Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] A5o BB

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
341 Wyświetlenia

Dealt to Lazzu [ 5s Ah ]
stepstones folds
Yves_AAS folds
stepmaex folds
Claudy_888 folds
sackris58 folds
paltus111 folds
marcosis888 folds
ImBlud raises [600]
Lazzu raises [1,900]
o0eklipz0o folds
ImBlud calls [1,400]
** Dealing Flop ** [ Jd, 3h, Kc ]
Lazzu is all-In [2,670]
ImBlud calls [2,670]
** Dealing Turn ** [ As ]
** Dealing River ** [ Ts ]
Lazzu shows [ 5s, Ah ]a pair of Aces.
ImBlud shows [ Td, 9c ]a pair of Tens.
Lazzu wins 9,540 chips from the main pot with a pair of Aces

Gościu kradnie blindy z BU , pytanie czy all in na flopie miało jakiś sens ? Czy fold wchodził tutaj w gre ?

4 odpowiedzi

O jejku jaki donk :) hehe. Ja bym pewnie spasowal preflop. A5 to slaba reka, szczegolnie na resteal. Push na flopie slaby, bo POWINNA sprwdzac Cie tylko lepsza reka. Czyli ryzykujesz wiecej niz mozesz wygrac, a przy callu nie masz szans. Jak sie okazuje szanse miales. Ale to ewenement na skale swiatowa. :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Fakt fisz ze mnie nie miłosierny, ale dałem już gosciowi z 2-3 razy ukraść bb, byłem pewien że robi steal z any2 dlatego zdecydowałem sie na resteal. Niestety call i flop średnio na jeża. Zostało mi wtedy niewiem napewno sporo mniej niż w puli dlatego zdecydowalem sie na ollla. Tam juz nie chodzi o wynik bo raczej fart liczylem ze spasuje. Czyli na przyszlość nie restelować z taką reką to raz, a dwa jezeli juz zrobilem tak jak zrobilem - to co bylo lepsze ? push all in / bet przeciwnika i fold ? oba zagrania wydaja mi sie słabe : D

To już wtedy zagrałbym push preflop... choc to nie do końca jest dobre zagranie. Po prostu fold i gramy dalej :)

Moze i nie w kazdym przypadku jest to dobre zagranie, ale wydaje mi sie, ze jesli przeciwnik ewidentnie kradnie nam blindy z bardzo szerokim zakresem rak, to chyba push preflop w tej sytuacji moze byc oplacalny. Jesli sie myle to prosze mnie poprawic :)