Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

200k gtd 215$ Party Q7s

5 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
224 Wyświetlenia
jaworlegia
Oldschool Grinder

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $2,000(BB) Replayer
SB ($64,978)
Hero ($44,216)
UTG ($46,155)
UTG+1 ($70,636)
UTG+2 ($20,452)
MP1 ($19,853)
MP2 ($20,897)
CO ($24,778)
BTN ($34,602)

MP2 antes $200
UTG+2 antes $200
UTG antes $200
BTN antes $200
MP1 antes $200
Hero antes $200
SB antes $200
UTG+1 antes $200
CO antes $200

Dealt to Hero Q♣ 7♣

fold, fold, fold, fold, fold, fold, BTN raises to $4,000, SB calls $3,000, Hero calls $2,000

FLOP ($13,800) 4♣ 4♦ 5♣

SB checks, Hero checks, BTN bets $4,996, SB folds, Hero raises to $40,016 (AI)...

Btn raczej pasywny 11/8, ale na bardzo małej próbce 36h w tym sporo rąk na bubblu.

ja gdzies 60-ty na 120 graczy w tym momencie

zastanawiam się czy warto ryzykować prawie cały stack tutaj, nawet jeżeli jest to profitowy ship na jego range. czy nie lepiej zagrać ten FD pasywnie. Z drugiej strony jeśli rozegram go pasywnie to często nie wyciągnę od niego całęgo stacka w tej fazie turnieju gdy trafie turna

Jak gracie takie rozdanie w takiej fazie turnieju?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
MightySparow
Elite Grinder

Ja osobiście mixuje tutaj i gram x/ship albo x/c i donkbet na karcie która wpada w twój range ale nie polepsza twojego equity(czyli np. 2, 9), x/c na karcie która nie polepsza twojego range (czyli np. K, T) i close pomiędzy x/ship i x/c na karcie która wpada w twój range i polepsza twoje equity czyli np. 6s, Ac, Qd

To czy gram x/ship czy x/c zależy głównie od szczerości przeciwnika na dalszych streetach czyli np. jeśli gram x/c i on na 9s turn jest w stanie foldnąć A high na donkbet to gram x/c i w tym spocie chyba bym tak zagrał bez wiekszego info (nie mam czasu sprawdzic go na sharku).

Odpowiedz
Cytat
sz3sz
Elite Grinder

x/ship jest strasznie faceup na draw w tym spocie
x/c / donkbet tez

na myslacego przeciwnika ciezko zagrac tego spota dobrze, bo jego KhTh jest tutaj nutsem na flopie i on powinien to wiedziec (wszystko lepsze squeezeshovujesz pre)

kropa.

Odpowiedz
Cytat
wawryn89
Elite Grinder

Napisane przez sz3sz

na myslacego przeciwnika ciezko zagrac tego spota dobrze, bo jego KhTh jest tutaj nutsem na flopie i on powinien to wiedziec (wszystko lepsze squeezeshovujesz pre)

kropa.

koleś 11/8 moim zdanie nie rozkminia że wszystko lepsze od KT jest reshovowane w tym spocie. Mi się podoba linia ch /r 9999 /c (jesli pushnie) push any turn. Szczury dziwne foldy wykonują.

Druga fajna linia to donk / decide. Rzadziej wyglądasz na FD, a we 3wayu BTN powinien być szczery bo ma sb za sobą jeszcze... + często masz inicjatywę na turn co daje sporo możliwości :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
Wombat
Elite Grinder

Siema

Po callu na flopie w pocie BTN w stacku miałby 25k przy pocie 24k, nie daje to za dużo swobody w rozgrywaniu ręki, jeśli nie mamy do czynienia tutaj z ogarem to nie musimy sobie utrudniać życia, pushem na pewno wypychamy go z dużo większego rangu niż gracza, który byłby ogarnięty.

Donkowanie tutaj też jest opcją, ale myślę, że lepiej byłoby być bardziej deep, albo bardziej short, gdzie można po prostu wepchnąć, tutaj po donku mozemy sie w ciezkim spocie stawić.

Pozdro

Odpowiedz
Cytat