Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Kk 125/250 10K Gtd 20€ rb

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
223 Wyświetlenia
TimotheeS
Elite Grinder

,Microgaming, $125.00/250.00 3327965 NL Tournament, 9 Players
Hand Converter by Pokerhand.org

Board:
Sousz (UTG): $24,175
H000d (UTG+1): $13,031.88
pain33 (CO): $7,495
TimotheeS (Button): $19,545
Magicx (SB): $32,382.50
BikerMel (BB): $7,615
Quoc (MP1): $12,530
elinle (MP2): $17,155
fjeldhoj88 (MP4): $11,322.50

Dealt to TimotheeS Król:spade: Król:club:

Pre-flop:
(6 folds), TimotheeS raises to $750, Magicx calls $750, (1 folds)

Flop: ($1,875) 5♥ 2♥ 9♠ (2 Players)
Magicx bets $1,000, TimotheeS raises to $3,000, Magicx raises to $7,000, - TimotheeS ??

Trochę o rozdaniu i stole:
Ja miałem wizerunek tight, rozgrywałem mało rąk, nie kradłem zbyt często.
Dwa razy po bet pf na cbet i zagranie c/r się zrzucałem na nietrafionym flopie, ale jak już grałem do końca, to większość sd miałem wygrane, jedynie raz przegrałem pushując pf z BU KK po push od shorta, pokazał AT i mu AA się flopło. No i nie zawsze grałem cbet.

Stół był raczej loose, poza mną i 2 osobami - jeden tag i jeden nit.

Magicx dotychczas grał dość przeciętnie, loose i kilka razy próbował kraść pule na cbety grając tak jak tu b/r. No i zdażyło mu sie kilka głupich calli czy też slowplay z tp przy drawach.

W tej sytuacji najpierw zastanawiałem się nad jego setem.
Jego zakres oceniłem na 22-88 (wyższe pockety raczej by mi 3betował pf, AQ+ też), może jakieś sc typu T9s, 89s w ostateczności A9s.

Fold? Imo too weak, aczkolwiek bałem się trochę, że ma seta. Ale bardziej obstawiałem go na fd, tp bądź 66-88.

Call? - moim zdaniem w tym momencie nie wchodzi w grę, nie chcę na turnie zobaczyć kolejnego kiera i się zastanawiać czy miał fd, czy tp, czy jeszcze coś innego...

Shove? Mam dobrą pozycję w turnieju, jestem 8/111, Magicx jest 2/111. Po wygraniu puli będę 1/111 ale płatnych 40 więc to jeszcze nie daje mi żadnej gwarancji, że wygram ten turniej.

Co powinienem tu zrobić?

Edit: Musiałem wprowadzic pewne zmiany bo już byłem zbyt zmęczony jak to pisałem :D

3 odpowiedzi
pyszalek
BlackMember

preflop ok. Na flopie 3bet do jego donka obv. Standradowo villain posiada w swoim rangu 22+ do 88 i SC. Slaby gracz najczesciej ( a na takiego magicx wyglada ) wrzuci donka i sprawdzi reraise z FD. IMO duzo czesciej bedzie donkowac/4betowac seta niz FD.

Podsumuwujac ze wzgledu na to, ze niewiele bijemy po tej lini jaka zaprezentowal villain + sytuacja jaka mamy w turku (wysoka pozycja przy 100 graczach left i wysokie M) fold jest najlepszym rozwiazaniem.
Dodatkowo jezeli uwazasz ze na tle graczy ktorych masz na stole lepiej grasz postflop fold staje sie jeszcze latwiejszy, bo nie ma co leciec na stacki w takim spocie.

TimotheeS Autor wątku
TimotheeS
Elite Grinder

Powiem Ci że długo myślałem, co tu zrobić...
Wykorzystałem prawie cały czas i, biorąc pod uwagę jego wcześniejszą grę wsunąłem stacka.
On też trochę czasu pomyślał i dał call.........
.......z 33!!!
Spodziewałem się, że da call, ale liczyłem chociaż na A9, 88 czy coś w tym stylu.
Pula była na chipleadera.
Soft był tego dnia miły dla donków.
Turn A, river 4......
Chyba jedna nawet mając ready, to z dobrą pozycją w turnieju i mocną kartą nie ma co się stackować z deep donkiem.....
Po wszystkim tylko bardzo przepraszał, że niby to był missclick, że chciał zrzucić.
Miomo wszystko skończył ten turniej także przed kasą, co i tak mało mnie pociesza.....

Kloucek
Poker Player

kurde... bolesne.