Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

88 5,5$

17 Posty
7 Użytkownicy
1 Reakcje
1,683 Wyświetlenia
wikput
Oldschool Grinder

PokerStars - $5+$0.50|1250/2500 Ante 250 NL - Holdem - 8 players
Hand converted by PokerTracker 4

UTG+1: 74,011 (VPIP: 13.50, PFR: 9.32, 3Bet Preflop: 4.23, Hands: 165)
Hero (MP): 105,892
MP+1: 59,293 (VPIP: 18.80, PFR: 10.26, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 117)
CO: 10,270 (VPIP: 14.47, PFR: 11.56, 3Bet Preflop: 6.41, Hands: 230)
BTN: 67,704 (VPIP: 22.77, PFR: 19.19, 3Bet Preflop: 11.93, Hands: 306)
SB: 154,920 (VPIP: 14.57, PFR: 8.44, 3Bet Preflop: 4.05, Hands: 401)
BB: 47,262 (VPIP: 19.68, PFR: 14.97, 3Bet Preflop: 4.79, Hands: 382)
UTG: 22,349 (VPIP: 18.49, PFR: 17.12, 3Bet Preflop: 7.81, Hands: 149)

8 players post ante of 250, SB posts SB 1,250, BB posts BB 2,500

Pre Flop: (pot: 5,750) Hero has 8♥ 8♦

fold, fold, Hero raises to 5,000, fold, fold, fold, SB raises to 13,500, fold, Hero calls 8,500

Flop: (31,500, 2 players) 4♦ 5♠ 2♣
SB bets 13,860, Hero calls 13,860

Turn: (59,220, 2 players) 6♥
SB checks, Hero checks

River: (59,220, 2 players) 2♥
SB bets 26,056, fold

Hero mucks 8♥ 8♦ (Two Pair, Eights and Twos)
SB wins 59,220

Przeciwnik to wygrywajacy reg (w 2009r wygrał SWU - nick Kent351 ). Po flopie i zresztą przed wygląda pasywnie. Na stole byłem w miare aktywny i mimo jego wąskiego 3betu mysle ze mogę pokusić się o call. Na flopie oczywiście calluje, na turnie checkam bo:

1)Nie wiem czy sciągne tu jakies value od AK, AQ i raz na kwartał A2s,A4s,A5s 77
2) On moze być tu na x/r z JJ+(moze miec taki range na checku tutaj?) gdy oceni mnie na to ze moge go floatowac z A
3) Może być tu na x/r z Ax handami i bede miał tu trudnego calla biorac pod uwage range preflop

Check oczywiście kosztem spadajacych overcards na river , scappowania swojego rangu i bycia face up (wygladam tu na AQ, 77-TT)

Na riverze spada blank (oprocz mało prawdopodobnego A2 nic się nie uzupełnia) i on betuje. To jest chyba fold? Czy on może tak grac TT+ range? Czy wobec mojego face up rangu, który często by to callowal on moze miec jakies bluffy? Czy jest sens aby zamienial swoje AQ, AK w bluff? Jak to gracie?

Odpowiedz
Cytat
16 odpowiedzi
naturehol
PokerStrategist

hmmm daję kropę :D chyba good fold bo pewnie nie ma dużo w tym swoim niewielkim 3becie

Odpowiedz
Cytat
ahir2013
Oldschool Grinder

Moze to byc zbieg okolicznosci ale bylem z tym graczem w identycznym spocie i callnalem ja mialem 99 i a on KK wiec wyglada na to ze on tak rozgrywa top.

Odpowiedz
Cytat
Durwal
Oldschool Grinder

Hej,

myślę, że spoko zagrane.
Alternatywą jest oczywiście bet turn for free showdown, dość niskim sizingiem. Niby nie ściągniesz value, ale chronisz rękę i dajesz sobie szansę zrealizować showdown value po swojej cenie. Wydaje mi się, że rzadko tu jednak zobaczysz x/r, bo wielu graczy będzie po prostu 2nd barrelować taki turn ze swoim topem. Jeśli dostaniesz ten x/r to masz po prostu fold.
As played, fold z gatunku bardzo dobrych.

