Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 35s na BB freeplay w bubblu

9 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
243 Wyświetlenia
Nomedes
PokerStrategist

Full Tilt No-Limit Hold'em Tournament, 1000/2000 Blinds 250 Ante (8 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

CO (t79528)
Button (t21289)
SB (t31860)
Hero (BB) (t25878)
UTG (t45370)
UTG+1 (t12241)
MP1 (t47437)
MP2 (t43651)

Hero's M: 5.18

Preflop: Hero is BB with 5, 3
UTG calls t2000, 1 fold, MP1 calls t2000, 4 folds, Hero checks

Flop: (t9000) A, 5, 4 (3 players)
Hero checks, UTG bets t6000, 1 fold, Hero raises to t23628 (All-In), UTG calls t17628

Turn: (t56256) J (2 players, 1 all-in)

River: (t56256) 10 (2 players, 1 all-in)

Total pot: t56256

Results:
Hero had 5, 3 (one pair, fives).
UTG had A, 10 (two pair, Aces and tens).
Outcome: UTG won t56256

zasadniczo wstawilem bo jak sami widzicie 12BB to nie potega a jestem praktycznie pewien ze UTG ma Ax wiec kazdy :heart: , 2, 3 i 5 biore za outa dajacego mi wygrana
equilator pokazuje mi 59,343% lol myslalem ze jednak jestem troche z tylu, no ale jestem jescze ryba mimo wszystko, bierzecie takie spoty w ciemno czy jednak ktos tu zaleca zrzucic?
PS jestem juz w bubblu wiec czas by sie wziasc za budowanie stacka tak? czy poslizgac sie jeszcze w poszukiwaniu lepszych sytuacji?

8 odpowiedzi
budzior
Oldschool Grinder

Nie zrzucasz tego, tylko ja gram lead/call.

a ja wole zagrach check/raise. Wlasnie szczegolnie na bubblu bardzo czesto dostaniemy tu po checku beta chcacego ukrasc pule, dlatego check/raise czesto da nam wygrac ja w tym momencie zgarniajac wiecej zetonow. W razie callu oczywiscie i tak mamy calkiem spoko sytuacje. Leadujac dostaniemy akcje Tylko od asa/seta a i tak jestesmy scommitowani z pula.

budzior
Oldschool Grinder

?(

Mamy dobre equity, ale nam glownie zalezy na FE, a wiec na tym aby wygrac ta pule na flopie, a nie na tym zeby flipowac z para szostek, ktora tez bedzie chciala ukrasc pule tutaj.

a check/raise nie ma FE w tym spocie? imho 66 jest wlasnie reka ktora moze tam zrzucic. Z asem i tak sie wystackujemy czy zaleadujemy czy zagramy check/raise - a range ktory zrzuci nam na donkbeta nie jest imho wcale wiele szerszy niz ten ktory zrzuci na check/raise - a warty 6k dodatkowych zetonow.

budzior
Oldschool Grinder

Ty rzadko kiedy grasz tak asa wiec Twoj draw jest dosc oczywisty imo, dlatego rywal rzadko tutaj zrzuci pare majac flipa against FD.

to tez jest dyskusyjna sprawa - bo check/raise na takich stackach z lysym FD wcale nie jest taki oczywisty... ja np. zagram tu check/raise z 2ma parami, setem czy wysokim asem bo w takim spocie jestem prawie pewny ze ktos zabetuje nawet z "powietrzem".

Zgadzam sie z Valkyrosem, super sytuacja do zagrania C/RA. Czesto zagramy tak majac dwie pary albo asa. Taki limper betuje w 80% i czesto jest to air od ktorego ciagniemy blefy. Sadze, ze mamy tu tyle samo FE grajac C/R co lead, a biorac pod uwage fakt, ze on tu czesto zablefuje po naszym checku lepsza jest pierwsza opcja.

pyszalek
BlackMember

Wazne jest to, kim jest UTG. Jak czesto limpuje i jego ogolna charakterystyka. Ja z Twoim M nie czekam na lepszy spot i laduje stacka na flopie. Kwestia tylko w jaki sposob :) Niektorzy pisza b/c, inny ch/r.

Imo najlepiej zagrac ch/r , bo jezeli UTG to nit i zlimpowal 88- lub jakies brodwaye, co tez sie zdarza u tego typu graczy, to mamy duzo wyzsze FEq niz przy bet/call z tego wzgledu, ze ch/r wyglada duzo mocniej, a my slabego asa nigdy nie podbijemy z BB, wiec mozemy go reprezentowac.

To ze jestes na bubblu tym lepiej dla Ciebie, bo masz jeszcze wyzsze FEq, bo fishki zrobia wszystko byleby wejsc do kasy, a Tobie nie zalezy na groszach prawda ? NH.