% na calla. Myślisz, ze ktokolwiek będzie tam dosuwal river bez feq z blefem? Jego blefowanie kończy się na turnie, Twoja gra tez powinna się kończyć na tej ulicy. Przy tym SPR to jest albo fold albo AI. Na turnie on jeszcze ma blefy, na river nie, wiec nie widzę żadnego argumentu przemawiającego za callem
Po co sie spinasz przeciez widac ze gosc wie jak grac , odpowiedz mu na zadane pytanie , nie obchodza go inne punkty tego rozdania.
Ja daje mu Jx 55, 77, AA, KK, 88. taki range.
thats it.
Napisane przez DzikiHenry
Prędzej zobaczysz Sasina zwracającego 70 baniek za wybory kopertowe niż TT, które będą blefowaly w tym spocie. Sam napisałeś, ze na river potrzebujesz 19% na calla. Myślisz, ze ktokolwiek będzie tam dosuwal river bez feq z blefem? Jego blefowanie kończy się na turnie, Twoja gra tez powinna się kończyć na tej ulicy. Przy tym SPR to jest albo fold albo AI. Na turnie on jeszcze ma blefy, na river nie, wiec nie widzę żadnego argumentu przemawiającego za callemPo co sie spinasz przeciez widac ze gosc wie jak grac , odpowiedz mu na zadane pytanie , nie obchodza go inne punkty tego rozdania.
thats it.
Jak zwykle pojawiasz sie z bardzo wartosciowym komentarzem. Nie jest to tylko moje zdanie, bo juz troche wiecej regow na forum zwrocilo uwage na Twoja aktywnosc i apelowalo do mniej doswiadczonych graczy zeby nie sluchac Twoich rad, bo zazwyczaj jest dokladnie na odwrot niz piszesz. Nie inaczej jest tym razem, bo wlasnie widac, ze gosc nie wie jak grac, bo gra x/c turna, ktorego nigdy nie powinien zagrac. Po co mam wiec ustalac range na river skoro przy poprawnej grze nigdy nie bedzie mi to potrzebne? I nie mam pojecia jak Ty postrzegasz swiat, ze dostrzegles tam spine. Przytoczenie postaci pana ministra raczej wskazuje na to, ze pisalem ten komentarz w tonie humorystycznym, przy okazji chcac zaanalizowac spota, a Ty gdzies tam dojrzales spiecie
inaczej. Rodzer!
ad spinki
slowo uzyte w sensie - nie wysilaj sie. Po postach goscia widac ze nie jest na etapie wyciagania wnioskow z waszych postow , on jest na etapie ja wiem tak gram i to jst dobre bo raz lub 2 ktos tam pokazal blefa albo cokolwiek innego i on teraz bedzie tak gral zeby mu zostalo 19% na cala na river bo ma QQ i nie chce zrzucic. wiec nie czas teraz na tlumaczenie , next time postnie rozdanie odpiszesz ze tu i tu blad , gosc odpisze ze dzieki teraz kumam , ew zada pytanie ktore bedzie wskazywalo na to ze chce bardziej zrozumiec a nie sie wybielic . wtedy mozna gadac , ale jak gosc w 2 postach pisze farmazony, to chyba styka na ten moment , szczegolnie ze jego zagranie jest ewidentnie bzdurne.
o to mi chodzilo w moim posicie , nie musisz kazdemu na sile zycia ratowac kto zapostuje handa.
Ale dlaczego Ty mierzysz kazdego swoja miara? Ja juz Ci to pisalem z pol roku temu, ze nie masz szans sie rozwinac pokerowo, bo Twoja postawa jest arogancka, nie masz w sobie krzty pokory, wydaje Ci sie, ze pozjadales wszystkie rozumy i nie trafiaja do Ciebie argumenty graczy bardziej doswiadczonych/grajacych wyzej. Dla mnie to jest jakies absurdalne podejscie, bo jestes na tym forum prawie od 15 lat. Nie wyobrazam sobie sytuacji gdzie rozmawiam z kims o rozdaniu i przedstawiam swoj punkt widzenia, przychodzi 2-3 regow z nl1k i mowia, ze to i to blednie rozumuje, a ja im mowie "a idzcie w chuj, wy i to wasze gto", tylko raczej slucham ich i probuje wyciagnac tak duzo informacji zeby zrozumiec dlaczego mam takie myslenie i jak je moge zmienic zeby zrozumiec dany koncept. Ty nie probujesz, Ty masz zamkniety umysl i naprawde bez zadnego ataku personalnego, bo nawet czesto sie smieje z Twoich postow nie wierzac, ze az tak czesto mozna sie mylic (wiec jestes raczej dla mnie postacia pozytywna, bo dla przykladu taki raczek666 mnie wkurwia swoja osoba), no ale po tym co piszesz, jak widze jak postrzegasz gre i jak analizujesz rozdania to sadze, ze nie jestes wygrywajacy na zadnych stawkach. Co prawda nie mam pojecia jaki jest poziom na gierkach nl2-25, ale widze nieraz jak ktos wrzuca rozdania z microsow i maja na tyle dobre rozkminy, ze i nawet tam cos trzeba potrafic. No ale do rzeczy, bo jak juz wspomnialem mierzysz kazdego swoja miara- ja uwazam, ze jesli ktos wrzuca rozdanie na forum to chyba w takim celu zeby moc sie czegos nauczyc/ moc cos poprawic w swojej grze? Wiec nie rozumiem Twojego zdania "Po postach goscia widac ze nie jest na etapie wyciagania wnioskow z waszych postow , on jest na etapie ja wiem tak gram i to jst dobre"- po ktorym konkretnie poscie to widac? Ja wiem, ze Ty masz myslenie, ze Ty wiesz, Ty tak grasz i to jest dobre, ale nie wrzucaj wszystkich do jednego wora. Tutaj gosc zadal pytanie odnosnie reki, dostal odpowiedzi, co z nimi zrobi to juz jego rzecz, przeciez nie mam na to wplywu, a Ty masz do mnie jakies pretensje, ze odpowiedzialem jak ja widze danego handa
W ogole teraz widze- najpierw piszesz, ze gosc wie jak grac, a potem ze nie wie i ze jego zagranie jest ewidentnie bzdurne? Chyba sie pogubilem
Rodzer, lubie Cie i to sie nie zmieni bo jestes spoko gosciem, Twoja ocena mojej osoby jest bledna, ale nie ma problemu
Nie mialem zadnych pretencji do Ciebie. Na forum sobie nie wyjasnimy detali tej sytuacji ( w sensie mojej moich postow i jak to widzisz ) moze kiedys sie na zywo spotkamy i sobie pobajerzymy. Zapewniam ze z gra w pokera radze sobie swietnie. Czasem cos bede pisal na tym forum takie zycie, widzisz moze wasze posty do goscia nie dotra a moze moj sarkastyczny w tonie h mu w d s trata czasu moze to kolesia ruszy.
