Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 66 $10 SuperStack

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
265 Wyświetlenia
FedericoRivero
PokerStrategist

Zrzutka czy push? Przeciwnik nieznany, raczej nie jakiś kompletny donk.

Edit: po fakcie sprawdziłem że przeciwnik dobry ale w trakcie gry tylko widziałem że nie jest donkiem czy innym wariatem

Full Tilt No-Limit Hold'em Tournament, 25/50 Blinds (9 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Button (t11990)
SB (t7438)
BB (t5000)
UTG (t2005)
UTG+1 (t4005)
Hero (MP1) (t15159)
MP2 (t10210)
MP3 (t17780)
CO (t7015)

Hero's M: 202.12

Preflop: Hero is MP1 with 6, 6
2 folds, Hero bets t150, 1 fold, MP3 calls t150, CO calls t150, Button calls t150, 2 folds

Flop: (t675) 6, 8, Q (4 players)
Hero bets t422, 1 fold, CO calls t422, Button raises to t950, Hero raises to t2150, 1 fold, Button raises to t4150

Total pot: t5397

5 odpowiedzi
maxxiseek
PokerStrategist

Chyba po to grasz pocketa, żeby trafić seta. Nie bądź result oriented jeśli przegrałeś. Ja tutaj zawsze wrzucam już na flopie. On tu miniraisuje, czyli raczej na pewno się nie zrzuci. Mógł trafić coś w stylu 2 pary z 86 i stawiać Cię na AA, których byś, np. nie zrzucił. Jeśli trafił jakiegoś wyższego seta lub grał tak z OESD i hitnał to mówi się trudno. Nie teraz to następnym razem. Pzdr ;)

FedericoRivero Autor wątku
FedericoRivero
PokerStrategist

Wrzuciłem stacka na flopie chociaż czułem że ma 88. Miał ;)

TimotheeS
Elite Grinder

Napisane przez FedericoRivero

nie bądź results oriented ;p
Chodzi nie o to, co miał, ale czy Ty to dobrze rozegrałeś.

Dostajesz minraise na flopie, który może tu oznaczać dość sporo.
Powiedz mi proszę, co Ci daje 3bet?
Jak myślisz, co osiągasz tutaj takim zagraniem?
I dlaczego uważasz, że przeciwnik już nie zrzuci? - Nie jest pot commited w żaden sposób - ma jeszcze 83bb w stacku...

darogiovanni
Oldschool Grinder

Zrzutka czy push? Przeciwnik nieznany, raczej nie jakiś kompletny donk.

Edit: po fakcie sprawdziłem że przeciwnik dobry ale w trakcie gry tylko widziałem że nie jest donkiem czy innym wariatem

na taki 4bet (który mówi: raise me pls;) ) folduje bottom seta, imo na takim boardzie to zawsze gramy vs set, żadna inna ręka na takim deepie nie będzie nas 4betować

chociaż ja pewnie bym go nie 3betował na tak suchym flopie i stacknał się na turnie albo river:P

FedericoRivero Autor wątku
FedericoRivero
PokerStrategist

Napisane przez TimotheeS

nie bądź results oriented ;p
Chodzi nie o to, co miał, ale czy Ty to dobrze rozegrałeś.

Dostajesz minraise na flopie, który może tu oznaczać dość sporo.
Powiedz mi proszę, co Ci daje 3bet? Jak myślisz, co osiągasz tutaj takim zagraniem?
I dlaczego uważasz, że przeciwnik już nie zrzuci? - Nie jest pot commited w żaden sposób - ma jeszcze 83bb w stacku...

W momencie zagrywania myślałem, że 3 bet może wyrzucić blef tj kiedy przeciwnik uważał mój cbet za blef i sam postanowił zgarnąć pulę np. z parą.

A później nie widzę już usprawiedliwienia dla dalszych decyzji ale podczas gry się podpaliłem :facepalm: Muszę nad tym popracować bo czasem za bardzo wyrywny się staję i tracę chłodną głowę.

A że przeciwnik nie zrzuci to nie ja pisałem ;)