Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

mtt

8 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
402 Wyświetlenia

Cassava Poker $4.50 + $0.50 No Limit Hold'em Tournament - t200/t400 Blinds - 8 players - View hand 1830770
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

Hero (BB): t11954 29.89 BBs
UTG: t3270 8.18 BBs
UTG+1: t18055 45.14 BBs
MP1: t44585 111.46 BBs
MP2: t17239 43.10 BBs
CO: t13831 34.58 BBs
BTN: t21988 54.97 BBs
SB: t19476 48.69 BBs

Pre Flop: (t600) Hero is BB with A :club: Q :spade:
1 fold, UTG+1 calls t400, 1 fold, MP2 calls t400, 1 fold, BTN calls t400, SB calls t200, Hero checks

Flop: (t2000) 2 :club: A :heart: 5 :spade: (5 players)
SB checks, Hero bets t1000, UTG+1 raises to t5320, MP2 folds, BTN folds, SB folds, Hero raises to t11514, UTG+1 calls t6194

Turn: (t25028) 6 :heart: (2 players)

River: (t25028) 8 :diamond: (2 players)

ze względu na niewielką ilość rąk hm nie wygenerował statów na utg +2 .Dostałem free play,TPGK, bo checku sb powinienem mocniej betować 65-80 % puli. Grać linią bet/fold. Poszerzyłem jego range, gdyż na stole grał dość loose.Pasywnie boardy, raczej calling station. Bez szerszych informacji. Fakt siedziałem na 30 BB, po raise wyglądał na A+ srednie kickery, max A2.Call oczywiscie bez sensu, komituje.Nie miałem serca zrzucic AQ, wsadziłem stacka i cały czas myślę o tej sytuacji :)

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
krzysiekmiszcz
Elite Grinder

Siema

Przede wszystkim raise preflop! Zawsze masz tu najlepsza rękę i wyciągaj value już na preflopie. Gram tu izolacje do 2,1-2,2k.

As played donkbet na flopie w takim multiway jest spoko. Bez info, ze koleś często spazzuje również to wrzucam. Tak naprawdę bije Cie tylko A2 i A5, nie sadze by raisowal sety na tym flopie, a w jego range jest masa zdominowanym Ax

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
Wombat
Elite Grinder

Szczerze mówiąc to wole tutaj ship pre. W puli leży już nawet bez ante leży 2k i przy Twoim 11,6k left jest to bardzo dochodowe zagranie. Izolacja też będzie dochodowa, tylko często w tego typu turku zobaczysz masę calli i na jakiś 70% boardów będziesz zmuszony grać ch/f. Imo większe value tutaj będzie w shipie właśnie.

Odpowiedz
Cytat
krzysiekmiszcz
Elite Grinder

No gadałem o tej ręce z Hazelem i mnie przekonywał, ze ship tu jest dobry, z czym się jak najbardziej zgadzam, tylko nie lubię wrzucać aż tylu blindow allinem pre :)

Odpowiedz
Cytat
Wombat
Elite Grinder

No tak, ale te chłopy prawie nigdy nie limpują lepszej ręki pre, a potrafią callnąć gorsze ;)

Odpowiedz
Cytat
TimotheeS
Elite Grinder

Napisane przez krzysiekmiszcz
No gadałem o tej ręce z Hazelem i mnie przekonywał, ze ship tu jest dobry, z czym się jak najbardziej zgadzam, tylko nie lubię wrzucać aż tylu blindow allinem pre :)

Weź pod uwagę też dynamikę jaka panuje na roomie (to jeśli się nie mylę jest 888). Jak zagrasz raise pre dostaniesz bardzo często call/call/call/call i masz multiway oop z ~1psb. Też lubie tu shove pre bo bardzo często możesz dostać call od gorszych Ax lub low pp a przy tylu dead money w pocie nawet sam flip jest mega EV+

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ship pre za 30 BB ! :)

fakt, check i granie free play jest zbyt pasywne w tej sytuacji, wiec traktuje to jako błąd. Gdy zagram raise ok. 2,1-2,2 k jego 3bet to dla mnie fold. Z drugiej strony jesli utg+1 tylko sprawdzi i nie stworzymy multi way pota to na flopie, bede w podobnej sytuacji i pewnie zagrałbym podobnie na gracza z dosc sprecyzowanym, luznym wizerunkiem (ocena bez stat) . Szkoda ze moj HM jest w fazie generowania rak, wiec w sytuacji gdy mam wiecej znaczacych informacji na opponenta, wiadomo jakiekolwiek ready upraszczaja podejmowanie decyzji.Tak to był turniej na ósemce, szukałem spota, nie udało się :D

Wnioski wyciągniętę, dzięki za pomoc :) Pozdrawiam :D

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

nie 3bet tylko re-raise :P lolinho :D

Odpowiedz
Cytat