Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AKs FT

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
235 Wyświetlenia

No Limit Holdem Tournament
PokerStars
5 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com
$30+$3

Stacks:
UTG Patriot34 (352k)
CO dmoneymills (267k)
BTN sousou24 (139k)
SB TheGraveWolf (551k)
BB Hero (267k)

Blinds: 4k/8k Ante 800

Pre-Flop: (16k, 5 players) Hero is BB A♣ K♣
Patriot34 raises to 24k, 3 folds, Hero calls 16k

Flop: K♠ 9♥ 6♠ (56k, 2 players)
Hero checks, Patriot34 bets 32k, Hero raises to 72k, Patriot34 calls 40k

Turn: Q♥ (200k, 2 players)
Hero goes all-in 170k, Patriot34 calls 170k

River: Q♣ (540k, 2 players, 1 all-in)

Przeciwnik 21/14 71 rąk CBet 90%

Tak się zastanawiam czy call bez pozycji był tutaj dobrym zagraniem i czy właściwie rozegrałem tą rękę na flopie i turnie.

3 odpowiedzi
Sh1r4y

Oczywiście, że call bez pozycji z taką reką był błędem, ja zagrałbym tu 3bet do około 40-45k. Po tym callu z AK zakładam, że grałeś dość tight więc przeciwnik prawdopodobnie się na 3bet pf zrzuci co oczywiście nie jest niczym złym.
Tutaj też twoja gra zależy od readów, image twojego i przeciwnika.
Mówie o sytuacji, kiedy zagrałby np 4bet allin.

Nie wiem, czy można tu oceniać rozegranie ręki po flopie bo myślę, że robiąc call pf i to jeszcze out of position zupełnie nie wiesz na czym stoisz. Jeśli gracz jest ogarnięty i scalluje twojego w miare dużego 3beta preflop to można go już na coś obstawiać. Sam raise to on może robić z dużą ilością różnych rąk.

Flop jest oczywiście dla ciebie dobry, ale byłoby lepiej gdybyś to ty był agresorem. Co do jego rozegrania na flopie to pewnie ma tu tego króla, ale przez to, że tylko scallowałeś preflop, myślę w jego range znajduje się na pewno K9, KT, KJ, KQ. Oczywiście może też mieć seta (oczywiście AA pewnie zagrałby podobnie), ale w tej fazie ciężko się będzie uchronić. Ciekawi mnie co miał?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

miał AQ w pikach

darogiovanni

3bet/call pre flop
post flop: jeśli masz reada, że 90% cbetuje, a K pasuje w jego range więc c/r jest dobry tylko zalecałbym więcej, ponieważ jeśli ma K to i tak zapłaci ( czyli to czego oczekujesz;) ), a jeśli minął się z boardem to i na min raise się zrzuci, no i na call wsadzasz stacka na turnie