Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AKo 5.5$

9 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
563 Wyświetlenia
CichyGrzmot
Oldschool Grinder

PokerStars - $5+$0.50|1500/3000 Ante 375 NL - Holdem - 7 players
Hand converted by PokerTracker 3

UTG: 43,033.00
UTG+1: 88,993.00
Hero (MP): 458,114.00
CO: 44,558.00
BTN: 115,365.00
SB: 199,868.00
BB: 150,538.00

UTG posts ante 375.00, UTG+1 posts ante 375.00, Hero posts ante 375.00, CO posts ante 375.00, BTN posts ante 375.00, SB posts ante 375.00, BB posts ante 375.00, SB posts SB 1,500.00, BB posts BB 3,000.00

Pre Flop: (7125.00) Hero has K♥ A♣

fold, fold, Hero raises to 7,000.00, fold, BTN raises to 11,650.00, fold, fold, Hero calls 4,650.00

Flop: (30425.00, 2 players) 5♦ 3♠ 8♦
Hero checks, BTN bets 14,555.00, fold

BTN wins 30,425.00

Gracz po 30 rekach wydawal sie regiem. Tight staty i wysoka agresja. Ship pre or as played?

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi

Gracz po 30 rekach wydawal sie regiem. Tight staty i wysoka agresja. Ship pre or as played?

30 rak, zadna probka, wiec gdzie tu mowa o tight statach? ;)

Zakładasz tutaj kiedykolwiek inny plan na rękę niż fit or fold flop?

Odpowiedz
Cytat
CichyGrzmot Autor wątku
CichyGrzmot
Oldschool Grinder

Nie zakladam. Ogolnie, to byl SFT i mialem dosc zdecydowanego chip leada, dlatego zdecydowalem sie na taka linie. Przegrana w tym spocie troche skomplikowalaby mi sytuacje, wiec zdecydowalem, ze zagram to asekuracyjnie i dalej bede gral swoje.

Odpowiedz
Cytat
Wombat
Elite Grinder

Napisane przez CichyGrzmot
Nie zakladam. Ogolnie, to byl SFT i mialem dosc zdecydowanego chip leada, dlatego zdecydowalem sie na taka linie. Przegrana w tym spocie troche skomplikowalaby mi sytuacje, wiec zdecydowalem, ze zagram to asekuracyjnie i dalej bede gral swoje.

Czyli jednak grasz fit or fold ? ^^

Otwierałeś coś na tym stole ?

Generalnie dla mnie jest to easy ~23k/call bez pozycji. Gdybyś był na pozycji i dostał tego 3beta to można by rozważyć tutaj opcje call, ale bez pozycji to zagranie będzie bardzo trudne, bo ciężko będzie Ci floatować bez pozycji i będziesz bardzo często z tego pota po prostu wyblefowywany.

As played bardziej od folda podoba mi się tutaj ship, teoretycznie nie repujesz za wiele, ale callnie Cie tutaj tylko z 88+ (jeśli 3betuje tą rękę pre, zakładam że 55 i 33 raczej nie będzie grał tutaj 3beta) flush drawami i pewnie jakieś A8. Masz na tym flopie na prawdę monstrualne FEQ, a gość Cie nie obstawi tutaj specjalnie light. Opcją na tą fazę jest też jakieś 34k/fold, ale to raczej potrzebujesz większe info niż posiadałeś w chwili wykonywania tego zagrania.

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
rjablo
PokerStrategist

As played bardziej od folda podoba mi się tutaj ship, teoretycznie nie repujesz za wiele, ale callnie Cie tutaj tylko z 88+ (jeśli 3betuje tą rękę pre, zakładam że 55 i 33 raczej nie będzie grał tutaj 3beta) flush drawami i pewnie jakieś A8.

a z 99+ go nie callnie? nie zakłądam, że 3betuje taką rękę, ale już np qq+ spokojnie można w taki range wpisać. po prostu po tym becie agresora nie ma co już głowy pod topór kłaść, cichy miał dużo blindów i mógł poczekać na inny raz, jak coś złapie.

Odpowiedz
Cytat
Wombat
Elite Grinder

rjabo: Matma, matma - equilab i jedziemy, wstaw jego range, jak czesto folduje jak czesto callnie tutaj naszego pusha i sprawdź to wszystko.

Na jaki range 3betu go tutaj obstawiasz zatem ?

Odpowiedz
Cytat
rjablo
PokerStrategist

a nawet mógł mieć kk albo aa i cichego bije, no to po co ma się w śliską akcję pakować?

Odpowiedz
Cytat
Wombat
Elite Grinder

Nie no stary, jeśli chcesz dyskutować to daj jakiś rozsądny argument, patrząc na to co piszesz niestety otwieranie first in tutaj AK jest "śliskie", bo przecież przeciwnicy mogą mieć tutaj KK i AA.

Wklepałeś w ogóle jego range do equilaba na tym flopie i policzyłeś equity + to co wywalimy reraisem na tym flopie ? Na prawdę szczerze polecam, dla rozwoju.

Odpowiedz
Cytat
CichyGrzmot Autor wątku
CichyGrzmot
Oldschool Grinder

Przeciwnik 3betowal pierwszy raz na tym stole, poza tym mial chyba jednego (moze 2) open raise'a . Nie pamietam juz niestety jak czesto ja tam otwieralem, ale raczej nie bylo to wiecej niz 20%. Teraz mysle, ze wsuwa pre mogla tam byc najlepsza. Wtedy jednak zalozylem, ze on tam ma monstera. Moze pomogl mi w tym jakis timing tell, moze akcja w wczesniejszych rozdaniach, tego juz nie pamietam.

Plan na rozdanie zakladal wlasnie gre fit or fold post flop. Nie moglem IMO zagrac inaczej z wczesniejszym zalozeniem, ze przeciwnik ma monstera. Jesli bym tego nie zalozyl, to oczywiscie daze do tego, zeby sie zestackowac pre.

Odpowiedz
Cytat