Odpowiedz
Cytat
18071987
Oldschool Grinder

Napisane przez Durwal
Hej,

myślę, że spoko zagrane.
Alternatywą jest oczywiście bet turn for free showdown, dość niskim sizingiem. Niby nie ściągniesz value, ale chronisz rękę i dajesz sobie szansę zrealizować showdown value po swojej cenie. Wydaje mi się, że rzadko tu jednak zobaczysz x/r, bo wielu graczy będzie po prostu 2nd barrelować taki turn ze swoim topem. Jeśli dostaniesz ten x/r to masz po prostu fold.
As played, fold z gatunku bardzo dobrych.

Durwal nie wydaje Cie sie ze jestesmy sbyt shallow na zagranie calla z 88 co innego z TT-JJ lecz 88 imo sa fold Preflop 40BB. Tym bardziej SM wydaje sie nitowaty wiec racej blefow nie bedzie mial w tym spocie oraz jak tutaj gra range: TT+, AQs+, AKo+ to nie widze tutaj opcji innej jak fold preflop. Jakby byl maniak to bylbym sklonny zarac 4bet ALL-IN gdyz na maniak range jest szerszy.

Nie wydaje CI sie ze fold jest najlepszy?

Odpowiedz
Cytat
wikput Autor wątku
wikput
Oldschool Grinder

Moim zdaniem. Gość po flopie był raczej pasywny - jego agresja przejawiała się tylko i wyłącznie na flopie. Gdyby przejawiał jakieś sklonnosci do luznego barellowania, nie zastanawiam sie nad allem nawet sekundy- fold. Jeśli przeciwnik gra czytelnie, a ja mam pewność zrealizowania swojego equity to foldowanie 88 dla mnie to zbrodnia. Pot oddsy mam tu 26%, a equity na Twoj (moim zdaniem bardzo słuszny ) range 33%.

Odpowiedz
Cytat
stekubuk
Oldschool Grinder

Wincyj info?
Ty grasz z tym przeciwnikiem i wiesz najwięcej o sytuacji na stole.
Czy gość coś 3betował? Był aktywny? Co pokazywał na showdownach. To że 6 lat temu wygrał majorsa gówno znaczy :f_drink:

Nie znam waszej dynamiki, ale wydajesz mi się pasywno/nitowaty po tym rozdaniu, a ilość jego missniętych kombo jest IMO spora więc ja traktuje tutaj te 88 jak bluufkacz i happy calluje na gościa, który 6 lat temu wygrał SWU.

Odpowiedz
Cytat
Durwal
Oldschool Grinder

@ 18071987 Jeśli nie czujesz, że możesz dobrze rozegrać tę rękę po flopie, to fold pre będzie ok. Ale tak jak powiedział wikput - miał info o przeciwniku i mógł stworzyć plan na optymalne rozegranie. 40bb to imo minimalny stack, gdzie jest jeszcze miejsce na grę. Poniżej tego bym rozważał 4bet or fold.

@stekubuk
właśnie na randoma/ fisha to jest spoko bluffcatch. Ale hero ma na gościa 401 rąk i już coś o nim na tej podstawie wie. Z jednej strony to jest dziwna linia na value, ale jeszcze dziwiniejsza na bluff. Jeśli facet jest pasywny, to będzie tam na tyle rzadko bluffował, że fold jest dobry. Chyba, że ma jakąś wielką agresję na river.
Ja jednak na takiego passiva wybrałbym pewnie bet turn.

Odpowiedz
Cytat
wikput Autor wątku
wikput
Oldschool Grinder

Witam. Stekubuk,ale o on ma niby zamienia w bluff? Nie ma potzreby zeby to robil z AQ, AK - a szxzegolnie taki gosc. Wymień mi proszę te missniete KOMBO.

Odpowiedz
Cytat
stekubuk
Oldschool Grinder

ATo+ KTs+ QTs+ JTs+ T9s+ 89s+ - nie wiem jaki ma coldcall na SB, ale wystarczy, że 3betuje 1/3 tego.

Do tego średnie showdown value A4-A5s 77 + random spazzy.

Nie znam tendencji przeciwnika, bo nie podano żadnych stat ani nicka.

W sumie to wjazd mi się podoba na river.

