Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

QQ 0.50$ Rebuy

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
328 Wyświetlenia
Bart018
PokerStrategist

Known Players:
UTG2: 47940 - 160 bb
UTG3: 86842 - 289 bb
MP1: 61767 - 206 bb
MP2: 13844 - 46 bb
MP3: 19879 - 66 bb
CO: 29330 - 98 bb
BU: 18725 - 62 bb
SB: 54080 - 180 bb
BB: 14671 - 49 bb

150/300 No Limit Hold'em Tournament (9 Handed)
Hand recorder for this hand:PokerStrategy.com SideKick 1.1.319.3

Preflop: Hero is UTG2 with Q♥, Q♠
SB posts small blind (150), BB posts big blind (300), 7 pays ante, Hero pays ante (30), UTG3 pays ante (30), Hero raises for 900, UTG3 calls, 2 folds, MP3 calls, CO calls, BU folds, SB calls, BB folds

Flop: (5070 - 16.90 bb) 8♠, 6♣, 4♣(5 Players)
SB checks, Hero bets 4500, 2 folds, CO calls, SB calls

Turn: (18570 - 61.90 bb) 9♠(3 Players)
SB checks, Hero bets 12000, CO folds, SB bets 48650 and is all in, Hero folds, SB gets uncalled back (36650)

Moje wnioski: Przed flopem chyba powinienem był zabetować 4 albo 5 BB, ze względu na to, że niewielkie podbicia były wcześniej na tym stole sprawdzane przez wielu graczy.

Na flopie bet za 90% puli, w celu ochrony przed potencjalnymi drawami.

Na turnie bet za 2/3 puli i nagle ten reraise. Co on mógłby tu mieć? T7 albo 57, bardzo mało prawdopodobne, chociaż w turniejach o najniższym wpisowym widzi się takie rzeczy, że w sumie nic już mnie nie zdziwi. Ewentualnie trafił seta dziewiątek albo już wcześniej na flopie seta 8,6 lub 4.I pytanie: Powinienem był sprawdzić czy nie? Mi się wydaję, że raczej nie, bo overpara na takim flopie to nie jest ręka, z którą warto się stackować. Statystyki miał 23/0 ale z tylko 26 rąk, więc za wiele nie można z tego wywnioskować.

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
abdelors
PokerStrategist

Imo nie tyle, ze miales taka sytuacje na stole, ale wieksze podbicie powinno byc chyba z powodu takiego, ze jestes praktycznie bez pozycji. Moze ktos mnie poprawi

Odpowiedz
Cytat
chinaski01
Oldschool Grinder

Siema,
Normalnie gram 2,5-3bb.
W re-buyu za 0,5$ spokojnie mozesz grac wiecej 4-5bb.
Na draw'owatym flopie vs potencjalni slabi gracze duzy sizing cbeta bedzie spoko.
Turn robi sie niebezpieczny bo trafia 96/98/T7 mozeliwe ze dopiero teraz "odzywaja" sie sety lub 75.
Takze bez readow jezeli dostajemy raise to najprawdopodobniej QQ juz sa bite.

Pzdr

Odpowiedz
Cytat
busiek19
Oldschool Grinder

chinaski01 ja rozumiem że tight is right itp, ale na unka foldować to można ale na stawkach 50$+, naprawde niewiem jak trener może napisać żeby pasować overpare w turnieju za 50c, no spoko flop nie jest za dobry ale widziałem już takie akcje na tych stawkach że nic mnie nie zdziwi,+ myślisz że on nie zagra tak a8 k8 czy q6 bio poprostu nam nie wierzy że mamy cokolwiek? No i hero wsadził w tą pule prawie 40% stacka więc fold jest dosyć absurdalny jak dla mnie bo można sie bardzo łatwo przelevelować przez jakiegos donka.

Odpowiedz
Cytat
chinaski01
Oldschool Grinder

Wydaje mi sie ze random w takim turnieju bedzie najczesciej luzny i pasywny.
Gram bety az dostane raise i wtedy sie zastanawiam.
Jezeli dostalbym raise na flopie to jestem bardziej niz szczesliwy wrzucic stack.
A zakladanie ze mam overpare i nie folduje nigdy niezalezenie od akcji i struktury flopa/turna dla mnie jest absurdalne.

Argument ze wsadzilismy juz ~40% stacka nie znaczy imo ze mamy nie foldowac jak uwazamy ze nasza reka nie jest wystarczajaco silna vs range rywala.
A przypisywannie mu "na sile" rak ktore bijemy zeby usprawiedliwic call tez wydaje mi sie przesada. Bo np. A8 jak ma zagrac agresywnie to raczej na flopie gdzie jest duzo draw'wo a nie na turnie gdzie wpada 9'tka.

Poza tym zostaje nam ~30K czyli przy blindach 150/300 100bb wiec chyba nie ma tragedii?

Jezeli mialbym rozwazac call to na pewno nie snap (i twierdzenie WOW jak mozna foldnac OP) i myslenie ze jestem tu zawsze z przodu. Niemniej z wlasnego doswiadczenia wiem ze jak random gracz na micro na ktorego nie mam zadnych readow ze jest aggro zaczyna grac agresywnie to ma ku temu powod ( czyt. bije nas najczesciej) i nie widze problemu foldowania overpary.

Odpowiedz
Cytat
busiek19
Oldschool Grinder

Wydaje mi się że źle mnie zrozumiałeś ;). Nie chodziło mi o to że op stackujemy zawsze w takich turkach niezależnie od struktury boardu czy przeciwnika ( chociaż w turniejach do 5$ jak ktoś nie jet nitem i gra dosyc agro to ciężko bym spasował op). Masz racje że fold i granie na 100bb gdy mamy eadge jest ok, i nie widze w tym nic złego. Ale sądze że grałeś troche mtt na takich stawkach i wiesz że fishe nie rozumieją naszej gry dlatego bardzo czesto nie wiedzą co zrobić. Widziałem już tyle razy taką akcje że na takim boardzie fish wali all ina z drowem do koloru, parką czy nawet air bo myśli że jest to jedyne rozwiązanie, więc wyobraź sobie że robisz fold a on ci pokazuje
k10 :club: :club: . W sumie uwzględniając w tym spocie wszystkie możliwe rozwiązania fold wydaje się najlepszy w longrunie, ale mi chodzi o to że coraz czesciej widze foldowanie op no bo raise to przeciez set, albo inny made hand co jest conajmniej smieszne, szczególnie jeżeli chodzi o mtt z takim wpisowym.

Odpowiedz
Cytat
Szkodnick
Oldschool Grinder

Akurat z K :club:T :club: na flopie masz tutaj flipa, także nie wiem, czy to jest aż taki powód do załamki, że pokazuje Ci "tylko" K :club:T :club: ;)

Stół: 8♠6♣4♣
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    53.28%   52.83%    0.45% { QhQs }
MP3    46.72%   46.26%    0.45% { KcTc }

Odpowiedz
Cytat