Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AK 8/16k a.2k 11$+ mFTSOP [rush]

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
168 Wyświetlenia
rincewind44
Oldschool Grinder

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $16,000(BB) Replayer
SB ($1133,337)
BB ($1077,176)
UTG ($1141,995)
UTG+1 ($1290,510)
UTG+2 ($648,757)
Hero ($2336,777)
MP2 ($616,855)
CO ($1168,271)
BTN ($1629,394)

Dealt to Hero K♠ A♣

fold, fold, fold, Hero raises to $37,544, fold, fold, BTN raises to $94,500, fold, fold, Hero ???

Obaj jesteśmy mega deep, efektywne stacki ok.100bb. W grze pozostało 60osób. Turniej rush, na gościa nie miałem żadnych stat gdyż HUD mi trochę nawalał podczas tego turnieju, jednak historię rozdań mieliśmy bogatą... Ostatnie 3 poty z nimi wygrałem bez sd, wcześniej też light 3betował mnie, jak i ja jego...W stacku spokojnie mam miejsce na 4bet/fold..I tu mam takie pytanie, na jego 5beta z jakim zakresem shovujemy ,KK+?AK zupełnie tu nie pasuje gdyż on tam w najgorszym przypadku ma QQ ale to i nas nie satysfakcjonuje ...Jak rozgrywamy tą rękę i jaki sizing będzie ok na 4beta ?

4 odpowiedzi
Olorion
BlackMember

ma takich stackach mozemy albo flatnac oop, albo 4betowac do jakis 255k i scallowac shovaski villaina

osobiscie gralbym 4b/c, bo mamy monstera, on moze byc light z buttona i nie lubie grac AKo oop pod praktycznie fit or folda

coorchuck
Oldschool Grinder

nie sądzisz że 4b/c na 100bb eff to lekki overplay..? mamy bardzo fajny stack wprawdzie może założyć że go light 4betujemy i shovnąć luźniej... ale myślę że nie będzie szalał na 100bb... może AQs TT jak się zleveluje... ale myślę że JJ+ AK

Olorion
BlackMember

Napisane przez coorchuck
nie sądzisz że 4b/c na 100bb eff to lekki overplay..? mamy bardzo fajny stack wprawdzie może założyć że go light 4betujemy i shovnąć luźniej... ale myślę że nie będzie szalał na 100bb... może AQs TT jak się zleveluje... ale myślę że JJ+ AK

Napisane przez rincewind44
Ostatnie 3 poty z nimi wygrałem bez sd, wcześniej też light 3betował mnie, jak i ja jego...W stacku spokojnie mam miejsce na 4bet/fold..I tu mam takie pytanie, na jego 5beta z jakim zakresem shovujemy ,KK+?AK zupełnie tu nie pasuje gdyż on tam w najgorszym przypadku ma QQ ale to i nas nie satysfakcjonuje ...Jak rozgrywamy tą rękę i jaki sizing będzie ok na 4beta ?

Nawet jesli bedzie to JJ+, AK to musisz pamietac, ze w puli juz sa zetony ktore mozemy przejac w latwy sposob. Jesli scallujemy ciezko bedzie nam wyciagnac jakeis value jak juz trafimy asa albo krola

TimotheeS
Elite Grinder

Hm...
biorąc pod uwagę system wypłat na FTP trzeba walczyć o zwycięstwo. :)
A że jest jeszcze 60 osób, to właśnie imo w takim spocie można starać się przytulić sporo chipsów.
Dlatego ja bym tutaj też wolał od flat oop zagrać 4bet do ~235k.
Jeżeli on zagra tu jakieś 650k to on już raczej nie folduje i raczej ma mocno.
Jeżeli wrzuci stacka, to raczej snap calluje, bo nie sądzę by robił tu insta 5bet push 4 value, a raczej po to, by wygrać spot bez sd.
Pozdro!