Odpowiedz
Cytat
wikput Autor wątku
wikput
Oldschool Grinder

Moim zdaniem. Masz i nick i jego statsy pre. Ten range jest słaby imo i nie ma żadnej korespondencji do przeciwnika (poprostu wypisałeś sobie jakieś ręce z kosmosu). Ale jeśli raz na milion tak zagrał to:
- 90% fieldu nigdy nie będzie takiego rangu ATo+ KTs+ QTs+ JTs+ T9s+ 89s+ grała jako bluff taką linią
- A4-A5s 77 + po moim checku na turnie nie widzi tu value i dodatkowo nie chce się valueownować wiec gra tu zazwyczaj check ( to nie ten typ gracza co sciaga value z A high)
- random spazzów już tu nie dodawaj , bo w pkt 1 zawarłes ich już trylion

Nie wiem co reprezentuje tym wjazdem (44,55,66,22,78s) -14 combo - zdecydowanie za wąsko i na pewno wszytko to betuje na turnie, a dodatkowo wszystkie Ahigh mogę tak bez sensu zagrać - wjazd to spazz

Odpowiedz
Cytat
stekubuk
Oldschool Grinder

A3s, fulle, 87.
Ale mi bardziej chodzi o to, że on sam gówno repuje więc nie może callować, a im bardziej tight mu dajesz range tym lepiej, ale to tylko moje zdanie.

Czyli rozumiem, że pre grasz pod seta i koniec zabawy. To nie wiem po co callujesz flopa, bo prawie nigdy nie zobaczysz tam jednej beczki, a z tego co zrozumiałem to na overcardsach typu J+ tym bardziej nie callujesz, tak?

Edit: VPIP/pfr i 3bet to może pokazać jakiś ogólny zarys, chodziło mi o dokładniejsze statystyki.

"Wogle" możesz mi napisać co to za turniej dokładnie, bo nie jestem pewien.

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad
PokerStrategist

co do preflopa to ja folduje z tymi 88, mozna grać pod seta i w sumie to tyle

koleś strasznie szczery jak on ma call open 12na SB to bedzie sukces , a 3-4 % max 3-beta mu daję i to częściej top zagra ta linia po flopie

w sumie podoba mi się donk turn ,ale nie na takim boardzie , bo to zajeżdża w jego oczach ace high tani showdown na nas i on nadal może nam te TT-JJ callować po niskiej cenie i mamy lipton na river , 99 AQ zrzuci reszta gra dalej ale może się myle

as played river well played :f_drink: fold is solid

Odpowiedz
Cytat
wikput Autor wątku
wikput
Oldschool Grinder

Moim zdanie. A3s, 78o na tych pozycjach - niestety nie zgadzam się.
Calluje bo gość jest pasywny po flopie - napisałem to w 1 poście- i wiem ze z 88 zrealizuje swoje equity , wiec nie gram po seta. Plan jest taki, że na dobrych boardach calluje 1 beczke, a na bardzo dobrych 2 (linia z pogranicza hero callowania) . Ten board btw był bardzo dobry - gdyby uderzał turn to pewnie bym to callowal ( i tutaj mam Twojego blufkacza)- bo widzę tu gorsze ręce , które tak grają (AJs+, AQo+). W przypadku, gdy gra taką linią , ja tu blufow nie widzę ( co juz uzasadniałem).

To jest turniej za 5,5 z 19.00 z PS.Dzięki za udział w dyskusji:)

Odpowiedz
Cytat
stekubuk
Oldschool Grinder

Dlaczego uważasz, że AJs+, AQo+ betnie na turnie, a na riverze już nie?

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad
PokerStrategist

a ja ci powiem tak koleś nitowaty , wiec i myślenie proste więc wszystko z czego ma value jebut twoja mać :coolface: flop , potem check /call c/call , może c/raise turn

rzadziej c/back flop c/call T mini donk River (nie uważam żeby on tą linią balansował blefy AQAK jak i mocny valuerange KK+ ):profit:

imo linia bet flop Check turn bet river u takiego koleszki to częściej jednak mocniejszy top range

Odpowiedz
Cytat
wikput Autor wątku
wikput
Oldschool Grinder

Moim zdaniem.
- betuje turna, bo wciąz ma equity
- bo takie są tendencje playerpoolu - (przeanalizuj sobie linie blefowania - bet flop-check turn- duzy bet river OOP - 10% blefów )
- bo jego linia przy betowaniu rivera wygląda niespojnie i mało reprezentuje - a takie "nity" doskonale o tym wiedza
- bo jego linia bedzie przyciagała herocallerów, a to turniej za 5$ i nie widzi we mnie orła (zresztą słusznie) tylko gościa co nie zrzuci nic po takim turnie
- bo checkiem na turnie pokazalem ze mam SD value

Odpowiedz
Cytat