Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AKo Depositors freeroll

8 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
502 Wyświetlenia
TommyLeeJones
Poker Player

Known Players:
UTG3: 254284 - 42 bb
MP1: 33116 - 6 bb
MP2: 362755 - 60 bb
MP3: 89020 - 15 bb
CO: 103404 - 17 bb
BU: 162226 - 27 bb
SB: 27142 - 5 bb
BB: 205454 - 34 bb

3000/6000 No Limit Hold'em Tournament (8 Handed)
Hand recorder for this hand: PokerStrategy.com SideKick 2.0.10210.1

Preflop: Hero is MP3 with A♠, K♣
5 pays ante, Hero pays ante (820), 2 pays ante, SB posts small blind (3000), BB posts big blind (6000), 2 folds, MP2 calls, Hero calls, 3 folds, BB checks

Flop: (27560 - 4.59 bb) K♠, T♦, 6♦ (3 Players)
BB checks, MP2 bets 18000, Hero folds, BB folds, MP2 gets uncalled back (18000)

Czy dobrze zrobiłem w tej sytuacji foldując top parę z najlepszym kickerem?

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
luke91
PokerStrategist

nie, ogólnie to shove pre flop ;]

Odpowiedz
Cytat

Czemu bez raise pre flop? Albo otwierasz to min raisem i na kazdy re raise odpowiadasz push albo push pre flop, zależy od przeciwników

a na tym flopie nie widze opcji zrzucenia, barelujesz kazda ulice

Odpowiedz
Cytat
TommyLeeJones Autor wątku
TommyLeeJones
Poker Player

Ogólnie rzecz biorąc wystraszyłem się, że ktoś ma seta króli lub parę asów.
Ale w sumie ktoś mając parę asów na ręce by podbijał preflop. A set króli - jest dosyć małe prawdopodobieństwo na to. W sumie jeszcze dochodzą pozostałe sety, jako że nie było podbicia preflop.

Nie raisowałem preflop, bo miałem tylko 15bb stacku, a zbyt wiele razy przejechałem się na AK, po prostu przeceniając wartość tej ręki.

Może to zbyt podstawowe pytanie na ten wątek, ale zastanawia mnie sprawa związana z AKo.
W starciu z 22-QQ mam jedynie ~45 procent szans. Raisując wypłaszam większość par, powiedzmy 22-99 (?). Ale nadal do gry wchodzą TT-AA.
Z innych sensownych kart, mam przewagę 6:4 dla niższych suited connectorów.
Czy więc AKo to naprawdę taka dobra reka preflop?

Odpowiedz
Cytat

Pre flop jest z grupy "najlepszych" rąk startowych.
Para asów lub set króli jest mało prawdopodobny skoro wszyscy limpują- wątpie, że we freerolu ktoś wpadnie na pomysł takiego slow play'owania premium hands. To, że się już kilkukrotnie przejechałeś na AK- trudno, to jest poker. Ważne, aby Twoje zagranie w danym momencie było porawne, a call pre flop i fold post flop już takim nie jest.
Ja bym tutaj grała push pre.
Jeżeli przeciwnicy grają dużo rąk, oglądają dużo flopów to pushować możesz tutaj szerzej niż z normalnymi przeciwnikami. Oczywiście jest to moje zdanie i mój tok myślenia :)

Odpowiedz
Cytat
TommyLeeJones Autor wątku
TommyLeeJones
Poker Player

Rozumiem. W sumie pierwszy raz grałem we freerollu, co prawda udało mi się zając płatne miejsce (1 połowa płatnych), ale widziałem, że popełniłem dużo błędów, a i nie do końca udało mi się zaobserwować, z jakimi kartami wchodzą, rosnące big blindy, ante, niechęć odpadniecia w fazie bubble nie do końca pozwoliło na zobaczenie, jak grają przeciwnicy.
No i te błędy dotyczyły głównie AKs/AKo - QJs/QJo, tak mi się przynajmniej wydaje. No i przy moim końcu turnieju dostałem 3 razy AKs, dwa razy z powodu agresji przeciwników byłem zmuszony sfoldować właśnie z tymi kartami, potem za trzecim razem wpadłem na tilt i wszedłem all in preflop z AKs.

Odpowiedz
Cytat
kingsajz86
PokerStrategist

Masz 15bb, ante jest naprawdę duże i jest open limp przed tobą we FREEROLLU. Z uśmiechem na ustach grasz tutaj all-in z AK i z całą masą gorszych rąk też. AT+ to w ogóle no brainer tutaj, tak samo większość par i lepsze broadwaye. Tu nawet można ze 20-25% rąk pchać.
Co do postflop: jakie asy? jakie sety (może szóstki)? Masz tu mega rękę i pasowanie tego, do tego we freerollu, jest nie do pomyślenia.

Odpowiedz
Cytat
plutonowy
Poker Player

Strach jest chyba najgorszym wrogiem. grasz. :)

Odpowiedz
Cytat