Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] JJ, 3k\6k 24+2, 34k gtd

12 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
772 Wyświetlenia
Bziku
PokerStrategist

z gory sorry ale rozdanie z pamieci, bo zapomnialem ustawic zapisywanie HH na FTP. pomozcie bo to rozdanie nie daje mi spac po nocach;) turniej 24+2 34k gtd na FTP. 22 players left. stack 250k, srednia 150k, top 5 turnieju

swiezo dosiadlem sie do stolu minelo zaledwie jedno kolko. o przeciwniku moge powiedziec tylko tyle, ze jest czipliderem. w poprzednim kolku dostalem 6x 6d na BB, on siedzial po mojej lewej. zrobil 3BB bet UTG, ja call, flop Qx, Xd, Xd, check check, turn Xd, ja check on bet 1\3pota - call, river Xd, on bet 1\3 pota ja call, moze kontrowesyjny spot ale chcialem\musialem zobaczyc co tak rozgrywa. pokazal dwie czarne 22, wiec juz mialem obraz ze cos z nim nie teges.

Hero: 250k
V: 380k

Hero is UTG with JJ

Hero bets 16666. UTG +1 calls 16666, ewrybady inni folds.

Flop: 7x, 8x, 10x (bez FD) (pot ok 41k)

Hero bets 33333, UTG +1 w 0,27645 sek mini raise to 66666,

Hero???

Call bylby tu mega slaby wiec zostaja tylko 2 opcje. Allin i Fold. Co robicie w takiej sytuacji i dlaczego?

ps. oczywiscie gramy o 1 mce w turnieju, nic innego nas nie interesuje.

Przy foldzie zostaje nam 200k i w dalszym ciagu kupa gry, double up daje nam przewage 2:1 w czipsach nad 2 miejscem i tylko katastrofa moze sprawic mniej jak top3 turka

11 odpowiedzi

No ciezka sytuacja. Tutaj przydaje sie info czy przeciwnik agresywnie rozgrywa drawy, albo info o jego zasiegu call preflop. Jesli jest LAG-iem to pushuje tutaj, czesciej bedzie mial tu parke + drawa, a nawet jak jestes bity przez dwie pary albo seta to zawsze masz pare outow na gutshota + tripsa. Ale jak sam napisales po tym rozdaniu z jego dwojkami, widac ze cos nie tak z nim, tak wiec NH :)

bMh
bMh
Oldschool Grinder

Po tym jak mowisz ja zagralbym tutaj easy push. Obstawialbym go na jakies AT, KT moze nawet QT.

Easy all in, Gutshot i over para powinna wystarczyć. Ja bym go stawiał na A9, AT.

Mam tylko pytanie, po co robić bety 16666? Nie łatwiej wykonać dwa kliknięcia i postawić 18k? Już od jakiegoś czasu zastanawiam się po co ludzie tak betuja.

Co Wy z tym a9 at, a nie mogl tak zagrac z dwiema parami albo setem? To, ze fish nie znaczy ze nie mogl trafic, zauwazcie, ze nikt komu choc troche zalezy na turnieju nie pcha sie w takie spoty gdzie agresor mowi "mam overpare i nie zamierzam jej pasowac". W prawdzie tez tutaj pushuje na takiego typka, ale czasami mozna zrzucic naszego overa na solidnego gracza.

radzikowski: No bo to takie scary bety szatanskie liczby etc :D

A 33333 to?:P No dobra, zastosowanie takich betów to zmylenie przeciwnika, już chyba dwa razy zagrałem call myśląc, że przeciwnik rzucił all ina (bo na stole P* pojawia się wtedy dużo, różnokolorowych żetonów).

Bziku Autor wątku
Bziku
PokerStrategist

heh ja jebie, tak naprawde chcecie znac wytlumaczenie tych betow? jest naprawde banalne i nie jest to zmylenie przeciwnika, uwierzcie na slowo. raczej wolalbym zeby ktos sie wypowiedzial konkretnie odnosnie rozdania w turnieju niz rozmyslal nad takimi pierdolami. 16,6k potraktujcie jako 3BB a 33,3k jako 3\4 puli. thx za poprzednie wypowiedzi. ktos z turniejowcow moze jeszcze sie wypowie?

Zdecydowanie push. Miales overpare, gutshota, a przeciwnik prawdopodobnie sprawdza co tak naprawde znaczy Twoj cont bet obstawiajac Cie na dwoch overcards. Mogl rownie dobrze trafic TPTK lub open ended ale tutaj i tak bezapelacyjny push wg mnie,

darogiovanni
Oldschool Grinder

ja grał bym tu allin wydaje mi sie ze Twoj przeciwnik obstawil CIe na AJ+ i przy sprzyjajacym boardzie czekal na Twoj ruch- powiem wiecej czekal az dasz cbeta na ktorego juz wczesniej przygotowal raise'a zeby wyrzucic Cie z rozdania

Nie wylamie sie. Masz EZ push, bo najczesciej juz dominujesz, a masz outy na doskonalenie w razie Niemca. Mini raise jest postrzegany jako zagranie pewne, budujace pota. Czemu w tej fazie nie mozna tak zagrac semi-bluff? Nie wykluczam tu takiego zagrania. Uwazam, ze z nutsem dostalbys tu flat call i raise na turnie. Wyglada mi to max na set. Masz zatem 4 outy do str8 i 2 walety, razem okolo 24%. A jesli nie set, to TP, ewentuanie 2 pary, ale takie zagranie troche ryzykowne. 2 pary by tu chyba byly wyzej podbite. Ja tu wrzuce stack.

Bziku Autor wątku
Bziku
PokerStrategist

ok, dzieki za oceny. chociaz dziwi mnie troche to, ze w tej fazie turka i z az takim stakiem wszyscy zgodnie te JJ by zaryzykowali. heh ja nie bylem gorszy, po chwili zastanowienia push allin, przeciwnik po chwili zastanowienia sprawdzil i pokazal AA ;) nic ni doszlo... mejbi next tajm

pozdro

No na takiego typka to easy przeciez :) Ale spoko, taki gosc statystycznie mniej bedzie wyciagal od Ciebie callujac Cie preflop niz 3-betujac. Btw kocham to kiedy raisuje sobie z BU 98s gosc mnie trapuje z asami i trafiam tripsa :D (i as na river :D)