Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

QJs

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
304 Wyświetlenia
zydorczyk

Poker Stars, $1.81 Buy-in (75/150 blinds, 20 ante) No Limit Hold'em Tournament, 7 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: 13,537 (90.2 bb)
BB: 3,696 (24.6 bb)
Hero (MP1): 7,667 (51.1 bb)
MP2: 5,713 (38.1 bb)
MP3: 2,794 (18.6 bb)
CO: 3,054 (20.4 bb)
BTN: 3,071 (20.5 bb)

Preflop: Hero is MP1 with J Q
Hero raises to 337, 4 folds, SB calls 262, BB folds

Flop: (964) J 3 9 (2 players)
SB checks, Hero bets 555, SB raises to 1,350, Hero raises to 3,182, SB raises to 10,510, Hero calls 4,128 and is all-in

Turn: (15,584) 8 (2 players, 1 is all-in)
River: (15,584) 8 (2 players, 1 is all-in)

Results:

Spoiler

15,584 pot
Final Board: J 3 9 8 8
SB showed 3 3 and won 15,584 (7,917 net)
Hero showed J Q and lost (-7,667 net)

Jes to rozdanie z prywatnego turnieju ligowego na PS.es wiec prosze nie oceniac go jak gdyby byl ze zwykej 2 eurówki :)
Vilain (20/15 AF 1,8 - 271h) to jeden najlepszych regularsów MTT na PS.es (O ile sie nie myle to pod wzgledem wyników najlepszy).
Ja na stole i mam wizerunek solidnego TAGa Vilain tez raczej ma o mnie taka opinie. Ze wzgledu na niedawna awarie HM nie mam dokladnych statystyk, ale Vilain zdecydowanie ma tendencje do agresywnej gry z drwawami.
Normalnie pasuje te reke preflop ale ze wzgledu na to ze stol byl dosc pasywny postanowilem otworzyc. Na tym flopie cbet wydaje mi sie ok, problem zaczyna sie po raise od rywala. Praktycznie najprostszy bylby tu b/f, ale... W jego rangu widze mnostwo rak, ktore albo zrzuci do mojego 3-betu, albo sa to semi bleffy z ktorymi pojdzie w tan. W obu tych przypadkach moje Equity nie wyglada najgorzej. Oczywiscie sa tam tez rece ktore mnie miazdaza jak 33 i 99 (JJ sadze, ze by przebijal pre)... Ale sam nie wiem....

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
zydorczyk Autor wątku
zydorczyk

Ogolnie mam takie wrazenie, ze jednostkowo reka nie zostala rozegrana zle, ale ze wzgledu na sytuacje w turnieju, na flopie mozna bylo spokojnie zagrac b/f i z pieknym stakiem kontynuowac gre :( Turnieju nie wygrywa sie na niskich blindach....

Odpowiedz
Cytat
Durwal

Hej,

moim zdaniem stackowanie się tutaj na takich deepach nie jest najlepszą opcją.
Jego range jest tutaj złożony z setów, dwóch par (J9s) i czasem lepszych Top par i drawów. Ale te drawy najczęściej będą mocne, tzn. Para+fd, gutshot+fd czy combodraw. W zależności ile mu wrzucisz do rangu gołych OESD (zależy to też od tego jak szeroko defenduje blinda i czy może mieć np. T8o) Twoje equity waha się mniej więcej między 34 a 44% (ale obstawiałbym, że raczej w tych niższych rejonach), co nie stawia Cię w dobrej sytuacji.

Fold jest tutaj opcją tight, ale zasadniczo ok. Raisując izolujesz się na lepsze ręce lub drawy, z którymi masz flipa.
Inną opcją jest call. Karty na turnie, które nie uzupełniają drawów zwiększają Twoje equity + od czasu do czasu może mieć tam air, który utrzymasz mu w rangu. Poza tym grając z pozycją wciąż masz szansę zagrać mniejszą pulę.
Ja osobiście wybrałbym call.

Odpowiedz
Cytat
Malin908

Kolega wyżej ma rację.
Na takich deepach nie warto się stackować.
Na flopie b/c na rega jest spoko; jeżeli zagrał call z BB. Ale jest jeden problem. Gość nie jest fishem i gra flat call z SB.
Wg mnie to zawsze będzie pp( w jego range nie ma 2pair i fd).
Gracie w więcej niż w 3 handed i z tego co zauważyłem ludzie nie flatują sc na SB po otwarciu.
Więc jesteś najczęściej dead,

Odpowiedz
Cytat