Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Aa 10€+R

8 Posty
3 Użytkownicy
1 Reakcje
278 Wyświetlenia
zydorczyk

Party, $8.80 Buy-in (150/300 blinds, 30 ante) No Limit Hold'em Tournament, 9 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

MP2: 12,388 (41.3 bb)
MP3: 19,013 (63.4 bb)
UTG+2: 10,258 (34.2 bb)
BB: 9,257 (30.9 bb)
CO: 7,435 (24.8 bb)
SB: 8,780 (29.3 bb)
UTG+1: 9,173 (30.6 bb)
BTN: 6,080 (20.3 bb)
Hero (MP1): 12,555 (41.9 bb)

Preflop: Hero is MP1 with A A
UTG+1 calls 300, UTG+2 folds, Hero raises to 900, MP2 folds, MP3 calls 900, 5 folds

Flop: (2,820) 6 2 9 (2 players)
Hero bets 1,410, MP3 raises to 3,300, Hero raises to 6,360, MP3 raises to 18,083 and is all-in, Hero calls 5,265 and is all-in

Turn: (26,070) K (2 players, 2 are all-in)
River: (26,070) 3 (2 players, 2 are all-in)

Statystyki Vilaina: 30/5, Raise CB vs. PFR 16(43) (1k.H) ogolnie taki dosc rozsadny gracz. Mamy 42 BB stacku wiec 3bet-flop praktycznie nas wiaze z pula, dlatego zastanawiam sie czy nie lepsze byloby na flopie grac b/f albo b/c z mysla o c/f na turn. Przy stacku efektywnym, 50-85 BB gralbym tu pewnie b/c flop i c/f na turn. Z kolei powyzej 85 BB efektywnego stacku widze tu b/r flop y po jego pushu raczej fold....
Ogolnie bardzo mi sie nie podoba ten jego raise na tak suchym flopie i dlatego sadze, ze najlepszy byby tu jednak c/f, ze wzgledu na plytki stack...

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi

cbet/f ? you serious?

ja najbardziej lubie b/c flop i x/shove wiekoszosc T, ciezko mi sobie wyobrazic x/f na T chyba, ze ziomek jest naprawde ultra pasywny a nagle gra jak maniac ale ciezko uciec mi z tej puli

ten twoj 3bet na flopie jest slaby, zobacz jak sie komitujesz, widac to golym okiem, jezeli chcesz zalatwiac sprawe na flopie graj po prostu 3bet shove

ale wg mnie najbardziej profitowa opcja to b/c Flop i calldawn do konca ev x/ship na T

jestes w tym spocie na maxa results oriented, nie wiem co pokazal ale pewnie seta, grajac cbet/fold w tego typu spocie z AA bylbys mega exploaitable

pzdr

Odpowiedz
Cytat
zydorczyk Autor wątku
zydorczyk

ze ten 3bet to byla porazka to sobie zdaje sprawe, rzeczywiscie shove bylby zdecydowanie lepszy. A co do tego co piszesz o B/f, to nie do konca sie zgadzam. Koniec koncow mamy tu tylko overpair, mamy wizerunek mega thigt na tym stole i sadze ze on te overpary w moim rangu swobodnie zaklada. Dlatego uwazam ze ten jego raise, smierdzi setem na odleglosc i nie wykluczam tutaj zrzucenia tutaj tych asow, ale podkreslam - przede wszystkim ze wzgledu na stack, ktory i jest za maly na 3bet, i niezbyt adekwatny do callowania.
I nie sadze ze jest to result orinted - widze tu, ze raczej na pewno jestem z tylu, a usilne trzymanie sie reki (bo to przeciez AAsy!!!) nie uwazam za rozsadne. Z czym moze tak grac? oczywiscie sety, moze jakies over pary, choc nie sadze, zwazywszy na moj wizerunek na stole i jego pasywnosc... Innymi slowy raczej na pewno jestem w plecy i nie berdzo mnie stac na to by sobie to udowadniac 3-etowaniem czy callowaniem...

