Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] KK live

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
296 Wyświetlenia

Witam,
to moj pierwszy post na forum, chcialem prosic o opinie co do rozdania z turnieju live z wpisowym 100+10 złotych w hotelu Hayatt.

blindy 50/100

moj stack to jakies 8000

hero na pozycji utg+1 KK

raise do 400

koles z pozycji mp2 raise do 1200

reszta fold

ja call (i tu wydaje mi sie ze powinienem juz allina zagrac, no ale niestety)

flop: QJ5 rainbow

ja raise do 1500

koles all in

ja call

turn A

river 7

HERO shows KK

mp2 shows AQ

mp2 wins

prosze o opinie jak Wy byscie to zagrali, byla to wczesna faza turnieju, nie mialem za bardzo readow na tego przeciwnika...
na szczescie jego stack byl mniejszy i cos tam mi zostalo - udalo sie potroic na coinflipie i dojsc do finalowego stolu, ale tam juz bez rewelacji - 8 miejsce...

1 odpowiedź

Byl to zwykly bad beat. Miales lepsza reke od samego poczatku. Dopiero turn zamienil role. Uwazam, ze push preflop bylby dobrym rozwiazaniem, jednak plaski call, czyli to, co Ty zrobiles, byl czyms super: przeciwnik nie spodziewa sie sily Twojej reki i przy takim flopie odda Ci wszystkie zetony - odda, o ile nie dostaniesz suckouta. Uwazam, ze zagrales to rewelacyjnie. Zawsze gdyby na flopie wyszedl as mozesz zrzucic karty na agresywna gre postflop rywala, wciaz pozostajac z niezlym stackiem, a potencjalna wygrana, jaka kryje sie za tajemnica Twojej reki dla rywala, jest o wiele wyzsza.

Podsumowujac: uwazam, ze push preflop bylby opcja dobra i byc moze rywal zrzucilby karty. Ty natomiast zagrales najlepiej, jak sie dalo, gdyz wykroczyles o jeden poziom poza standardowa gre w pokera. Jedyne 5 outow, ktore ratowaly rywala, czyli okolo 20% i niestety pechowy dla Ciebie turn. Zdarza sie, jednak w dlugiej perspektywie takie rozdania sie wyplaca w 80 procentach.

Pozdrawiam