Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AA 200/100 ante 20 1$

7 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
404 Wyświetlenia

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $200(BB) Replayer
SB ($5,397)
BB ($4,831)
UTG ($2,079)
UTG+1 ($9,911)
Hero ($11,091)
MP1 ($10,063)
MP2 ($6,415)
CO ($1,917)
BTN ($7,717)

Dealt to Hero A♠ A♦

fold, fold, Hero raises to $500, fold, MP2 calls $500, fold, fold, fold, BB calls $300

FLOP ($1,780) K♠ 8♣ 9♦

BB checks, Hero bets $1,125, MP2 calls $1,125, BB folds

TURN ($4,030) K♠ 8♣ 9♦ 7♠

Hero bets $2,425, MP2 calls $2,425

RIVER ($8,880) K♠ 8♣ 9♦ 7♠ J♦

Hero bets $7,021 (AI), MP2 calls $2,345 (AI)

Villan

vpip 27
pfr 8
call open 15%
af 0.6
hands 38

Czy na takim Turnie jest sens overbetować i postawić ziomka na all-inie ?

6 odpowiedzi
hazelasty
PokerStrategist

Siema, wg mnie wp do turna. Na river zagralbym c/f prawdopodobnie, gdyz board rozwinal sie super dla niego, gdyz turn i river mega poprawily range villiana + betujac river sam sie valuetownujesz, gdyz jest malo gorszych rak, ktore calluja, oprocz KQ. Check jest o tyle dobra opcja, ze villian o af 0,6 raczej bedzie z toba szczery i nie bedzie cie blefowal w tym spocie :).
pzdr

olczykandre
PokerStrategist

fold 2k do puli 9?

hazelasty
PokerStrategist

Napisane przez olczykandre
fold 2k do puli 9?

powiedz mi, co villian o af 0,6 wrzuci gorszego na riv?

Napisane przez hazelasty

Napisane przez olczykandre
fold 2k do puli 9?

powiedz mi, co villian o af 0,6 wrzuci gorszego na riv?

Np wlasnie to KQ, co by nie wrzucil to chyba trzeba sprawdzic taki bet:> :P

TimotheeS
Elite Grinder

Jak dla mnie V o takim AF może tam mieć AK, KQ, czasem KJ, nie sądzę by miał często seta, choć to ofc też możliwe, Tx za dużo tutaj u miego nie widzę, choć jakieś KT jest możliwe.Ale nie levelujmy zbytnio w turnieju za 1$.
Imo jeżeli on ma AK, KQ, to na riv zagra ch/b, z setem czesto by wrzuca na turnie, dlatego - zważywszy na to, że gorsze ręce zagrają tu ch/b to ja tu gram często tak samo jak V żeby nie tracić value od gorszych rąk, bo z takimi oddsami nie wyobrażam sobie c/f river w mtt za 1$....

Pre flop- On tu może dać call z 55+ jak i AK-AJ KQ-KJ, QJ, 10Js Prz KK zapewne by 3betował.
Cbet jak najbardziej okej. Jego call mówi tu bardziej o jakimś 10 J lub 99-TT badz K, ale z jakimś waletem bądż damą. Mógł trafić parke osemek i jako kicker A ,ale to jeśli miałeś na niego reada ze jest fishem. QJ też wyjaśnia jego call. Niższe pary raczej nie wchodzą w rachubę.
Następnie dochodzi 9 pik, która może uzupełnić mu tu gut shota do streeta, bądz stworzyć runner runner draw do flusha - np. QJ of spades. Kolejny bet na turnie, jest moim zdaniem w porządku, ponieważ określi nam jego zakres. Po jego sprawdzeniu, trzeba wyrzucic z jego zakresu takie rece jak A8, QJ off. Na river spada J, który nie uzupełnia mu tu ewentualnego drawa do flusha, jednak może trafić drugą parę trzymając np. KJ. Skłaniałbym się tu do gry check/call, jednak wątpie aby on po naszym check zagrał value