Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Aa 10/20

9 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
753 Wyświetlenia

No Limit Holdem Tournament
$4.00+$0.40
9 players
Converted at weaktight.com

Stacks:
UTG Hero (1470)
UTG+1 tiff1987 (1880)
MP1 fdeguzman (3060)
MP2 Tim082 (1900)
MP3 Reyno8808 (1550)
CO buigie@np (1580)
BTN aastuaa (2140)
SB Ezki1 (1470)
BB Onmoa (1410)

Blinds: 10/20

Pre-flop: (30, 9 players) Hero is UTG
Hero raises to 70, tiff1987 calls 70, 1 fold, Tim082 calls 70, 2 folds, aastuaa calls 70, 2 folds

Flop: (310, 4 players)
Hero bets 260, tiff1987 raises to 660, Tim082 calls 660, 1 fold, Hero ???,

8 odpowiedzi
bMh
bMh
Oldschool Grinder
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Skoro już komentujesz moją rękę to prosiłbym Cię abyś powiedział dlaczego tak, a nie inaczej, bo samo call mi nic nie daje ;)
Pzdr

bMh
bMh
Oldschool Grinder

Co mogl trafic Twoj przeciwnik? Gdyby to bylo KK to mialbys juz raczej all na preflopie. Mysle ze trafil tutaj KX i ucieszyl sie z dwoch par. Byc moze mial tez flush draw. Ale masz AA i warto dac call.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Co mógł trafić ? Tripsa ze swoim A4s/34s/45s/46s co jest dosyć popularne przy tych blindach i niestety się to sprawdziło, więc jestem ciekaw czy jest możliwość spasowania tego, zwłaszcza, że mamy 2 przeciwników w puli.

Wszystko zalezy na co stawiamy przeciwniika w turnieju z niskim wpisowym. Gra tam bardzo wiele fiszy, wiec 2 pary na flopie spokojnie tak mogl rozegrac. ja mysle ze raczej easy calla bym zagral, choc gdyby to byl jakis bardziej prestizowy turniej powaznie rozwalalbym fold.

Patrzac z poprawnego punktu widzenia, fold byl rozwiazaniem bardzo dobrym, mimo, iż uważam że mogłeś dominować.

Pozdrawiam

hellYeahEnT
Elite Grinder

Ja bym tam piedzielnal all in - bo w turnieju gra sie o zwycieztwo. Ja bym sie nie zastanawial ;)

mbozi
Oldschool Grinder

Jak na tyle osób przy stole, wielkość blindow i "wagę turnieju" - na mój gust zdecydowanie za mały bet preflop - teraz zaraz sie wywrócimy, a ze prawdopodobnie podczepi sie pól stołu z czymkolwiek, to niestety było do przewidzenia.

mrozny
PokerStrategist

AdamSz napisał
Wszystko zalezy na co stawiamy przeciwniika w turnieju z niskim wpisowym. Gra tam bardzo wiele fiszy, wiec 2 pary na flopie spokojnie tak mogl rozegrac. ja mysle ze raczej easy calla bym zagral, choc gdyby to byl jakis bardziej prestizowy turniej powaznie rozwalalbym fold.

Patrzac z poprawnego punktu widzenia, fold byl rozwiazaniem bardzo dobrym, mimo, iż uważam że mogłeś dominować.

Pozdrawiam

a czy nie lepiej zagrac allin zamiast calla? przy callu i tak juz jestesmy potcommited a na poczatku turnieju nie zanosi sie zeby do rivera wszyscy dali check..

wydaje mi sie ze tu jest decyzja miedzy push albo fold, ja wybralbym pewnie push