przeciez to co bylo tam zagrane moze miec tylko wyjasnienie gdyby on tego goscia znal ze to jakis aggro donk znajomy z probka milion rozdan , i gra taki smietnik i tak slabo i nigdy nie odpuszcza z blefami i ze to jest pewne! to wttedy w drodze wyjatku mozna by tak zagrac.
ale nasz hero ewidentnie mowi ze nie zna goscia co znaczy ze gra taka zenada vs populacja , no prosze cie, nie smiechles? jaki to jest poziom pokera? zarejestrowal sie z reklamy na onecie na GG czy ocb. tak tak pisze posty. gl with it
Haha, dobra, zakonczmy zatem temat tej reki
Nie mam pojecia co znaczy dla Ciebie, ze z gra w pokera radzisz sobie swietnie, ale z tego co rozumiem to traktujesz go jako hobby i pewnie chodzi Ci o to, ze czerpiesz przyjemnosc z gry ; > A co do spotkania to jezdzisz na jakies eventy pokerowe albo jezdziles? Tak swoja droga ciekaw jestem ile osob z tego forum moglem juz widziec, nawet o tym nie wiedzac, w jakichs kartacach, olomuncach, barcelonach czy pragach
jak bedziesz gdzies w uk na jakims evencie to specjalnie podjade gdziekolwiek zeby jakiegos browca wychylic czy co tam ! jak bede w pl to tez sprobuje wybrac sie do czech na poksa moze wtedy. radzenie sobie swietnie - niszczenie przeciwnikow i zabieranie im hajsu
hehe
Do uk sie raczej nie wybieram. Zatem moze kiedys jakies czechy. W niszczenie przeciwnikow i zabieranie im hajsu niestety nie wierze
No ale wierzyc nie musze, niech kazdy sobie gra jak chce. Pozdro
Napisane przez DzikiHenry
Prędzej zobaczysz Sasina zwracającego 70 baniek za wybory kopertowe niż TT, które będą blefowaly w tym spocie. Sam napisałeś, ze na river potrzebujesz 19% na calla. Myślisz, ze ktokolwiek będzie tam dosuwal river bez feq z blefem? Jego blefowanie kończy się na turnie, Twoja gra tez powinna się kończyć na tej ulicy. Przy tym SPR to jest albo fold albo AI. Na turnie on jeszcze ma blefy, na river nie, wiec nie widzę żadnego argumentu przemawiającego za callemPo co sie spinasz przeciez widac ze gosc wie jak grac , odpowiedz mu na zadane pytanie , nie obchodza go inne punkty tego rozdania.
thats it.
co to znaczy Jx? J2 w takim razie też mu dajesz? ten dział nazywa się "dyskusja o rozdaniach", a nie dział "wybaczcie, że zagrałem żle". wyjaśniałem tylko swój tok rozumowania, bo molekpl zapytał mnie dlaczego tak zagrałem- nigdzie nie napisałem(jeszcze), że nie ma racji.

teraz jak patrzę na to, ile ten gość przegrał wydaje mi się również, że nie będzie go stać na blef z TT. ale takie założenie, że on nie ma blefów na river wskazywało by, że moje zagranie na turn było słuszne, bo za mniejszą ilość żetonów dowiedziałem się- jeśli zabetuje river- w 100%, że jest lepszy ode mnie i zachowałem sobie jeszcze życie turniejowe.
Po pierwsze- taka probka to zadna probka zeby wyciagac wnioski co do jego skilla. Juz bardziej avg stake pozwala sadzic, ze nie bedzie to jakis kozak. Po drugie- "nie bedzie go stac na blef z TT"- to akurat oznaczaloby, ze wlasnie jest fishem. Jezeli blefujemy z TT to znaczy, ze blefujemy ze wszystkim. W ogole co niby TT by mialy chciec wyblefowac? overpare? Jx? Przy takim spr to brzmi absurdalnie. Po trzecie to nie, Twoj wniosek jest bledny. Nigdy nie mozemy byc w 100% pewnie co dany gracz ma w glowie, wiec nigdy nie mozemy stwierdzic czegos na 100%, no ale wracajac do reki to jak juz wspomnialem, on na turnie ma drawy, ktore moze betowac, a ktorych jest troche, bo lezy i oesd i fd i vs nie chcesz wsuwac turna. Tak samo moze miec wlasnie jakies TT, ktore betuje dla protekcji, a na river wezmie juz darmowy sd i tego tez chcesz uniknac, wiec nawet przy zalozeniu, ze on tam nie blefuje rivera to i tak dosuwam turna