Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Q9s 200/400 A50 2.20$ Turbo 6-max P*

6 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
1,002 Wyświetlenia
YsiuM
Oldschool Grinder

PokerStars No-Limit Hold'em, 2.2 Tournament, 200/400 Blinds 50 Ante (6 handed) - PokerStars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

saw flop

CO (t22335)
Button (t3160)
Hero (SB) (t5529)
BB (t11955)
UTG (t15786)
MP (t12694)

Hero's M: 6.14

Preflop: Hero is SB with Q, 9
UTG calls t400, MP calls t400, 1 fold, Button calls t400, Hero calls t200, BB checks

Flop: (t2300) 5, 7, Q (5 players)
Hero bets t1200, BB raises to t2400, 3 folds, Hero folds

Total pot: t4700

Przed flopem decyduje się na call ze względu na bardzo kuszące oddsy, które wynosiły prawie 1:11.
Na flopie trafiam TP, decyduje się donkować aby chronić swoją ręką przed możliwymi drawami czy Overcards.
Dostaje mini raise od gracza na BB, który rozgrywał ręke z freeplaya. Przyznam, że ten mini raise mnie trochę zaskoczył, gracz wydawał się być dość tight, ja natomiast byłem już praktycznie związany z pulą chociaż wciąż zostawało mi trochę żetonów.
Czy spasowanie jest tu w ogóle możliwe ? Albo wrzucamy stacka gdyż przy takiej wielkości żetonów nie możemy zbytnio się martwić że nasza TP jest słabsza od ręki przeciwnika ?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
Kuubek
Elite Grinder

Na tym stacku nie dokładaj nigdy, chcesz chronić stack, więc jedyną opcją jest tutaj ship albo fold pre, jeśli masz ready że ludzie przed Tobą limp-foldują jest to easy shove mając tyle dead money w pocie.

Po flopie skoro już decydujesz się donkować, na tym stacku jest to donk->call, jeśli leadujesz i foldujesz na raise mając tp jest to zwykłe palenie żetonów, już w momencie leadowania powinieneś wiedzieć czy lead/callujesz czy lead/foldujesz jednak na tym stacku lead/fold nigdy nie wchodzi w grę
struktura jest mega drawy, a Ty zainwestowałeś już sporą część stacka, jeśli ma tutaj lepiej to unlucky

Jednak na przyszłość decyduj między shove/fold pre, w turku za 2$ często dostaniesz foldy więc jestem za shipem preflop i przy okazji unikasz problematycznych decyzji oop postflop w którą wpakowałeś się z własnej winy.

Odpowiedz
Cytat
wojtekkk25
Oldschool Grinder

inwestuje tylko 4% stacka z grywalna reka w multiway,dla mnie ok.
najlepsza linia imo check/reise/fold na flopie. raczej nikt na twoj mocno wygladajacy check / reise nie zagra 3beta luźno

Odpowiedz
Cytat
chinaski01
Oldschool Grinder

Napisane przez wojtekkk25

No na niecalych 14bb to sobie pograsz postflop.

najlepsza linia imo check/reise/fold na flopie. raczej nikt na twoj mocno wygladajacy check / reise nie zagra 3beta luźno

Dobrze zrozumialem ze chcesz c/r flop i foldowac do 3beta?
Chcesz checkac ktos zagra bet~1000-1200 ty go przebijesz do powiedzmy 2000-2500 ( majac w stacku 5,5K) i foldowac. nh

Spoiler

Kubbek +1

Odpowiedz
Cytat
Prestiqe
Elite Grinder

Już sam bet fold na 14bb z TP - co zrobił HERO - jest mega głupi, lecz proponowany przez Ciebie c/r z intecją FOLDOWANIA osiąga apogeum epickości. To są właśnie te momenty co wklejam handa na gg i mam beke, że koleś gra c/r i folduje zostawiając sobie ogryzek w staku, a jakby jeszcze pokazał, że sfoldował tam TP to

Spoiler

ofc Kuubek +1

Odpowiedz
Cytat
wojtekkk25
Oldschool Grinder

soryy źle spojrzałem na stacka, c/r/f nie wchodzi w gre :facepalm:
nie zgodze sie jednak z tym by nie dolożyć z ta karta w takim multiway, to 4% stacka,potrzebujemy 20% i chyba je mamy mimo że nam zostaje 13bb

Odpowiedz
Cytat