Odpowiedz
Cytat
Wombat

Siema

Lubie posty Durexa, sporo wnoszą do spotów ^^

Najważniejsze w tym spocie jest to, że grasz z fishą. Fisha, która reraisując flopa daje Ci info, że ma silnie, jednak nieczęsto będą tak grały for bluff moim zdaniem, szczególnie typek, który ma takie pfr. Gram mu tutaj shipa flop, imo grając ship wyciągniemy tam value od więcej 9x, grając takiego reraise dostaniemy czasem call od czegoś, z czym nie callnie shipa, ale moim zdaniem tego będzie niewiele, a często foldnie turn. Jeśli mamy wyciągać vallue z bottom stackoff range to grałbym to właśnie przez shipa 3beta.

cbet/c i check/c na kolejnych stritach jest close, ale moim zdaniem na takiego gościa z taką akcją na flopie najwięcej value znajdziemy tutaj właśnie na flopie, damy mu sporo spazów i nie odpuści za często drawów, a na boardzie 9xx spadnie masa overkart, których nie bedzie barrelował i nie mając tutaj pozycji stracimy sporo value.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
zydorczyk Autor wątku
zydorczyk

Wombat, jaki dajesz mu range przy jego linii zakladajac ze jest pasywny, a ja mam tam wizerunek thigt podbijam z MP1. Ja tu widze 22,66,99, TT, co daje nam:
polska.pokerstrategy.com
Stół: 9d6h2s
Equity Wygrana Podział
MP2 58.67% 58.67% 0.00% { TT-99, 66, 22 }
MP3 41.33% 41.33% 0.00% { AA }

Moze go przeceniam, ale ja tam nie widze zadnych 9x

Odpowiedz
Cytat
zydorczyk Autor wątku
zydorczyk

Nie dala mi spac ta reka.... :) Mysle ze shove na flop bylby tutaj easy, gdyby na stole pojawilo sie jakies K, Q, a nawet J. Ale gdy top karta na stole to 9 to naprawde mozna liczyc, ze to "cos mocnego" co on nam sugeruje tym raisem to top pair?? W mojej ocenie nie. Wykluczam tez tutaj jakies 78 bo ten gosc by je po prostu callowal.

Durex:
ale wg mnie najbardziej profitowa opcja to b/c Flop i calldawn do konca ev x/ship na T

I uwazasz ze jezeli na T spada ten K, to on tu bedzie gral bet z 9x??

Odpowiedz
Cytat

siema

wombat slusznie zauwazyl , ze moze byc sporo scary card dla niego na T i najwieksze value bedzie prawdopodobnie w 3bet shipie na flopie

Napisane przez zydorczyk

Durex:

I uwazasz ze jezeli na T spada ten K, to on tu bedzie gral bet z 9x??

to jak on sie zachowa na T to wg mnie zagadka, tak samo jak to, ze karta na T ma dla niego jakieś znaczenie jeśli chodzi o jego donkową linię którą sobię ubzdurał w donkowej głowie
chce natomiast trzymac w rozdaniu jak najszerszy range V, board jest ultra dry, nie boje się w zasadzie zadnej karty na T, imo raisujac taki board range std fisha jest bardzo air heavy i na tryliard procent nie ogranicza się on tutaj do setów i do samego top value rangu, jeśli więc trafiłeś na tę część z jego rangu która jest blefem/air to własnie bet/callujac F i x/c T dostaniesz najwieksze value, tak mi sie wydaje

Napisane przez zydorczyk

Statystyki Vilaina: 30/5, Raise CB vs. PFR 16(43) (1k.H) ogolnie taki dosc rozsadny gracz.

nigga please, rozsadny? poza tym majac na niego 1k h powinienes podac w tym spocie tez inne staty jezeli tak rozkladamy go tu na czesci pierwsze
nie czaje jednego, jak mozna charkteryzywac gracza 30/5 jako gracz rozsadny (rozumiem, ze miales na mysli, ze jego gra post flop nie jest zbyt szalona ?( ) jesli taki gracz na 101% jest zwyklym fishem

pzdr

Odpowiedz
Cytat
zydorczyk Autor wątku
zydorczyk

rzeczywsicie slowo rozsadny bylo wybitnie nie na miejscu, ale trafnie je rozszyfrowales - chodzi mi o to ze jest to bardzo pasywny fish i jezeli gra agresywnie to ma ku temu podstawy (moze wlasciwsze byloby tu okreslenie bardzo czytelny)

Odpowiedz
Cytat