Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

2$ KTs

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
241 Wyświetlenia
mmandm

$25/$50 No Limit Holdem
888
9 Players
Hand Conversion Powered by http://weaktight.com/

Stacks:
UTG bate_em4o $5,759 115bb
UTG+1 mmandm92 $2,461 49bb
MP1 limb09rip $2,512 50bb
MP2 klavdiy711 $5,358 107bb
MP3 southfly $2,252 45bb
CO Wes102 $2,232 45bb
BTN capodituttiC $6,446 129bb
SB FloydCouncil $2,980 60bb
BB BlackNisol $3,000 60bb

Pre-Flop: ($75, 9 players) mmandm92 is UTG+1 K :heart: T :heart:
1 fold, mmandm92 raises to $100, 1 fold, klavdiy711 calls $100, 3 folds, FloydCouncil calls $75, BlackNisol calls $50

Flop: 5 :heart: K :diamond: Q :heart: ($400, 4 players)
FloydCouncil checks, BlackNisol checks, mmandm92 bets $100, klavdiy711 calls $100, FloydCouncil folds, BlackNisol folds

Turn: 8 :spade: ($600, 2 players)
mmandm92 bets $250, klavdiy711 calls $250

River: 4 :heart: ($1,100, 2 players)
mmandm92 bets $520, klavdiy711 raises to $1,040, mmandm92 goes all-in $2,011, klavdiy711 calls $971

Cóż, jestem bardzo początkującym graczem i chciałbym przedyskutować ten spot. Zacznę od tego, że nie jestem zadowolony z podbicia tego o 2BB. Oczywiście po fakcie stwierdzam, że nie powinienem tego robić. Jednak bardziej interesuje mnie gra post flop. Top para i draw do koloru z K high. Chciałem dać możliwość zaczepienia się innym graczom, stąd niski bet post flop, chcąc też stworzyć dobre oddsy do rozegrania drawa, gdyby ktoś trafił coś lepszego niż top para.

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi

siema
po 1wsze mozesz odpuszczac pre i to nie jest blad, na tych stawkach czesto bedziesz mial family poty post flop a jak jestes poczatkujacy ciezko bedzie ci to profitowo rozgrywac post flop oop w pulach wieloosobowych
jak juz otwierasz to wole 2.5x zeby probowac zapobiegac tworzeniu sie 5-6 osobowym pulom chociaz dla tych mistrzow sizing i tak raczej nie ma znaczenia

w uproszczeniu
wiecej pre (choc niekoniecznie)
wiecej flop
wiecej T
shove R

w takich spotach staraj się możliwie jak najbardziej komitować przeciwników do puli na R i wyciągaj max value, bet 1/4 pota to strata masy value co ma swoje konsewencje na dalszych streetach bo pula powinna byc zdecydowanie wieksza z value ukladem ktory posiadasz

"Chciałem dać możliwość zaczepienia się innym graczom, stąd niski bet post flop, chcąc też stworzyć dobre oddsy do rozegrania drawa, gdyby ktoś trafił coś lepszego niż top para."

za duze/bez sensu levelovanie w turku za 2$.
w takich turkach graj ABC w zasadzie bez zadnego levelu, std Vny z turków za 2$ mają bardzo statyczne calling range, czyli w zdecydowanej większości spotów dostajesz akcje od tego samego rangu, jeśli zatem masz value range staraj się betować/zarabiać jak najwięcej
jeśli masz blefy i twierdzisz, że V jest typem przeciwnika który jest w stanie zrzucić 2ga czy 3cia pare (co na tych stawkach rzadko sie zdarza) betuj mniej bo w przypadku dostania akcji oszczedzasz pieniadze w longrunie

i nie badz results oriented, po tym co tu widze domyslam sie, ze typ pokazal nut flusha i przegrales, kuler, aczkolwiek to ty powinienes wrzucac tutaj stacka i w zdecydowanej wiekszosci przypadkow wygrywasz pule dostajac fold na R od V albo call od masy gorszych ukladow

i naprawde ogarnij ICM bo to co wczoraj odjebales na tym FT sprawia, ze nie omieszkam Cie pi..dolnac na opamietanie jak sie spotkamy :D

pzdr, gl

Odpowiedz
Cytat
Wombat

Oczywiście dla wspomnianych mistrzów sizeing może nie ma znaczenia, ale dla nas ma olbrzymie - jesli podbijamy więcej i przeciętna ręka, która nas calluje jest od nas gorsza to mamy auto profit, jeśli do tego dodamy, że będziemy lepiej rękę rozgrywać od przeciwników, to mamy jeszcze większy profit. Ja tu lubię sizeing 2,5x, 3x często wygląda zbyt silnie i gracze mniej chętnie oddają żetony postflop.

as played grałbym na tych typów 300-400, board jest bardzo mokry i vs tylu graczy nie tylko ty go trafiłeś, a tego typu gracze bardzo chętnie zapłacą Ci z czymś gorszym, szczególnie kiedy jest ich 3.

turn grałbym w okolicach 1/2-2/3 pota, ciągle for value

River bym stackował, jeśli pula wynosiłaby 2/3 mojego stacka i mniej to grałbym shove, jeśli więcej to vs 1 villan grałbym bet w okolicach 1/2 pota.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat