Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AJ c,b,xc

13 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
1,988 Wyświetlenia

.

Odpowiedz
Cytat
12 odpowiedzi
Durwal

3b/fold na SB mi się bardziej podoba, flat lepszy na BB.
Co do reszty, to nie rozumiem Twojej linii. Co chcesz repować tym leadem i od czego chcesz dostać foldy?
Dlaczego x/c turn? Jedyne co możesz bić to 97 i 57, ale to i tak nie daje Ci equity na cały jego valuerange, a jakie masz podstawy żeby sądzić że tak pasywny gracz tu bluffuje z air?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

.

Odpowiedz
Cytat
Durwal

20/3 po stu rękach.

Poza tym ja zawsze wychodzę z założenia, że jeżeli nie mam informacji o przeciwniku, że ma tendencje do blefowania to mu ich nie przypisuje.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

każdy ma swoje zasady :f_drink: to dobrze że się ich trzymasz.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

.

Odpowiedz
Cytat
Jose696969

Jak dla mnie call PF, potem jesteś bez pozycji przeciwko dwóm graczom, więc albo check/call na flopie, później, jeśli nic nie trafiasz to check/fold, ewentualnie 1/2-2/3 puli na flop, jeśli goście zrzucą, to wygrałeś, jeśli któryś da call, to patrz wyżej, jeśli będzie 3bet to zrzucasz. Chociaż to jest moim zdaniem gorsze zagranie, był na BB, więc może mieć spory zakres, z 10 BB które ma w stacku 2 oddał do puli, która ma ponad 6 BB. Plus drugi gracz, więc masz jednak spore szanse, że dostaniesz call. Także w zasadzie nie powinien tego zrzucać. Skoro już na flopie dał call, to na turn albo stawiasz go na all-in, może spasuje, albo jeśli zaczekałeś, on wsuwa, praktycznie musisz go sprawdzić.
Przy Twoim stacku nie wiem, czy takie ryzyko było opłacalne.

Odpowiedz
Cytat
18071987

ak dla mnie call PF

Masz na BB Shorta. Wiec opcja call PF odpada
+ Jestes ahead na MP+1 range z AJo. On tam ma A9s+, ATo+, 22+, KJo+, KTs+, QTs+

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

.

Odpowiedz
Cytat
Jose696969

No skoro przy okazji Twojego rozdania nie można podyskutować, to nie wiem po co wrzucasz to na publicznym forum...

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

.

Odpowiedz
Cytat
Durwal

Tak jak napisałem, wolę to 3betować pre, żeby nie znaleźć się w takim spocie OOP.
As played, każda opcja jest tutaj kiepska, bo na SB masz tak wąski callingrange, że ten board nigdy w Ciebie nie wpada. Leadem i x/raisem niczego nie repujesz, grając x/f często wyrzucasz najlepszą rękę, a x/c jesteś raczej face up i od ogarniętego gościa często dostaniesz drugiego barrela.
W zależności od jego agresji postflop gram x/c albo x/f.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

.

Odpowiedz
Cytat