Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Jj 150/300

9 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
360 Wyświetlenia
almond87
PokerStrategist

Poker Stars $5.00+$0.50 No Limit Hold'em Tournament - t75/t150 Blinds - 9 players - View hand 1460941
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

SB: t5062 33.75 BBs
BB: t8190 54.60 BBs
UTG: t6012 40.08 BBs
UTG+1: t2375 15.83 BBs
UTG+2: t4000 26.67 BBs
MP1: t9691 64.61 BBs
MP2: t3710 24.73 BBs
Hero (CO): t22370 149.13 BBs
BTN: t11203 74.69 BBs

Pre Flop: (t225) Hero is CO with J :diamond: J :club:
2 folds, UTG+2 raises to t300, 2 folds, Hero calls t300, BTN calls t300, 1 fold, BB calls t150

Flop: (t1275) 3 :spade: 9 :club: 8 :spade: (4 players)
BB checks, UTG+2 checks, Hero bets t775, BTN raises to t2100, BB folds, UTG+2 folds, Hero raises to t22070 all in, BTN calls t8803 all in

Turn: (t23081) 5 :club: (2 players - 2 are all in)

River: (t23081) 7 :spade: (2 players - 2 are all in)

obaj gracze na blindach mieli wysoki 3bet, pod nich został zagrany call

jak gracie na flopie?
bet myślę że std, ale co na reakcję przeciwnika (32/12/2,5AF)?

parę rozdań wcześniej zagrał 5bet all in z JJ i mnie podwoił vs AA, więc jakąś historię mieliśmy

8 odpowiedzi
krzysiekmiszcz
Elite Grinder

b/c flop i evaluate turn

Na seta jestes w dupie, a jak ma fd to ma mnostwo eq na Ciebie i stackowanie sie 75bb imo spazz

imgoingtomirage
PokerStrategist

Equilator, range i jazda :D.
Wasza historia kusi i dodaje spazz equity villainowi, ale ja bym jednak nie był taki pewien i zagrał call flop i check/reevaluate turn.
Przeciwko FD+2OC masz tam flipa, stackując się na flopie.

TimotheeS
Elite Grinder

Napisane przez imgoingtomirage
Wasza historia kusi i dodaje spazz equity villainowi, ale ja bym jednak nie był taki pewien i zagrał call flop i check/reevaluate turn.

+1

Nie za bardzo podoba mi się tu stackoff flop. Jeżeli grasz shove to call dostaniesz przeważnie od setów i monsterdrawów, więc lepszy wydaje mi się call i reevaluate turn. Ofc czasem z historią jaką mieliście koleś może być ciut stiltowany i luźniej tam zagrać, ale też wole dać mu się wystrzelać dalej, niż od razu na flopie stawiać trudne pytanie, ewentualnie dostać zabójczą odpowiedź...
Dajmy więcej miejsca na spazz :)

Pozdro!

jest tam miejsce na granie reraise 4,3k/fold na flopie? skomitowani jeszcze nie będziemy, dostaniemy odpowiedź, bo normalny zawodnik na nasz reraise chyba callować już nie może żeby zbierać do FD więc jak dostanie reraise 4,3k może albo foldować albo wsuwać ?(

TimotheeS
Elite Grinder

Napisane przez Durex86
jest tam miejsce na granie reraise 4,3k/fold na flopie? skomitowani jeszcze nie będziemy, dostaniemy odpowiedź, bo normalny zawodnik na nasz reraise chyba callować już nie może żeby zbierać do FD więc jak dostanie reraise 4,3k może albo foldować albo wsuwać ?(

imo bez sensu palenie czipsów. Przecież on tam jak raisuje z fd, to będzie też wrzucał z nim stacka, bo już mu się opłaci.
Jeżeli gra tak z TT, to zrobi dokładnie to samo. Jeżeli ma monsterdrawa, to również wrzuci stacka. Imo nie ma rąk z którymi on tam gra raise/call i nie sądzę by kiedykolwiek grał tam raise/fold.

hazelasty
PokerStrategist

Napisane przez TimotheeS

+1

Nie za bardzo podoba mi się tu stackoff flop. Jeżeli grasz shove to call dostaniesz przeważnie od setów i monsterdrawów, więc lepszy wydaje mi się call i reevaluate turn. Ofc czasem z historią jaką mieliście koleś może być ciut stiltowany i luźniej tam zagrać, ale też wole dać mu się wystrzelać dalej, niż od razu na flopie stawiać trudne pytanie, ewentualnie dostać zabójczą odpowiedź...

Pozdro!

masz zamiar grac call flop? przeciez 90% talii to nieprzyjaciel i czesto bedziemy zmuszeni foldowac T.

TimotheeS
Elite Grinder

Napisane przez hazelasty

Napisane przez TimotheeS

+1

Pozdro!

masz zamiar grac call flop? przeciez 90% talii to nieprzyjaciel i czesto bedziemy zmuszeni foldowac T.

90%??? ja tam się tam nie obawiam więcej niż 35% talii... a tak naprawdę scary jest tylko spade Q or A, czyli 15/46 kart, czyli 32,6%... Troche daleko temu do 90%.... nawet gdyby dodać do tego jeszcze 9, to tylko 2 karty więcej (2 zakładając, że on tam trzyma przynajmniej jedną 9).

TimotheeS
Elite Grinder

W sumie po przemyśleniu tego spota i krótkiej rozmowie z hazelem - cbet/fold flop też tu jest ok, jeżeli nie mielibyśmy żadnej historii z V, tutaj wybierałbym między cbet/fold a cbet/call i biorąc pod uwagę staty V i fakt, że może być lekko stiltowany - myślę, że call flop, call blank turn i river jest ok (blank czyli non spade, A, Q)