Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

3,30$ 9-max KQo z MP1

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
296 Wyświetlenia
stawowylukasz
PokerStrategist

Poker Stars, $3 Buy-in (125/250 blinds, 30 ante) No Limit Hold'em Tournament, 9 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

BB: 13,584 (54.3 bb)
UTG+1: 11,696 (46.8 bb)
UTG+2: 15,617 (62.5 bb)
Hero (MP1): 7,515 (30.1 bb)
MP2: 6,677 (26.7 bb)
MP3: 1,827 (7.3 bb)
CO: 7,426 (29.7 bb)
BTN: 22,614 (90.5 bb)
SB: 5,529 (22.1 bb)

Preflop: Hero is MP1 with K Q
2 folds, Hero raises to 575, MP2 calls 575, MP3 calls 575, 4 folds

Flop: (2,370) A 6 4 (3 players)
Hero checks, MP2 checks, MP3 checks

Turn: (2,370) A (3 players)
Hero bets 1,250, MP2 calls 1,250, MP3 folds

River: (4,870) 2 (2 players)
Hero checks, MP2 bets 2,250, Hero folds

Results:

Spoiler

4,870 pot
Final Board: A 6 4 A 2
Hero mucked K Q and lost (-1,855 net)
MP2 mucked and won 4,870 (3,015 net)

Statsy graczy z MP2:VP31/PFR10/3bet5/H106/ gracz z MP3: VP11/PFR4/3bet3/H145/.Rozdanie raczej normalne ale ja znowu je zepsułem za czekałem na flopie bo dość często oni coś trafią a w szczególność tego A .Tern spadł 2 A i wtedy zmieniłem swój plan gry i zagrałem za połowę pota ,z myślą że przejmę pulę koleś sprawdził a ja wiedziałem że muszę spasować to rozdanie . Zakres jaki dawałem graczowi z MP2 : 77+/AK/AQ/AJ/AT/KQs/KJ/QJs/JTs/AXs/,zakres gracza z MP3:55+ATs+AJ+. Myślę że powinienem zagrać C-beta na Flopie i jak by któryś z graczy sprawdził to na następnych ulicach chek/pass.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
Trey9191
PokerStrategist

Pierwszym błędem jakim zrobiłeś to, że nie zagrałeś na flopie c-beta, następnym błędem jaki wykonałeś było betowanie turna, mało kto ci uwierzy że zaczekałeś AX na flopie w 3way pocie na dosyć mokrym boardzie, a gdy wpada kolejny A na turnie zacząłeś go betować... Nawet bardzo słabi gracze nie domyślą się, że nie masz tam żadnego AX.

Odpowiedz
Cytat
uczniak
Legacy Member

Zakres MP2 byłby sensowny to co podałeś gdyby to był sensowny gracz. W sytuacji gdy to jest gracz 31/10, tzn. że rozgrywa 30%+ swoich rąk więc jego zakres jest tu dużo szerszy. Drugiemu sprawdzającemu ciężko przypisać jakikolwiek zakres sprawdzania na tym stacku. Ale najpewniej ma również szeroko.

Co do Twojego rozegrania, podoba mi się. Cbet na flopie ma małą szansę powodzenia, ze względu na mały stack MP3, i dwóch przeciwników oraz draw i A na boardzie. Jednak gdy obaj czekają za Tobą, na turnie szansa na powodzenie rośnie. Uważam że zagrane dobrze.

Odpowiedz
Cytat
oblak90
PokerStrategist

Osobiście podszedłbym do tego rozdania w następujący sposób.

Moim zdaniem ważny tutaj jest wizerunek Hero. Jeżeli rozgrywa niewielką liczbę rąk (i do tego ma wątpliwości jaka linia gry w takich sytuacjach jest optymalna) to tutaj z automatu powinien zostać postawiony c-bet na flopie i to najlepiej w wysokości puli, aby przeciwnikom dać sygnał ochrony ręki. MP3 jest przywiązany do puli, lecz jego sprawdzenie preflop jest na tyle beznadziejne, że wszystkiego można się spodziewać. MP2 powinien w zdecydowanej większości przypadków odpuścić skoro mając bardzo szeroki zakres granych preflop rąk spotkał się z agresją rozsądnego przeciwnika na flopie.

Gdyby MP3 odpuścił, już wygralibyśmy rozdanie. Gdyby MP3 sprawdził, na flopie musielibyśmy dorzucić tak naprawdę 1252 aby mieć cień szans na zyskanie 3622 i nadwyrężyć swoją reputację. Może następnym razem trafimy flop a przeciwnicy nam nie uwierzą? Odstępowanie z żetonów zainwestowanych w 3-bet na preflopie, kiedy czekaliśmy długo na tak dobrą rekę jak KQ, nie jest dobre w longrunie. Sądzę, że brak c-betu na flopie, który zobaczyliśmy jako agresorzy, też nadwyręża nam reputację.

Nie jest to może optymalne rozwiązanie, bo gdyby jednak MP2 na flopie przebił musielibyśmy pasować, ale uważam, że w przypadku TAGa na dłuższą metę sprawdza się identyczna (przez to wprowadzająca w błąd przeciwników), agresywna strategia gry na flopie w każdej sytuacji, chyba że Hero jest akurat przekonany, że inna linia gry będzie lepsza w tym konkretnym rozdaniu.

Brak pewności na flopie --> automatyczny c-bet.

Ktoś napisał, że podoba mu się jak Hero zagrał w tym rozdaniu. Jeżeli rzeczywiście ta linia gry była dobra, Stawowylukasz może wyciągnąć z niej wnioski i następnym razem zagrać podobnie, ale pod warunkiem że jest pewien tego co robi.

Odpowiedz
Cytat