Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

3 Drawy do koloru na flopie

7 Posty
5 Użytkownicy
7 Reakcje
1,623 Wyświetlenia
matijoan
PokerStrategist

Witam,
bardzo proszę o analizę tegoż oto rozdania. Jest to wczesna faza turnieju, więc o graczach nic nie można powiedzieć. Najbardziej interesuje mnie czy obrana przeze mnie linia na flopie i turnie jest najbardziej optymalna, w odniesieniu do ogólnego zakresu jaki mogą posiadać przeciwnicy ?

https://www.boomplayer.com/23100079_79D9EA8AC1

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
djalbert182
Oldschool Grinder

Na flopie na pewno nie jestes na prowadzeniu, więc raczej chciałbym oglądać kolejne karty jak najtaniej. Rozumiem, że twój bet miał być blok-betem, kupowaniem kolejnej karty za "swoją" cenę, ale w takim MW nie sprawdza sie to za czesto. Najczęściej dostaniesz raise od overpairs albo jakiejgoś AJ, ewentualnie seta. Oczywiście po tym raise ze względu na oddsy także calluje. Turn wydaje mi się ok, liczymy na kontynuacje agresji rywali i spokojnie jedynie callujemy.

Odpowiedz
Cytat
Dadramel
PokerStrategist

donk na turnie niepotrzebny

Odpowiedz
Cytat
VonNogay
Poker Player

Jak by to bylo dwóch ruskich to bym rozważał fold na turnie:D
Ciezko nie pokusic sie o trapa, bo najczesciej blockbetuje sie donkbetem drawy

Odpowiedz
Cytat
matijoan Autor wątku
matijoan
PokerStrategist

z tymi ruskimi to bym się nawet zgodził :D nie raz nie mogłem uwierzyć co się działo na stole :f_o:

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378
PokerStrategist

z dupy zagrane
bylo omawiane takie rozdanie ze nie gra sie semi blefu bez fold eq

Odpowiedz
Cytat
matijoan Autor wątku
matijoan
PokerStrategist

Napisane przez DeSade2378
z dupy zagrane
bylo omawiane takie rozdanie ze nie gra sie semi blefu bez fold eq

zastanawia mnie jeszcze jedna kwestia.... na flopie po przebiciu gracza nr 7 i sprawdzeniu przez gracza nr 8 mam easy call z uwagi na pot odsy, natomiast co w przypadku gdy reszta spasuje (gracza nr 5 nie liczę bo limp/callował i teraz sprawdzał pewnie z czymś słabym) a ja w odpowiedzi na przebicie gracza nr 7 wrzucam na flopie all ina.
Myślę, że w tym wypadku maksymalizuje fold equity. Gracz nr 7 miałby problem ze sprawdzeniem z pojedynczym Asem, czy nawet AQ z uwagi że na tak mokrym stole sam mogę wrzucać all ina z setem 88 czy AJ, dla których mogłem dać call przed flopem. Nawet w przypadku sprawdzenia mam średnio 45 % equity.

Odpowiedz
Cytat