Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 79s 20/40

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
507 Wyświetlenia
jarrodka
Oldschool Grinder

Titan Poker 1 Freezeout 20/40, hand converted by the iPoker Converter at Talking-Poker

saw flop | saw showdown

Button gorinrober (600)
SB Threads (1440)
BB Mayjoe43 (1500)
UTG VVolfy (812.50)
UTG+1 Vodka god (3700)
MP labinouze1 (1480)
MP flyos44 (1200)
MP liiski (3047.50)
CO-1 hero (1430)
CO ptidav42 (1290)

Preflop: hero is in the CO-1 with 7♣ 9♣
VVolfy calls 20, 3 folds, liiski calls 20, hero calls 20, ptidav42 calls 20, gorinrober calls 20, Threads calls 10, Mayjoe43 checks.

Flop (140) T♠ 8♥ 6♣
Threads bets 140, 1 fold, VVolfy calls 140, 1 fold, hero raises to 350, ptidav42 calls 350, 1 fold, Threads calls 210, VVolfy raises to 792.50, hero raises to 1235, 1 fold, Threads calls 885.

Turn (4242.50) Q♠
Threads bets 185, hero moves all-in for 175.

River (4602.50) 8♣

3 odpowiedzi
Bilson
Elite Grinder

na preflopie jak najbardziej ok. masz okazje tanio obejrzeć flopa z kartą z jakimś tam potencjałem. Tym bardziej że limp goscia z UTG zwykle broni Cie przed raisem któregoś z poźniejszych graczy.

Co do flopa to ten minraise nienajlepszy. Zazwyczaj takie zagrania oznaczają dużą siłę i są baaaardzo czytelne. Od razu widać że chcesz wyciągnąć od gościa żetony i nie boisz się ovekart spadających na turnie itd.

Mimo, że Twój układ jestdobrze ukryty, lepiej zagrać raise do powiedzmy 440. Możesz też przeczekać, ale lepiej raise. Jest tylu graczy w puli że raczej ktoś się skusi ;) To samo się tyczy tego RRR po jego RR, czemu nie allin?

Patrząc na grę Wolfiego (minraisy) też wygląda mi on na monstera, pewnie miał 66 , TT, może 88:).

Słusznie do sprawy podszedl bilson i jego uwagi wydają się być bardzo dobre.

Jeśli chodzi o gre preflop - dobry limp z pozycji, multiway pot, czyli sytuacja Twojej ręce idealnie sprzyjająca.

Jesli chodzi o gre na flopie: nie zagralbym nigdy mini-raise - tutaj w grę dla mnie wchodziłby tylko większy raise lub płaski call. Przy tak strukturalnym flopie nie raisowałbyś bez sflopowanej rewelki. Druga uwaga: nie rozumiem wcale tego twojego ostatecznego na flopie raise, zostawiając sobie 175 na kolejną ulicę - bez sensu. Kładziesz allina i tyle.

generalnie rozegrałeś dobrze, z tym że te powyżej opisane niuansy powinieneś w przyszłości wziąć w takich rozdaniach pod uwagę.

Pozdrawiam

jarrodka Autor wątku
jarrodka
Oldschool Grinder

Z tym miniraisem, no coz chcialem jak najwiecej wyciagnac od gosci, mialem nutsy na flopie, moze i to jest czytelne dla ludzi na wyzszym poziomie na takich stawkach to chyba jednak jeszcze nie jest takie czytelne. Wolfy okazalo sie ze limpowal pare Kroli, takze wyraznie mi to pokazalo, ze nie warto limpowac silnych par z wczesnych pozycji. Alll-in mi sie misclicknal, i kliknalem raise do wielkosci puli:). Niestety cale rozegranie przegralem z trzecim uczestnikiem, pokazal dwie pary 8 i 6 co mu sie uzupelnilo w koncu do fulla:( Ale coz - zycie. Teraz pojawia sie pytanie, czy jesli dostalibyscie dwie pary to czy bylibyscie w stanie je zrzucic na takim flopie i przy takiej agresji przeciwnika, albo overpare kroli zakladajac, ze podbijalibysmy przed flopem. W sumie 2 pary przegrywaja ze stritem i sie uzupelnia w niespelna 20% przypadkow do fulla.