Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AQo Wczasna 1e IPoker

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
1,211 Wyświetlenia
Kedziorek
BlackMember

IPoker, $0.91 Buy-in (10/20 blinds) No Limit Hold'em Tournament, 9 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: 1,980 (99 bb)
BB: 1,920 (96 bb)
UTG+1: 2,000 (100 bb)
UTG+2: 2,000 (100 bb)
MP1: 2,030 (101.5 bb)
MP2: 2,170 (108.5 bb)
Hero (MP3): 1,990 (99.5 bb)
CO: 2,190 (109.5 bb)
BTN: 1,720 (86 bb)

Preflop: Hero is MP3 with Q A
UTG+1 folds, UTG+2 raises to 60, 2 folds, Hero calls 60, CO calls 60, BTN folds, SB calls 50, BB folds

Flop: (260) J 3 T (4 players)
SB checks, UTG+2 checks, Hero checks, CO checks

Turn: (260) A (4 players)
SB bets 260, UTG+2 folds, Hero calls 260, CO folds

River: (780) 7 (2 players)
SB bets 390, Hero folds

Results: 780 pot
Final Board: J 3 T A 7
SB mucked and won 780 (460 net)
Hero mucked Q A and lost (-320 net)

Wydaje sie byc dosc ciekawa lapka. MAmy jak widac wczesna faze, wiece pewnie mialem 0 info o graczach, gram na tym roomie od niedawna.

Pre: 3bet bez sensu, na call w sam raz, fold do dupy.

Flop: Zastanawiam sie czy betowanie tego wchodzi w gre.. Jest 4way, co mocno psuje to zagranie, jednak mam mam GS+ 2 zywe overy i bym to ofcourse barrelowal na blankach i dobrych dla mnie kartach. Jednak ze wzgledu na wczesna faze, fold jest solid.

Turn: Gostek wali PSB, co wyglada tu bardzo mocno i sadze, ze z FD tak nigdy nie gra, najczesciej jest to jakies KQ, badz A3/AT... Wiec call uwazam za najlepsza opcje.

River: Nie jest to dla mnie najlepsza karta, jak wczesniej mowilem, gosc raczej nie ma FD, jednak jezeli dalej betuje, to sadze, ze i tak ma tu mocno. Tight fold.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
stekubuk
Oldschool Grinder

Ja pewnie 3betuje i będzie łatwiej grać.
As played zgadywanka, ale w takim turku bym pewnie callował, chociaż dużo bardziej wole sam kontrolować pota.

Odpowiedz
Cytat
18071987
Oldschool Grinder

Flop: Zastanawiam sie czy betowanie tego wchodzi w gre.. Jest 4way, co mocno psuje to zagranie, jednak mam mam GS+ 2 zywe overy i bym to ofcourse barrelowal na blankach i dobrych dla mnie kartach. Jednak ze wzgledu na wczesna faze, fold jest solid.

w 4way betowanie nie wydaje mi sie dosyc dobrym pomyslem i budowanie puli gdzie jest wczesna faza turnieju, lepiej zagrac to lepiej pasywnie.

Turn: Gostek wali PSB, co wyglada tu bardzo mocno i sadze, ze z FD tak nigdy nie gra, najczesciej jest to jakies KQ, badz A3/AT... Wiec call uwazam za najlepsza opcje.

Jezeli uwazasz ze przeciwnik betuje tutaj tylko for valu a nie for bluff to dlaczego callujesz? Przeciez jestes za kazdym razem behind?
Ja tutaj bez informacji przeciwnikach uwazam ze przeciwnik tutaj smalo moze nawet tak betowac TP, gdyz boi sie nastepnej karty, lub po prostu widzi u siebie Ax i Ax na boardzie i sobie pomysli ze ma tutaj nutsa. Drawy tez moga byc rozgrywane w taki sposo.

Jak dla mnie 3bet pre na takim deepie jest troszke zbyt light vs light opener. Call jest dla mnie ok. z AK, bym tutaj 3betowal.
Na flopie ok.
Turn jest ok vs ten sizing Ax i drawy ma w swoim rangu).
River jak dla mnie jest call na river, gdyz wydaje mi sie ze SB moze happy dokladac w multipocie z nizszymi Ax.
Bez infoi ja tutaj calluje

Odpowiedz
Cytat
Durwal
Oldschool Grinder

Hej,

potrzeba dokładnie 25% na call. Dając mu strity, 2 pary, sety i do tego A9 i A8 spot jest breakeven. Wiadomo, że jeśli dorzucimy mu trochę flushy to equity spada, ale jak dodamy inne Ax to rośnie.
Z jednej strony biorąc edga fold jest solid, z drugiej można wziąć poprawkę na dziwaczne zagrania randomów (raz na jakiś czas zobaczymy tu pewnie KJ lub jakieś air) i callować.
Ja pewnie na autopilocie callnę.
Na blankowym riverze myślę, że fold byłby zbyt tight.

Odpowiedz
Cytat