Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

HESOP, dzień 1B, 150/300

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
163 Wyświetlenia
anhtu
PokerStrategist

HESOP, dzień 1, blindy 150/300, startowy 20k, ja miałem koło 27-28. Mam spoko image na stole, dosyć agresywny. W tym rozdaniu na SB siedzi gracz, którego stiltowałem przed końcem fazy re-entry dosłownie w ostatnim rozdaniu przed przerwą, kiedy zagrałem overbet all-in na river z K high :D generalnie stolik jakiś taki mało agresywny oprócz dwóch-trzech graczy.

Otwieram za 600 z 88 na UTG+1, foldy do SB, który wsuwa za 7k po parunastu sekundach zastanowienia i na BB dobry gracz ze stackiem ponad 30k tylko calluje. Call nie wchodzi w grę bo PSR jest 1:1 na flopie. Jam też nie jestem do końca pewny, bo on tam tak może grać swój top range bo chyba resztę izoluje? I w najlepszym wypadku mam flipa bo niższych PP tam nigdy nie calluje. Ale z drugiej strony mogę wywalić jakieś AQ, AK, TT, JJ jeśli wsunę.

Koniec konców, wyrzuciłem bo w sumie zainwestowałem tylko 600 chipsow a bym musial ryzykować cały swój stack z 88 w początkowej fazie :D

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
chinaski01
Oldschool Grinder

Napisane przez anhtu
Koniec konców, wyrzuciłem bo w sumie zainwestowałem tylko 600 chipsow a bym musial ryzykować cały swój stack z 88 w początkowej fazie :D

this^

Odpowiedz
Cytat
uczniak
Legacy Member

Bardzo łatwy fold. Tak jak napisałeś, nie spodziewam się żebyśmy byli tam z przodu kiedykolwiek, tzn albo flip albo 20/80 z BB, vs SB tez nie stoimy jakoś super mocno. Setminować nie możemy, fold equity mamy bardzo niewielkie, i nawet jeśli jest niezerowe, to nie rekompensuje nam utraty stacka w większości przypadków gdy zostaniemy sprawdzeni.

Odpowiedz
Cytat